Znaci koliko sam uspeo da skontam svi physx efekti rade fps je uglavnom preko 50, desava se da padne ispod 30 i to ne vezano dali se desava neka ozbiljna akcija ili samo kad stojim i tad sam primetio da mi GPU usage drasticno opadne i onda se ubrzo vrati i sve se nastavlja normalno.
Zasto i kako se ovo desava nije mi jasno, al eto skoro pa lepo moze se igra sa full apex setovanjem na Ati-u :)
Extra :-) I meni zadivljujuce lepo radi na ovom mom sokoćalu :D Sad cu bas da obratim paznju na detalje i fps koliko je.
Nego, da ne bih otvarao temu. Skinuo sam Clone verziju, sa Phoenix-om. E sad, kod mene na XP sve uradio kako pise u upustvu (na warez-u sam nasao). Sve lepo radi. Dok na lap-top-u na kome je win 7, nece. Uradim sve isto (raspakujem, kopiram sta treba) i kliknem na ikonicu i samo se zacrni ekran i vrati se u opet na desktop i to je to. Da li mozda mora striktno da se raspakuje na C ili moze bilo gde? I ako nije do toga, sta moze drugi problem da bude? Probao i run as administrator i compatibility mode ali jok, sve isto...
Hvala...
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Meni radi lepo na win7, isto imam clonedvd, i koristim skidrow crack i patch. Znaci imas crack koji prebacis i pacth koji takodje prekopiras i onda ga pokrenes i on nesto odradi i onda sve lepo radi. imas ovde na warezu sve sto ti treba http://goo.gl/7rl7 pa probaj taj skidrow crack i patch ako vec nisi.
:: Nego, da ne bih otvarao temu :: Skinuo sam Clone verziju, sa Phoenix-om. E sad, kod mene na XP sve uradio kako pise u upustvu (na warez-u sam nasao). Sve lepo radi :: Dok na lap-top-u na kome je win 7, nece. Uradim sve isto (raspakujem, kopiram sta treba) i kliknem na ikonicu i samo se zacrni ekran i vrati se u opet na desktop i to je to. :: Da li mozda mora striktno da se raspakuje na C ili moze bilo gde? I ako nije do toga, sta moze drugi problem da bude :: Probao i run as administrator i compatibility mode ali jok, sve isto.. :: :: Hvala.. :: :: :: GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit :: ::
Kod mene sam samo crack, bez patcha i radi. Probacu sad i sa tim patchom da vidim (a inace odatle sam i skinuo) Evo sad sam gledao bas fps, sa apex-om imam 20 fps :D A bez, prosecni je oko 40. Sto nije lose za ovo sokocalo i za mafiju :) Sve ostalo je na max :)
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
da pokrenem te dlc-ove, posto sam igru presao pre ubacivanja istih, e sada stoje u onim downloadable content i oznaceni su ali ne mogu da ih pokrenem, ako neko zna neka objasni...
rez je 1280x1024 AAon, AF4X, PhysX medium-avg fps 19,4 noAA, AF1X, pX medium-19,1 -II- vSync off-18,7 AAon, AF4x, no PhysX-51,8(ovako i igram) Iskreno, ne primećujem neku drastičnu razliku sa i bez Fizike dok igram...ili ne obraćam dovoljno pažnju...a fps pada 2.5x.... Cfg je GA-790XTA-UD4, PII 955, 4Gb DDR3 HyperX 1600, GA 5770 1Gb, WD Black 1Tb, sve na def Fiat iustitia, et pereat mundus
Oni prvi dlc-ovi donose samo kola i odecu nema nista drugo. A Jimmy`s Venddeta dlc kad ubacis pojavi se u glavnom meniu igre opcija, mada po meni je totalno bezvezan.
Evo jos jedna tema na warezu sa modovima i dlc-ovima. http://goo.gl/I4Dj
:: da pokrenem te dlc-ove, posto sam igru presao pre ubacivanja istih, e sada stoje u onim downloadable content i oznaceni su ali ne mogu da ih pokrenem, ako neko zna neka objasni.. :: :: hvala!!
