1. Imao bih po mojoj nekoj proceni od 15 do 40 FPS. Padace ti FPS ispod 20, to je sigurno. Ipak zelis da se igras u Full HD rezoluciji sa upaljenim DX 11 na Very High. Metro 2033 je neoptimizovana igra, a ATI se bas ne snalazi sa njom, pogotovo sa Min. FPS koji opada cesto. Kod nVidia-e je situacija sa Min. FPS malo bolja, ali daleko da sa njom igra klizi.
2. Necec dobiti apsolutno nikakva poboljanja ako dodas 2 GB RAM-a. Vec imas 4 GB, koja su i vise nego dovoljna za sve igre danasnjice.
3. Dobio bi mali dobitak, tipa 3-4 FPS, ali nista spektakularno. Vise bi dobio kad bi OC-ovao tu HD 6850-icu.
1. Nije da primetiš u igranju ikakvu posebnu razliku DX10 - DX11 jerbo je igra sve sami mrak i tuneli. U DX10 možeš na high da je igraš i sa slabijim kartama.
2. Ne bi dobio ništa, tada kad sam probavao metro zajmio sam nekom ram da proba nešto pa sam ostao samo sa 1GB i nije mu smetalo preterano.
3. To što reče SSS.
I da ponovim, zašto metro?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pazi, moci ces da igras u fullu igru i sa slabijom grafikom, ali tada ce u nekoj situaciji da ti opada FPS i ispod 20 FPS. Igra je neoptimizovano djubre, i to je cela prica.
P.S. Kad kazem u fullu, mislim na podesavanje grafike u igri do kraja sa upaljenim svim efektima (DX 11, PhysX, 16x AF, 4x AA...)
ma lete ce ti ti samo bez teselacije koja je jako tesko primetna u igri, igrao sam na gtx 470 kada je bila kod mene i veruj mi razlika je mizerna a fps pada li pada
Prvo, igra koja se cela odvija u mrklom mraku i tunelima jednostavno 95% vremena isto izgleda i u `fullu` i u DX10. Drugo, ucini sebi uslugu i igraj nesto pametnije :) Metro je em djubre neoptimizovano, em djubre od igre... Poz!
:: A to su ova dva :: :: 1. Koliko bih fremova imao u Metro 2033 u DX11 sa Athlon II 635 X4, 6850, i 4 G :: rama, u 1920 x 1080 sa high setovanjima i barem 4xAA :: :: 2. Da li bi u slucaju porazavajuceg odgovora na prvo pitanje dodavanje jos 2 GB nesto promenilo :: :: 3:) Koliko bi u slucaju (blabla) na prva dva pitanja situacija postala bolja spustanjem na 1680 x 1050 ? ::
na tim podesavanjima sa 6870 OC @ 1000/1150Mhz ( za svaki dan :)) pa kad uploadujem stavicu ovde sam pocetak sam snimio ima zahtevan deo kad probija svetlost na pocetku i izlaze mutanti. Kad konvertujem i uploaduem ostavicu link pa da vidis kako radi na 6870 klokovanoh j u fullhd.
Metro sam uzeo kao primer jer je tenutno najzahtevnija igra i u optimalnim zvanicnim zahtevima se pominje 6GB.
Doduse nisam znao da je toliko neoptimizovana.
Mozda kao reper za DX11 i hardverske zahteve treba pomenuti neku drugu. Koju?
(E, sad, da je djubre kao igra sto neko rece ne znam, ima 8.0 na GS.)
:: 1. Nije da primetiš u igranju ikakvu posebnu razliku DX10 - DX11 jerbo je igra sve sami mrak i tuneli. U DX10 možeš na high da je igraš i sa slabijim kartama :: :: 2. Ne bi dobio ništa, tada kad sam probavao metro zajmio sam nekom ram da proba nešto pa sam ostao samo sa 1GB i nije mu smetalo preterano :: :: 3. To što reče SSS :: :: I da ponovim, zašto metro :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Igra nije toliko djubre, zahtevna jeste, recimo ja znam sa jednom 5750 nije igriva na very High ni sa teselacijom ni sa AA, tek na High u 1920x1080 moze da se igra sa jednom 5750 sve ostalo iskljuceno.
Sa dve 5750 i jednom 6870 koj usad imam moze na High sa 4xMSAA i upaljenom teselacijom da se igra, ili na very High bez MSAA isto uz teselaciju.
Ali very High + sve ostale opcije i MSAA = slideshow najednoj 6870 a verujem i svim kartama trenutno sem 5970 i GTX580 madai na njima bi se vukla u nekim delovima sigurno na najjacim podesavanjima.
:: Zbog eventualne hardverske nadogradnje :: :: Metro sam uzeo kao primer jer je tenutno najzahtevnija igra i u optimalnim zvanicnim zahtevima se pominje 6GB. :: :: Doduse nisam znao da je toliko neoptimizovana :: :: Mozda kao reper za DX11 i hardverske zahteve treba pomenuti neku drugu. Koju :: :: :: (E, sad, da je djubre kao igra sto neko rece ne znam, ima 8.0 na GS. :: :: :: :: 1. Nije da primetiš u igranju ikakvu posebnu razliku DX10 - DX11 jerbo je igra sve sami mrak i tuneli. U DX10 možeš na high da je igraš i sa slabijim kartama :: :: :: :: 2. Ne bi dobio ništa, tada kad sam probavao metro zajmio sam nekom ram da proba nešto pa sam ostao samo sa 1GB i nije mu smetalo preterano :: :: :: :: 3. To što reče SSS :: :: :: :: I da ponovim, zašto metro :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: ::
Kolika je razlika u izgledu izmedju High i Very high?
:: Igra nije toliko djubre, zahtevna jeste, recimo ja znam sa jednom 5750 nije igriva na very High ni sa teselacijom ni sa AA, tek na High u 1920x1080 moze da se igra sa jednom 5750 sve ostalo iskljuceno :: :: Sa dve 5750 i jednom 6870 koj usad imam moze na High sa 4xMSAA i upaljenom teselacijom da se igra, ili na very High bez MSAA isto uz teselaciju :: :: Ali very High + sve ostale opcije i MSAA = slideshow najednoj 6870 a verujem i svim kartama trenutno sem 5970 i GTX580 madai na njima bi se vukla u nekim delovima sigurno na najjacim podesavanjima :: :: :: Zbog eventualne hardverske nadogradnje :: :: :: :: Metro sam uzeo kao primer jer je tenutno najzahtevnija igra i u optimalnim zvanicnim zahtevima se pominje 6GB. :: :: :: :: Doduse nisam znao da je toliko neoptimizovana :: :: :: :: Mozda kao reper za DX11 i hardverske zahteve treba pomenuti neku drugu. Koju :: :: :: :: :: :: (E, sad, da je djubre kao igra sto neko rece ne znam, ima 8.0 na GS. :: :: :: :: :: :: :: 1. Nije da primetiš u igranju ikakvu posebnu razliku DX10 - DX11 jerbo je igra sve sami mrak i tuneli. U DX10 možeš na high da je igraš i sa slabijim kartama :: :: :: :: :: :: 2. Ne bi dobio ništa, tada kad sam probavao metro zajmio sam nekom ram da proba nešto pa sam ostao samo sa 1GB i nije mu smetalo preterano :: :: :: :: :: :: 3. To što reče SSS :: :: :: :: :: :: I da ponovim, zašto metro :: :: :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: ::
Imas tacno u opcijama pise kad stavis high dole koja su tacno podesavanja, rezolucija senki tekstura, osvetljenje itd. i kad stavis Very High tu je sve isto samo pojacano, u principu meni je bolej da igram na High i sa upaljenim 4xMSAA i teselacijom, nego na Very High bez MSAA...
Na Very High cim se upali MSAA sece ko nenormalno.... A onaj Advance DoF (Deapth of Filed) to isto ne palim jer je previse zahtevno a nista posebno ne ulepsava.
