... ljudi postaju kao kokoši: rano liježu i slabo vide... a uz to i ne pamte. Ovo što vidim je poprilični shit. Nije totalni crap, i moći će da se igra. Oduševljenje može da pruži nekome ko prvi puta igra igricu kao što je ova. U potpunosti liči na GTA samo se tako ne zove. Modeli kola su lepši, ali, umetna neinteligencija je poprilično slična, a, sada je 2010. godina a ne 2001 ili koja već kada je prvi GTA izašao. Pazi, lik nakon nasilja nad kolima izaziva automatski odgovor policije (takva ista blesava reakcija je i u GTA, svevideća policija odmah reaguje, ali, kako...), ali, superterorističke policijske organizacije čiji je moto preuzet sa Wild West-a, a glasi: prvo pucaj pa pitaj. Dakle, dolazi constable.. tj. pozornik Smith i Wesson i otvara paljbu u trku, bez upozorenja, bez poziva jer se radi o tako opasnom zločinu kao što je pucanje u staklo kola pa se mora sprečiti ubistvom živog bića... LM, ajd` nema veze, ali, puca pajkan u njega i pogađa, puca on u pajkana i pogađa, niko ne zaleže, niko ni da jaukne, jednako dobro nišani i sa tri metka u sebi kao i bez njih itd... i onda, kako pajkan biva ubijen, ovaj od toga ozdravi i zabole ga kitoyko što ima olovo u sebi.... Dalje, kakva je to smejurija sa eksplozijom kola? Eksplodira mu rezervoar u lice (da zanemarimo glupavu ideju onoga koji to radi - naređuje liku kojeg pokreće u igri), a on ni da se skloni, ni da mu se pokvari frizura, ništa..... pa dalje, počinje street fight jer je napravio par prekršaja kolima. Šta rade `slučajni` prolaznici? Ništa. Bole ih uvo što se neko mlatači pred njima, što je lik zakucao kola tik pored njih i zamalo im otkinuo noge.... poneki potrči ali bezveze nekud, potpuno isto kao u GTA. Normalna reakcija bi bila da se skupe da bi videli krv ili, ako je velika frka, da beže i hvataju zaklon. Ono, pored želje da se bude poligonima i pixelima što realističniji kao i tim blesavim načinima ulaska i izlaska iz kola.... što je u stvari račun za novu grafičku karticu, takve gluposti i nonsensi se prodaju jednako uz igru. Mora čovek da je malo priblesav da sve ovo svari i likuje.
Nema sumnje, bice lepo graficki ispeglana, isto kao i prvi deo u svoje vreme kad se pojavio, ali daleko od toga da je ovo nesto `mnogo` razlicito od vec vidjenog u GTA IV.
Mislim sta reci, stize jos naslova do kraja godine koji se, siguran sam, iscekuju sa nestrpljenjem, tipa Crysis 2, COD B.O., Medal Of Honor... i tako sve u krug, pa ko sta voli nek izvoli. .)
@Pisko mnogo trazis, ne moze se ocekivati ta realnost cak ni od sadasnjih igara, ovo izgleda sjajno ni novi GTA4 nije nsita bolji po pitanju napucavanja i AI-a, a tek prica kakva ce biti mogu samo da zamislim. Nije ni bitna grafika meni izgleda kao GTA po grafici, ako je dobro optimizuju bice sjajno.
:: ... ljudi postaju kao kokoši: rano liježu i slabo vide... a uz to i ne pamte
Šta treba da se pamti? Meni je Mafia (prva) jedna od najboljih igara ikad, sa sjajnom pričom i atmosferom. I ako se već poredi sa GTA, ajde da se poredi i sa Godfather-om, True Crime, pa i Red Dead Redemption, sve su to sandbox igre sa vožnjama (jahanjem) i napucavanjem.
:: Ovo što vidim je poprilični shit. Nije totalni crap, i moći će da se igra. Oduševljenje može da pruži nekome ko prvi puta igra igricu kao što je ova. U potpunosti liči na GTA samo se tako ne zove. Modeli kola su lepši, ali, umetna neinteligencija je poprilično slična, a, sada je 2010. godina a ne 2001 ili koja već kada je prvi GTA izašao
Nazivati igre igricama pokazuje razumevanje o dotičnoj temi. 1.) GTA je delimično nelinearna igra sa proizvoljnim obavljanjem misija, vožnjom, pucanjem i tučama, sa dešavanjem u sadašnjem vremenu. 2.) MAFIA je linearna, skriptovana igra sa čvrstim vezivanjem za priču, vožnjom, pucanjem i tučama, sa dešavanjima u bližoj prošlosti. 3.) RED DEAD REDEMPTION je delimično nelinearna igra sa proizvoljnim obavljanjem misija, jahanjem, pucanjem i tučama, sa dešavanjem u vreme divljeg zapada. 4.) OBLIVION je delimično nelinearna igra sa proizvoljnim obavljanjem misija, jahanjem, mačevanjem i tučama, sa dešavanjem u izmišljeno fantazijsko vreme. 5.) TRUE CRIME je delimično nelinearna igra sa proizvoljnim obavljanjem misija, vožnjom, pucanjem i tučama, sa dešavanjem u sadašnje vreme. 6.) Treba li još šta pa videti sličnosti?
:: Pazi, lik nakon nasilja nad kolima izaziva automatski odgovor policije (takva ista blesava reakcija je i u GTA, svevideća policija odmah reaguje, ali, kako...), ali, superterorističke policijske organizacije čiji je moto preuzet sa Wild West-a, a glasi: prvo pucaj pa pitaj. Dakle, dolazi constable.. tj. pozornik Smith i Wesson i otvara paljbu u trku, bez upozorenja, bez poziva jer se radi o tako opasnom zločinu kao što je pucanje u staklo kola pa se mora sprečiti ubistvom živog bića... LM, ajd` nema veze, ali, puca pajkan u njega i pogađa, puca on u pajkana i pogađa, niko ne zaleže, niko ni da jaukne, jednako dobro nišani i sa tri metka u sebi kao i bez njih itd... i onda, kako pajkan biva ubijen, ovaj od toga ozdravi i zabole ga kitoyko što ima olovo u sebi.... Dalje, kakva je to smejurija sa eksplozijom kola? Eksplodira mu rezervoar u lice (da zanemarimo glupavu ideju onoga koji to radi - naređuje liku kojeg pokreće u igri), a on ni da se skloni, ni da mu se pokvari frizura, ništa.....
Naravno da sve ima svojih mana (igra još nije izašla) ali da si policajac i da vidiš nekog ludaka kako rešeta pištoljem, makar i automobil, sigurno mu ne bi prišao raširenih ruku i rekao `Daj, ortak, nemoj, bre, to.`
::pa dalje, počinje street fight jer je napravio par prekršaja kolima. Šta rade `slučajni` prolaznici? Ništa. Bole ih uvo što se neko mlatači pred njima, što je lik zakucao kola tik pored njih i zamalo im otkinuo noge.... poneki potrči ali bezveze nekud, potpuno isto kao u GTA. Normalna reakcija bi bila da se skupe da bi videli krv ili, ako je velika frka, da beže i hvataju zaklon.
Da vidiš grupu ćelavaca kako nekog mlate u sred Knez Mihajlove, sve se plašim da bi stao da gledaš ili utrčao da ga spašavaš. Ili bi nehajno nastavio, kao da te se ne tiče to.
::Ono, pored želje da se bude poligonima i pixelima što realističniji kao i tim blesavim načinima ulaska i izlaska iz kola.... što je u stvari račun za novu grafičku karticu, takve gluposti i nonsensi se prodaju jednako uz igru. Mora čovek da je malo priblesav da sve ovo svari i likuje ::
Pa, dobro, ima nas priblesavih, ne sija svako pameću kao izvesni... Bez ljutnje, ali komentar ti je uvredljiv, pogotovo što je napisan na toliko uobražen način, da je to više jadno nego ozbiljno. Meni ako se nešto ne sviđa, jednostavno preskočim i ne komentarišen, a pogotovo ne bih da pametujem, nazivajući sve ostale blesavim. Sorry, ne želim polemiku.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: Nazivati igre igricama pokazuje razumevanje o dotičnoj temi
asto to pokazuje?^^ ne zezam se, ovo pitam ozbiljno...:/
:: :: Naravno da sve ima svojih mana (igra još nije izašla) ali da si policajac i da vidiš nekog ludaka kako rešeta pištoljem, makar i automobil, sigurno mu ne bi prišao raširenih ruku i rekao `Daj, ortak, nemoj, bre, to.
ne znam kako policija radi, al zar ne bi trebalo da daju makar neko upozorenje pre nego sto pocnu da pucaju? taj primer je extreman, i u tom slucaju mogu razumeti. pisko je pricao o slabijoj vrsti prekrsaja, ako sam dobro shvatio?
:: :: ::pa dalje, počinje street fight jer je napravio par prekršaja kolima. Šta rade `slučajni` prolaznici? Ništa. Bole ih uvo što se neko mlatači pred njima, što je lik zakucao kola tik pored njih i zamalo im otkinuo noge.... poneki potrči ali bezveze nekud, potpuno isto kao u GTA. Normalna reakcija bi bila da se skupe da bi videli krv ili, ako je velika frka, da beže i hvataju zaklon. :: :: Da vidiš grupu ćelavaca kako nekog mlate u sred Knez Mihajlove, sve se plašim da bi stao da gledaš ili utrčao da ga spašavaš. Ili bi nehajno nastavio, kao da te se ne tiče to ::
tuzna istina: ljudi su najbolji u neprimecivanju...:(
Takodje. Nekako mi se cini da ce novi engine biti laksi za grafike od prvobitnog, ali, verovatno ce kao i ranije da bude dosta pljuvanja od strane onih koji ne budu u mogucnosti da je igraju kako su to stvaraoci zamislili(sa pojacanim opcijama), kao krs je igra, neoptimizovana itd...
