Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Sistem crash-uje u igri:(
STRANA 1 OD 1
AMphilyon Sistem crash-uje u igri:( 02.11.2010. 18:24 T30644

status: user
broj poruka: 6
Intel Core2Duo E8400 @3GHz
2x2 GB DDR2 1066MHz
ATI Radeon HD 4800
Gigabyte GA-P35-DS3
Chieftec 600w
Windows 7, 64-bit

Instalirao sam Darksiders skoro,igrao igru neko vreme i u jednom trenutku mi zablokira igra.nakon par sekundi i zvuk zablokira,krene da krci tj. ubrzano ponavlja taj deo zvuka na kojem je stao.
Mislio sam da je do igre,ali sistem nije reagovao ni na jednu komandu.Nisam mogao da ugasim igru niti ista drugo pomocu tastature ili misa,pa sam komp restartovao na dugme.Od tada sam pokusao sve i svasta,ukljucujuci renstalaciju i instalaciju novih drivera za graficku,drivera za zvuk,za chipset,maticnu...reinstalirao igru vise nego dovoljno puta na razlicitim particijama,gasio sve sto moze da se ugasi u pozadini dok igra radi ukljucujuci i antivirus,smanjivao rezoluciju igre,cistio kompjuter,reinstalirao windows,instalirao noviju verziju windowsa 7...
Instalirao sam i Batman Arkham Asylum,i nakon nekog vremena i ova igra je izazvala isti efekat.
Do sada nisam imao problema ni sa jednom igrom.Igrao sam igre tipa Assassins creed 1 i 2,Prince of persia sve delove,Wow,Heroes of newerth,itd. sve na max detaljima i kompjuter nije pravio nikakve probleme zbog cega se i brinem.
Bilo kakva pomoc mnogo bi mi znacila.Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikele79 re 02.11.2010. 18:30 #258881

broj poruka: 99
Jesi gledao koliko ti se greje, mozda ti se potrosila pasta na procesoru? Mozes da uzmes prvo da probas da skines jednu memoriju pa probas jednu po jednu, da mozda nije problem u njima.

savatije nisam prico ranije....al sad da pomenem 02.11.2010. 19:35 #258891

broj poruka: 1121

kupise moji sestrici neki PC kod jedne firme...konf:ok cak sam bio iznenadjen HDDblack varijantom WD-a...komponente zbirno ( sabrano sve od kucista pa na daje) u najjeftinijioj soluciji kostaju vise-.....

Skida moj sestric neki PATCH, za neku igru...BSOD...kazem ja, bem ti firmu uvalili im krs...zamene im PC, podignem im ja OS...i opet isto...isti patch...isti BSOD...

Jesi li ti siguran da ta verzija TE I TE igre radi na drugom racunaru? mnogo je ovakvih pitanja na forumu ali sam cesto uveren da je problem u skinutom ili ulicno kupljenom softweru....

i mene koji sam barem malo potkovan HW/SW zaludeo me BSOD kod sestrica, toliko da sam podpisao hardwesku gresku...a eto priznajem nisam bio u pravu

raic Instaliraj još neku igru pa vidi 02.11.2010. 19:49 #258894

broj poruka: 9006
Skini msi afterburner i combustor, instaliraj sve to, pusti combustor i prati temperaturu u afterburneru da vidimo šta veli grafička.

Čini mi se da obe igre s kojima imaš problema koriste physx, jesi li probao da instaliraš najnoviji sa nvidia sajta?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

AMphilyon re 02.11.2010. 21:17 #258919

Imam program koji prati temp grafe,konstantno je izmedju 55-60 stepeni.
Nisam proveravao pastu na procesoru,pogledacu.
Sto se tice verzije igre,sa istog sajta su istu igrlu skinula 2 ortaka,obojici savrseno radi igra.
Probacu i sa afterburner+combustor,pa javljam rezultate!

Hvala na brzim odgovorima

AMphilyon physx 02.11.2010. 22:26 #258939

Instalirao sam physx upravo,nije pomoglo: /

raic Glupost, ali... 02.11.2010. 23:00 #258948

Imaš i najnoviji directX?

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

AMphilyon kombustor 02.11.2010. 23:08 #258951

Yup
Probao sam upravo i kombustor+afterburner,jedino sto se menja je fan speed i to nesto nebitno,za tipa 1-2%

raic Ok 02.11.2010. 23:13 #258953

Jesi li u međuvremenu opet probavao da igraš neke od igara koje su ti ranije radile bez problema?

AMphilyon re 02.11.2010. 23:31 #258961

Nisam.Te igre sam igrao na drugom windowsu,mislim da je vista bila,ne znam dal to moze na taj nacin da utice na odredjene igre.Ali instaliracu,probacu,pa javljam:)

AMphilyon god damn it 07.11.2010. 12:53 #260530

Instalirao sam i prince of persia zadnji deo,i to mi je crashovalo.Na to dodas i HD filmove koji pocinju da me zezaju,i dobijes jednu veselu situaciju u kojoj se nalazim.
Kapiram da je verovatno crkla jedna ram memorija,provericu to danas.Ako imate neki drugi predlog ili misao,you`re more than welcome to share it

Gare87 evo ti resenje 07.11.2010. 13:26 #260538

broj poruka: 4702
to sto ti se desava je ili zato sto imas kingston memoriju, a ta ploca(imam je i ja) nesto ne voli tu middle budzet memoriju :) tako da probaj sa drugim proizvodjachem memorije, ako onda radi normalno onda to je to, ako opet zajebava onda menjaj plocu. Inace kod mene je problem sto ploca nekad ne podesi kada sa ukljuci racunar voltazu memorije kako treba, pa onda mi hyper x radi na manjoj i onda zabode racunar........itd

Intel q8200 2.3GHz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Gigabyte GV-NX88T256H rev 1.0
OCZ MXS-PRO 600W

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs