Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Igrači mogu da kontrolišu svoje košmare?
STRANA 1 OD 1
JOSILENKO Igrači mogu da kontrolišu svoje košmare? 02.06.2010. 17:27 T27221

status: user
broj poruka: 1013
Gamers Control Their Nightmares Better

People who play video games before they go to sleep seem to have better control over their dreams - particularly their nightmares.
Jayne Gackenbach, a psychologist at Grant McEwan University, in Edmonton, Alberta, previously found
that gamers are more likely to report that they have lucid dreams. In addition, she reported that they have dream control, which means the dreamer can actively influence their dreamworld.
Her latest work is a more complicated study, in which the dreams of gamers and non-gamers were independently analyzed. The results suggest gamers suffer fewer nightmares and are more likely to turn their nightmares into fun, video-game-like challenges.
There is hope this research could aid those who suffer from post-traumatic stress disorder, of which nightmares are a common symptom.
Perhaps the reason gamers are so cavalier about nightmares is that when they die in their dreams, they always have a life left.

http://www.asylum.com/2010/05/28/grant-mcewan=university-gamers-control-their-nightmares-better
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Wonderful 02.06.2010. 17:51 #219188

broj poruka: 3350
Iz dana u dan ovi strucnjaci ne prestaju da me zadivljuju. Gde ces grdje igrice od stvarnog zivota.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Igrači mogu da kontrolišu svoje košmare? 02.06.2010. 17:51 #219190

broj poruka: 1260
Lično potvrđujem!!!

:: Gamers Control Their Nightmares Bette
::
:: People who play video games before they go to sleep seem to have better control over their dreams - particularly their nightmares
:: Jayne Gackenbach, a psychologist at Grant McEwan University, in Edmonton, Alberta, previously found
:: that gamers are more likely to report that they have lucid dreams. In addition, she reported that they have dream control, which means the dreamer can actively influence their dreamworld.
:: Her latest work is a more complicated study, in which the dreams of gamers and non-gamers were independently analyzed. The results suggest gamers suffer fewer nightmares and are more likely to turn their nightmares into fun, video-game-like challenges
:: There is hope this research could aid those who suffer from post-traumatic stress disorder, of which nightmares are a common symptom
:: Perhaps the reason gamers are so cavalier about nightmares is that when they die in their dreams, they always have a life left
:: http://www.asylum.com/2010/05/28/grant-mcewan=university-gamers-control-their-nightmares-bette
raic Heh 02.06.2010. 18:01 #219195

broj poruka: 9006
Primetio sam i ja nešto slično ali nisam povezao s igrama, što su pametni ti psiholozi majku mu. Nesrećom, previše sam umoran ovih godina čak i za košmare, a kamoli za neki lep san gde imam četir naftne bušotine i harem.

Ako budem slučajno sanjao nešto tako ovih dana probaću da iskontrolišem situaciju i pošaljem svakom s foruma po kamilu. Unapred, ne morate da spamujete sa zahvaljivanjem, ja to zato što sam dobrog srca.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

skar ja sam skontao 02.06.2010. 18:14 #219199

broj poruka: 3992
da uopste ne sanjam u poslednje vreme:(
a to sto ljudi igraju igre pa su pametniji,snalazljiviji,lepse sanjaju mozda u tamo negde..ovde kod nas to nema veze kad je sve otislo u Q

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

gman takodje 02.06.2010. 18:17 #219202

broj poruka: 1111
meni se to stalno desava
pogotovu posle duzeg igranja neke igre
a najjaci su mi snovi gde sanjam da sam neki ubersoldier, posle igranja, recimo, crysis-a
samo ja uopste ne umirem u snovima

ulsi

ICEsd Naravno 02.06.2010. 18:46 #219211

broj poruka: 2157

Naravno da mozemo da kontrolisemo snove, neki cak mogu i san da izaberu.
skar Re: Naravno 02.06.2010. 18:57 #219214

hahaha da,da
imaju meni pre spavanja pa biraj....

:: Naravno da mozemo da kontrolisemo snove, neki cak mogu i san da izaberu
raic Nemoj da si naivan skar, kakav meni 02.06.2010. 19:16 #219218

broj poruka: 9006
To je analogna tehnologija, samo staviš pod jastuk sliku onoga što oćeš da sanjaš i eto sna po želji, recimo neki ovde da stave sliku od gtx480, nažalost ne može sli, zbuni se sistem a ma i ograničenja, 480 možeš da sanjaš samo ako je ambijentalna temperatura ispod 15 stepeni i dovoljno jako si se napojio babinom šljivkom pre spavanja.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Mortificat ... 02.06.2010. 20:45 #219233

broj poruka: 3519
Eto, konačno mogu da kažem da sve te godine igranja nisu uzalud potrošene :D

Be the change you want to see in the world.

JOSILENKO ... 02.06.2010. 20:52 #219234

broj poruka: 1013
Ne znam da li ste ikad imali prilike da u toku sna postanete svesni da sanjate, a da se pri tom ne probudite (to se zove lucidan san). Iako odavno ne igram igrice mogu da kazem da imam to zadovoljstvo jednom u par meseca. Tesko da postojii veci trip od toga. Stvarno je uvrnuto, pogotovu kad uhvatis foru kako da letis ili lebdis. Probudim se sa kezom od uveta do uveta

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
H-nitro re 02.06.2010. 20:56 #219235

broj poruka: 1973
Pazi kad sam to zapazio odavno ali nisam pricao o tome, cak sta vise volim da sanjam takve stvari, u zadnje vreme mi se dogadja da u snu znam da sanjam i ne samo to nego ja pravim akko ce dalje san izgledati.
mada 50% snova sanjam da bezim kroz sumu i svi me prestizu i beze samo ja ne mogu a juri me bloodseeker iz dote, sa onom aurom za brzinu on zisci brzinom munje a ja jedva noge pomeram to bas cesto sanjam

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

Scyter Re: ... 02.06.2010. 20:57 #219236

broj poruka: 8138
Da, to se meni dešava često da sam svestan kad sanjam. Kad je neki dobar san, trudim se da što više traje, i to mi uspeva, a i kad je uzbudljiv ja ne menjam kanal

The Way It`s Meant To Be Played

:: Ne znam da li ste ikad imali prilike da u toku sna postanete svesni da sanjate, a da se pri tom ne probudite (to se zove lucidan san). Iako odavno ne igram igrice mogu da kazem da imam to zadovoljstvo jednom u par meseca. Tesko da postojii veci trip od toga. Stvarno je uvrnuto, pogotovu kad uhvatis foru kako da letis ili lebdis. Probudim se sa kezom od uveta do uvet
skar Re: Nemoj da si naivan skar, kakav meni 02.06.2010. 21:14 #219240

idem odma da nadjem sliku neke tamo cica-mace...pa da bar lepo usnim:D

:: To je analogna tehnologija, samo staviš pod jastuk sliku onoga što oćeš da sanjaš i eto sna po želji, recimo neki ovde da stave sliku od gtx480, nažalost ne može sli, zbuni se sistem a ma i ograničenja, 480 možeš da sanjaš samo ako je ambijentalna temperatura ispod 15 stepeni i dovoljno jako si se napojio babinom šljivkom pre spavanja
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Joker93 Re: 02.06.2010. 21:32 #219247

broj poruka: 254
Najaci trip koji mi se desio u snu je da letim, i mogu da vam kazem da ne postoji jaci osjecaj kad se proudis. Sto rece JOSILENKO osmjeh od uveta do uveta.

Who Dares Wins!

tortojed Pa sad, zavisi od toga ko je kako prosao u igri. Na primer, ja... 02.06.2010. 22:34 #219263

broj poruka: 10997
rasturim siptaro-taljibane(Op forces) u COD4,i slatko se naspavam dok oni imaju kosmare...
- - - - - - - - - - - - - -
Always try to be with the good guys!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs