Izasao demo.Skinem,probam,i bih...iznenadjen.Sve dosadasnje su bile takva propast da sam ih micao minut posle instalacije.Ova je dobra,prijatno sam iznenadjen.Jesam li u zabludi,da li je jos neko probao?
ipak po onome sto sam video na netu,sto se tice pc-a i u pogledu grafike i u pogledu pes je miljama ispred fifa-e,al dobro,prvo cu da probam pes,pa onda (mozda)fifu
PES je mnogo bolji, po grafici, po igrivosti, sto je najbitnije.
:: :: Izasao demo.Skinem,probam,i bih...iznenadjen.Sve dosadasnje su bile takva propast da sam ih micao minut posle instalacije.Ova je dobra,prijatno sam iznenadjen.Jesam li u zabludi,da li je jos neko probao?
a sto se tice konzola fifa11 vs. pes11? nemam uslova sada za download demoa pa zato pitam sta mi je kupovati.. fifa10 mi je bila miljama bolja od pesa...
Fifa za pc i konzole su nebo i zemlja, do sada je fifa na pc-u koristila stari enigine, samo je grafika malo poboljšana, moraću da skinem taj demo pa da probam. Što se pes-a tiče igram ga još od playstation keca, mislim da je tada bila aktuelna fifa `97, koja je ličila na `fliper` kao i sve novije verzije do fifa 09 i 10 za xbox, a pes je bila bolja simulacija i fifa nije imala šta da traži pored pes-a. Problem što se pes-a je što je vremenom počeo da liči na fifu, dok je fifa kopirala pes, pa ga i prestigla (samo na konzolama), prvo su kopirali komande po uzoru na pes.
pa kazem sto se PES11 i FIFA11 tice, daleko je bolji pes, a ako ti je fifa10 bila miljama bolja od pesa10, onda nam se misljenja mimoilaze i onda ces imati isto misljenje i za sadasnji PES I FIFU, tako da onda ne znam sta da ti kazem. Provo sam upalio demo fife, reakcija je bila `onako, dobro je, nije lose`, kada sam upalio demo pes-a, odusevio sam se!
:: a sto se tice konzola fifa11 vs. pes11? nemam uslova sada za download demoa pa zato pitam sta mi je kupovati.. fifa10 mi je bila miljama bolja od pesa.. :: :: ::
pes nije mnogo bolji, bolji je po grafici i malo po igrivosti zato sto se lopta bolje krece pri pasovima, ali profesionalni igraci kontrolisu loptu kao da igraju za Rad i sutiraju ko da su svi Zigici(osim ako ih bas idealno ne namestis), i to sam primetio sad isto i na pes 11, za fifu 11 videcu da li su doterali malo igru, mada mi se igra svidjala i u fifa 10, mada su tereni bili ocajno uradjeni za razliku od pesa koji je graficki bas super. I OPET DA PONOVIM NEMOJ NAVODITE ONO GOLOVI SA POLA TERENA. TO NIJE VIDJENO U FIFI OD 2005 MSM.
:: PES je mnogo bolji, po grafici, po igrivosti, sto je najbitnije :: :: :: :: :: :: Izasao demo.Skinem,probam,i bih...iznenadjen.Sve dosadasnje su bile takva propast da sam ih micao minut posle instalacije.Ova je dobra,prijatno sam iznenadjen.Jesam li u zabludi,da li je jos neko probao?
i mogu reci da je fudbal super, popravili su kontrolu lopte, bolji su sutevi, teren je super odradjen, igraci hmm, solidno su graficki odradjeni, jedino sto je previse lako za igranje na amater levelu, tako da se ocekuje full verzija, i onda ako bude ovakva kao demo uradjena, provescu mesece pored tog fudbala :)) nadam se da nece imati onih par bagova kao u fifi 10 :))
:: :: i mogu reci da je fudbal super, popravili su kontrolu lopte, bolji su sutevi, teren je super odradjen, igraci hmm, solidno su graficki odradjeni, jedino sto je previse lako za igranje na amater levelu, tako da se ocekuje full verzija, i onda ako bude ovakva kao demo uradjena, provescu mesece pored tog fudbala :)) nadam se da nece imati onih par bagova kao u fifi 10 :)) ::
Postoji dodatak koji se zove `rna.ini` i koji podešava težinu na profesional i dužinu utakmice na 10 minuta. ( http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1146882&postcount=2049 ) Inače, Fifa 11 za PC je doterani konzolni port FIFA 10 i nema ni najbliže tačke dodira sa hororom od Fifa 10 za PC. Lično, oduševila me je igra, jer je gameplay dosta bolji od PES-a (začudo), a sve ostalo je manje bitno...
al pravo da ti kazem,cak i da je fifa bolja od pes-a(ko sto ,mislim , da nije,subjektivno misljenje naravno)ne bih uzeo fifu,prosto navikao sam na pes,igram ga od 5-ice.
tako sam i ja pre obozavao fifu od 99-te pa do 2004-te igro samo fifu,al kad sam video pes 5 fifa je postala(kasnije ostala)proslost,sad da se vratim na fifu i da gledam nema teorije,sto se tice prica fifa pc i fifa konzole,jasno da ima razlike,al kad sam bio na exkurziji u italiji u jednom marketu bila 4 xbox-a i dzabe igranje,igro sam sa nekim spancem fifa world cup 2010,i onako ok al pes je pes.
Mislio sam za PC, definitivno je pobedio PES, dok je na konzoli druga prica sto se FIFE tice..
:: govoris o konzoli ili pc-u :: @djole8 :: znam da je nebo i zemlja zato sam i postavio pitanje, ali u mom slucaju me samo konzole zanimaju :: Pozdrav :: :: ::
Odigrao sam oba, po nekoliko utakmica. Izgleda da je fifa11 za pc ustvari fifa10 sa xbox360, što je opet dobro, nema više onog smeća. Što se pes-a 2011 tiče, ono malo što sam vidio oduševljen sam, konačno realan fudbal, nema jurcanja i driblanja, prije je bilo najvažnije da je igrač brz, golman je odilčan, što je po meni blia najveća mana pes-a 2010. Blago nama, evo dvije dobre simulacije fudbala, s tim da ovaj put dajem prednost pes-u 2011!!!
PES2011: pozivitno - odlicna grafika, odlicnan teren, stadioni (lepse nego u FIFI), igraci su dobro odradjeni, publika, zatim team menadzment je odlicno odradjen.. negativno - mrtva igra, monotonost, isti mrtvi komentator kao u prethodnom delu, zakasnela dodavanja, zakasnele reakcije igraca, otezanost u igri, mene licno nervira ona energijica za jacinu koja se svaki put pojavljuje iznad glave igraca, mislim, mogli su malo to diskretnije to da odrade, izgleda da su se previse trudili da to bude max. realno, pa su preterali u nekim stvarima i zaboravili na najbitniju stvar - dinamiku, igrivost...
FIFA11: pozivitno - grafika solidna, teren solidan, publika ok, fenomenalan komentator,ukljucujuci i druge koji se ubacuju, odlicna atmosfera, dinamika, otvorene mogucnosti za fenomenalne akcije, opusteno kretanje igraca, odlicna reakcija na dodavanje.. negativno - grafika je malo losija nego u PES-u, kao i stadioni, mali problemi oko podesavanja kontrola, prisutnost sistemskih bagova u igrici, to bi trebalo verovatno da resi patch... jos jedna stvar, ovo je po meni pozitivna stavka, za neke negativna, ali to je igra, nije stvaran fudbal, igraci u FIFI se malo nerealno krecu, imaju natprirodan power, nista preterano, ali primecuje se, i to cini igru veoma igrivom i dinamicnom.. kod PES-a nije tako, ali zato je tako dosadan, bar meni, to je moje misljenje, vidim da se vecini ljudi ipak vise svidja PES, meni je toliko dosadan i monoton, da sam odigrao par meceva, prvih 5min sam skoncentrisan, posle mi odmah postane toliko dosadno da ili primim gol ili prekinem igru.. zatim upalim fifu i odmah zivnem.. to je to.