Ajde napravi snimak pa okači na youtube, pošto mi je malo neverovatno da ti radi normalno na 5870 physX. Ovo što imaš na screenshotovima 40 fps je možda samo zato što su sve kalkulacije stale trenutno... __________________ Scourge of PCBerza
Ne kazem da radi skroz normalno, kao sto sam rekao ima padova fps-a ali mi je cudno sto se oni desavaju ne vezano da li se desava nesto zahtevno ili samo stojis i mirujes. Sa kojim programom bi najlakse napravio snimak?
:: Ajde napravi snimak pa okači na youtube, pošto mi je malo neverovatno da ti radi normalno na 5870 physX. Ovo što imaš na screenshotovima 40 fps je možda samo zato što su sve kalkulacije stale trenutno.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
:: Ne kazem da radi skroz normalno, kao sto sam rekao ima padova fps-a ali mi je cudno sto se oni desavaju ne vezano da li se desava nesto zahtevno ili samo stojis i mirujes :: Sa kojim programom bi najlakse napravio snimak :: :: :: Ajde napravi snimak pa okači na youtube, pošto mi je malo neverovatno da ti radi normalno na 5870 physX. Ovo što imaš na screenshotovima 40 fps je možda samo zato što su sve kalkulacije stale trenutno.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: ::
Ne ne ne, nikako sa Frapsom. On zauzima ogroman deo snage, i preseče ti framerate na pola. Nikad ne pokazuješ realan framerate sa frapsom, već snimaš monitor sa upaljenim meračem fps-a... __________________ Scourge of PCBerza
Pa kako sam shvatio na komentarima na onom linku i ovde u temi, samo radi, ali nije igrivo kad najbrži single gpu ne može da se izbori. Meni na GTX460 1GB radi perfektno, uvek oko 40-50 fpsa...
Jbg, nije pravljeno za ATI... Kad bude krenula šorka, ima da padne framerate na 15... __________________ Scourge of PCBerza
Stade mi na 70% i ne mrda, prokleti telekom adsl. Sve u svemu moj zakljucak je da ne moze kompletno da se tera apex na high, jos nisam probao na medium, kad se vozikam i malo zaebavam sve je ok, ali u prostoru sa vise ljudi koji pale tommy-e ne moze. Evo i jedan zanimljiv link gde moze malo da se podesi apex da radi na procesoru, ja sam naprimer iskljucio da svima osim Vitu ne radi apex na odeci i to dosta pomaze, evo link: http://goo.gl/V8SW pa ko zeli nek proba. Sto se tice samih efekata ima stvarno dobrih detalja. Sad jos kad bi uspeo da mi proradi moj stari 8800gt za fiziku pa da vidim kakav bi bio fps, al me nesto ploca zaebava.
Atijem mucio i trpeo padove frejmrejta zbog onog djubreta koje pada okolo pri eksplozijama i malo cloth simulacije/dynamic smoke-a..... Jer PhysX nije pravljen za Ati i ne radi kako treba.
Ko ima nVidiu lep dodatak, mada nista specijalno.
Mislim svi ti efekti su prisutni i sa iskljucenim PhysX sem sto djubre ne otaje na zemlji nego nestaje, odelo se njise ali ne tako realisticno, a dim nije dinamican ali postoji naravno i bez PhysX...
Ja bih pre rekao da GPU `ne ume` da se izbori sa live dinamikom a ne da nije pravljeno za ATI.Zato je nVidia GPU daleko komplexniji i ima odredjene predosti u samom renderu.Ovde je PhysX i djene ,djene dozvoljen kroz engine igre dok realno ATI ne moze da vrsi proracune PhysX-a pa iz toga i proizilazi nije pravljen pa se tu i slazem.Ovo za igru je nesto sasvim drugacije. Za GTX 460 mogu da potvrdim da bolje odradjuje fiziku od prethodne generacije (GT200).. Pa sad nek se svako zapita sta dobija za 200 eur?!
:: Pa kako sam shvatio na komentarima na onom linku i ovde u temi, samo radi, ali nije igrivo kad najbrži single gpu ne može da se izbori. Meni na GTX460 1GB radi perfektno, uvek oko 40-50 fpsa.. :: :: Jbg, nije pravljeno za ATI... Kad bude krenula šorka, ima da padne framerate na 15.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.