:: Nadam se da će biti vrh igra. Grafika je ista kao u GTA 4. Međutim, ono što najviše isčekujem je Crysis 2 :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
:: asto to pokazuje?^ :: ne zezam se, ovo pitam ozbiljno...:
Kad završiš neku igru, uvek ide `odjavna špica` iliti `credits`, kako god. Kad vidiš da je na jednom GTA (naprimer, nebitno je) radilo oko par hiljada ljudi, da je izrada koštala nekoliko miliona dolara, da je tu uključena ogromna reklamna mašinerija, tako nešto nazvati `igricom` je, PO MENI, uvredljivo. Kao da kažeš da je, recimo, Porše autić, da je Harvard školica, da su `Gospodari Prstenova` filmčić, jednostavno, onaj ko to govori je umišljen da je ON veliki a da je sve ostalo `igrica`, da su svi čovečuljci. Jednostavno, bole me uši od toga. Ali, ponavljam, to je MOJE LIČNO mišljenje i forumi služe za razmenu mišljenja.
:: ne znam kako policija radi, al zar ne bi trebalo da daju makar neko upozorenje pre nego sto pocnu da pucaju? taj primer je extreman, i u tom slucaju mogu razumeti. pisko je pricao o slabijoj vrsti prekrsaja, ako sam dobro shvatio
Pa, dobro, u onom snimku se i čuje glas policajca koji nešto mumla dok dotrčava (slab kvalitet zvuka). Drugo, ako vidiš ludaka koji vitla pištoljem i puca, znaj da se neće zaustaviti zato što si ga upozorio. Treće, svako ko je ikada pucao iz pištolja će se nasmejati vesternima i krimićima u kojem sa 100-200 metara pogađaju među oči. U vojsci sam pucao iz pištolja i metu na 10 metara nisam mogao da pogodim iz prvog puta. Treba silne vežbe za precizan pogodak. Zato i treba da se priđe meti, ali što je AI rutina na onom snimku bezveze, to je za polemisanje. A što se tiče eksplozije auta i tome što se Vitu koji je bio bar 5 metara odatle `a on ni da se skloni, ni da mu se pokvari frizura, ništa...` to jeste bezveze, ali ako ćemo tako, onom glumcu su postavili bombu u auto, on bio unutra i posle par dana je izašao iz bolnice. Šta treba u igri da bude da bi zadovoljilo cepidlake? I da, ako je pucanje iz pištolja na javnom mestu manji prekršaj, da li to znači da je onaj što je ubio navijača na stadionu zaslužio, recimo, uslovnu kaznu??
:: tuzna istina: ljudi su najbolji u neprimecivanju...:
Rađena je i za konzole, tako da sam gotovo siguran da neće biti toliko zahtevan kao prvi deo. Uvek je takvih pljuvatora bilo, i uvek će biti. Hoće da igraju igre u fullu sa jadnom konfiguracijom, a da im ne štuca. Nikad neće shvatiti da je za užitak uvek trebalo izdvojiti dosta veliku sumu novca.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Takodje :: Nekako mi se cini da ce novi engine biti laksi za grafike od prvobitnog, ali, verovatno ce kao i ranije da bude dosta pljuvanja od strane onih koji ne budu u mogucnosti da je igraju kako su to stvaraoci zamislili(sa pojacanim opcijama), kao krs je igra, neoptimizovana itd.. :: :: :: :: Nadam se da će biti vrh igra. Grafika je ista kao u GTA 4. Međutim, ono što najviše isčekujem je Crysis 2 :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
:: Rađena je i za konzole, tako da sam gotovo siguran da neće biti toliko zahtevan kao prvi deo. Uvek je takvih pljuvatora bilo, i uvek će biti. Hoće da igraju igre u fullu sa jadnom konfiguracijom, a da im ne štuca. Nikad neće shvatiti da je za užitak uvek trebalo izdvojiti dosta veliku sumu novca :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Takodje :: :: Nekako mi se cini da ce novi engine biti laksi za grafike od prvobitnog, ali, verovatno ce kao i ranije da bude dosta pljuvanja od strane onih koji ne budu u mogucnosti da je igraju kako su to stvaraoci zamislili(sa pojacanim opcijama), kao krs je igra, neoptimizovana itd.. :: :: :: :: :: :: :: Nadam se da će biti vrh igra. Grafika je ista kao u GTA 4. Međutim, ono što najviše isčekujem je Crysis 2 :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.