:: Kolika je razlika u izgledu izmedju High i Very high :: :: :: Igra nije toliko djubre, zahtevna jeste, recimo ja znam sa jednom 5750 nije igriva na very High ni sa teselacijom ni sa AA, tek na High u 1920x1080 moze da se igra sa jednom 5750 sve ostalo iskljuceno :: :: :: :: Sa dve 5750 i jednom 6870 koj usad imam moze na High sa 4xMSAA i upaljenom teselacijom da se igra, ili na very High bez MSAA isto uz teselaciju :: :: :: :: Ali very High + sve ostale opcije i MSAA = slideshow najednoj 6870 a verujem i svim kartama trenutno sem 5970 i GTX580 madai na njima bi se vukla u nekim delovima sigurno na najjacim podesavanjima :: :: :: :: :: Zbog eventualne hardverske nadogradnje :: :: :: :: :: :: Metro sam uzeo kao primer jer je tenutno najzahtevnija igra i u optimalnim zvanicnim zahtevima se pominje 6GB. :: :: :: :: :: :: Doduse nisam znao da je toliko neoptimizovana :: :: :: :: :: :: Mozda kao reper za DX11 i hardverske zahteve treba pomenuti neku drugu. Koju :: :: :: :: :: :: :: :: :: (E, sad, da je djubre kao igra sto neko rece ne znam, ima 8.0 na GS. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 1. Nije da primetiš u igranju ikakvu posebnu razliku DX10 - DX11 jerbo je igra sve sami mrak i tuneli. U DX10 možeš na high da je igraš i sa slabijim kartama :: :: :: :: :: :: :: :: 2. Ne bi dobio ništa, tada kad sam probavao metro zajmio sam nekom ram da proba nešto pa sam ostao samo sa 1GB i nije mu smetalo preterano :: :: :: :: :: :: :: :: 3. To što reče SSS :: :: :: :: :: :: :: :: I da ponovim, zašto metro :: :: :: :: :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: :: :: ::
Slazem se za MSAA, bez toga nije to to bez obzira na sve ostalo.
:: Imas tacno u opcijama pise kad stavis high dole koja su tacno podesavanja, rezolucija senki tekstura, osvetljenje itd. i kad stavis Very High tu je sve isto samo pojacano, u principu meni je bolej da igram na High i sa upaljenim 4xMSAA i teselacijom, nego na Very High bez MSAA... :: :: Na Very High cim se upali MSAA sece ko nenormalno.... A onaj Advance DoF (Deapth of Filed) to isto ne palim jer je previse zahtevno a nista posebno ne ulepsava ::
Ovo je s teselacijom, pa izgleda malo bolje likovi i cudovista su detaljniji...
:: Ma izgleda odlicno :: Ne znam doduse da li znatno lepse izgleda sa teselacijom ili onako malo, nisam u prilici da uporedim :: :: :: :: HD 6870 @ 1000/1150 (4600Mhz), podesavanja 1920x1080, High (ne Very High), 4xMSAA, Tesselation :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=LoQ9Ev_1_o :: :: :: :: :: :: :: ::
Koji ce ti 4xAA, a pogotovo 8XAA i dalje, na FullHD rezoluciji??? Nema potrebe, pa ne igras u 1024x768 pa da moras visoki AA da koristis. Batali AA, nasviraj detalje i uzivaj
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.2 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 900 (5-5-5-15) - LC Power 600H - Philips 22
:: A to su ova dva :: :: 1. Koliko bih fremova imao u Metro 2033 u DX11 sa Athlon II 635 X4, 6850, i 4 G :: rama, u 1920 x 1080 sa high setovanjima i barem 4xAA :: :: 2. Da li bi u slucaju porazavajuceg odgovora na prvo pitanje dodavanje jos 2 GB nesto promenilo :: :: 3:) Koliko bi u slucaju (blabla) na prva dva pitanja situacija postala bolja spustanjem na 1680 x 1050 ? ::
Pa sta znam, nekako mi `stepenice` koliko god male bile kvare dozivljaj, deluje nerealno. Taj detalj nekako najvise razlikuje kompjutersku grafiku od onoga sto inace vidimo, barem po meni.
:: Koji ce ti 4xAA, a pogotovo 8XAA i dalje, na FullHD rezoluciji??? Nema potrebe, pa ne igras u 1024x768 pa da moras visoki AA da koristis. Batali AA, nasviraj detalje i uzivaj :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.2 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb :: _______________________________________________ :: DDR2 800 @ 900 (5-5-5-15) - LC Power 600H - Philips 2 :: :: :: A to su ova dva :: :: :: :: 1. Koliko bih fremova imao u Metro 2033 u DX11 sa Athlon II 635 X4, 6850, i 4 G :: :: rama, u 1920 x 1080 sa high setovanjima i barem 4xAA :: :: :: :: 2. Da li bi u slucaju porazavajuceg odgovora na prvo pitanje dodavanje jos 2 GB nesto promenilo :: :: :: :: 3:) Koliko bi u slucaju (blabla) na prva dva pitanja situacija postala bolja spustanjem na 1680 x 1050 ? :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.