Dakle sve svasta se pise a niko ne pominje jednu stvar u vezi Fife DE JE SRBIJA!!! de su partizan i zvezda ?? zasto su kontrole kao u wow-u ? ili ti da se useres od podesavanja ? Sto se tice igre napredovali su za medalju sobzirom da zaostaju 8 godina sad su se trgli i to opasno.Svaka cast na grafici i abijentu igra boli glava prosto sam se odusevio. Sto se tice Pesa gospodo da se ne lazemo.. imamo Opel,Wv,Mazda,Bmw,Audi i MERCEDES Pes je opet korak ispred sto se tice podesavanja i strategije Fifa moze komotno da izda patch Kazes monotona igra ? rodjace sve zavisi od osobe do osobe meni je igra bolja u fifa 2011 ali zato ostalo pes drzi samo tako pes jeste napredovao,sta ti ja znam ali fifa je vise tako da moj glas i dalje stoji sa PES. U ostalom fifa je sad dobro jer je portovana sa konzole a sta bi bilo da je pes protovan ? svako dobro ljudi pikajmo fudbal :)
mislim da je pes i portovan sa konzole dok fifa nije i po tome je i poznata! nisam 100% siguran ali nek me ispravi neko ako sam u krivu! kod pesa me iritira jednostavno to sto ti se lepi lopta za igraca.. ne znam, ostajem pri fifi (na konzoli), pozz!
edit: fifu stavish na slow i uzivas..
:: :: :: :: Dakle sve svasta se pise a niko ne pominje jednu stvar u vezi Fife DE JE SRBIJA!! :: de su partizan i zvezda ? :: zasto su kontrole kao u wow-u ? ili ti da se useres od podesavanja :: Sto se tice igre napredovali su za medalju sobzirom da zaostaju 8 godina sad su se trgli i to opasno.Svaka cast na grafici i abijentu igra boli glava prosto sam se odusevio :: Sto se tice Pesa gospodo da se ne lazemo.. imamo Opel,Wv,Mazda,Bmw,Audi i MERCEDE :: Pes je opet korak ispred sto se tice podesavanja i strategije Fifa moze komotno da izda patch :: Kazes monotona igra ? rodjace sve zavisi od osobe do osobe meni je igra bolja u fifa 2011 ali zato ostalo pes drzi samo tako pes jeste napredovao,sta ti ja znam ali fifa je vise tako da moj glas i dalje stoji sa PES :: U ostalom fifa je sad dobro jer je portovana sa konzole a sta bi bilo da je pes protovan :: svako dobro ljudi pikajmo fudbal :)
fifa nikad nije bila portovana, oduvek se pravila za PC, ali nije nikad bila kao na konzoli, vec mnogo losija... sada je i dalje nisu portovali vec su napravili ISTU kao sa konzole i to je prava stvar sada..
:: mislim da je pes i portovan sa konzole dok fifa nije i po tome je i poznata! nisam 100% siguran ali nek me ispravi neko ako sam u krivu! kod pesa me iritira jednostavno to sto ti se lepi lopta za igraca.. ne znam, ostajem pri fifi (na konzoli) :: pozz :: :: edit: fifu stavish na slow i uzivas. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dakle sve svasta se pise a niko ne pominje jednu stvar u vezi Fife DE JE SRBIJA!! :: :: de su partizan i zvezda ? :: :: zasto su kontrole kao u wow-u ? ili ti da se useres od podesavanja :: :: Sto se tice igre napredovali su za medalju sobzirom da zaostaju 8 godina sad su se trgli i to opasno.Svaka cast na grafici i abijentu igra boli glava prosto sam se odusevio :: :: Sto se tice Pesa gospodo da se ne lazemo.. imamo Opel,Wv,Mazda,Bmw,Audi i MERCEDE :: :: Pes je opet korak ispred sto se tice podesavanja i strategije Fifa moze komotno da izda patch :: :: Kazes monotona igra ? rodjace sve zavisi od osobe do osobe meni je igra bolja u fifa 2011 ali zato ostalo pes drzi samo tako pes jeste napredovao,sta ti ja znam ali fifa je vise tako da moj glas i dalje stoji sa PES :: :: U ostalom fifa je sad dobro jer je portovana sa konzole a sta bi bilo da je pes protovan :: :: svako dobro ljudi pikajmo fudbal :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.