Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Kako zadrzati igre posle instalacije Windowsa?
STRANA 1 OD 1
popovl Kako zadrzati igre posle instalacije Windowsa? 26.05.2010. 12:38 T27075

status: user
broj poruka: 149

Na racunaru trenutno imam instalirano preko 40 igara koje sam odigrao u toku 2-3 godine i ne brisem ih zato sto mi se dopadaju.

Hocu da kupim novi hard disk i da predjem sa Windows XP na Windows 7, ali u celoj ovoj premetacini voleo bih da zadrzim igre, jer za dobar deo njih nemam instalcione diskove.

Da li postoji mogucnost da ih presnimim, prepakujem ili sta vec i da mi ponovo rade nakon podizanja sistema?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk ...... 26.05.2010. 12:45 #217076

broj poruka: 1541
Moras ponovo da ih instaliras, koliko ja znam nema nacina da se to uradi sto ti hoces. Znam da neke igre rade ako ih samo prekopiras na hdd, al to su uglavnom neke starije igre....

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
uroshnet re 26.05.2010. 12:46 #217077

broj poruka: 1033
Mozes jedino da pokusas sve da ih prekopiras, ali pitanje je koje ce ti raditi, uglavnom one starije ce raditi, ali moze da se desi i da ti neke od novijih rade... Jedina sigurna solucija ti je da ih sve poskidas sa neta i da ih opet instaliras nakon Reinstalacije sistema.

H-nitro tr 26.05.2010. 12:47 #217079

broj poruka: 1973
savet 1:nemoj da ih instaliras na sistemsky particiju
savet 2:probaj da prekopiras instalacioni folder igre sto znaci da moze a i nemora da radi napr. warcraft radi a nfsu 2 nece, tako da okusaj srecu

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

bunjevac re 26.05.2010. 12:49 #217081

broj poruka: 578

Nikako jer svaka od tih igara ostavlja neki trag u sistemu ,u najboljem slučaju bi mogao da igraš sve iz početka bez sejvova.E sad možeš da spasiš sejvove jer neke igre dozvoljavaju da se naknadno ubacuju a neke ne.

doca80 Re: Kako zadrzati igre posle instalacije Windowsa? 26.05.2010. 12:50 #217082

broj poruka: 3053
tesko da ce to moci. Mozes jedino da sacuvas `sejvove` od igrica,pa kad instaliras sistem na novom hardu,instaliras opet sve te igre i ubacis sejvove u direktorijume u koje treba da bi radili..i vodi racuna da NISU iste putanje foldera za sejvove na XP-u i SEDMICI

ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA

::
:: Na racunaru trenutno imam instalirano preko 40 igara koje sam odigrao u toku 2-3 godine i ne brisem ih zato sto mi se dopadaju
:: Hocu da kupim novi hard disk i da predjem sa Windows XP na Windows 7, ali u celoj ovoj premetacini voleo bih da zadrzim igre, jer za dobar deo njih nemam instalcione diskove
:: Da li postoji mogucnost da ih presnimim, prepakujem ili sta vec i da mi ponovo rade nakon podizanja sistema?
srdoch De si majstore, nema te sto godina... 26.05.2010. 12:50 #217083

broj poruka: 1260
Isti problem sam i ja nedavno imao. Jednostavnim kopiranjem je radio dobar deo igara ali to nije lek za sve. Većinu sam morao ponovo da instaliram. Postoji varijanta da iz reg baze izvučeš unose za konkretne igre pa da ih posle na novom win-u ponovo uneseš i igre će raditi u slučaju da si prilikom kopiranja zadržao iste putanje ali to je mamutski posao.
Iskopiraj sve, što radi radi, što ne radi instaliraj ponovo, što nemaš skinućemo i to je to.
Pozdrav!!!
srdoch Auuu.... 26.05.2010. 12:52 #217084

broj poruka: 1260
Kad sam počeo da kucam nije bilo ni jednog odgovora, a vid sad.
iggyzr .... 26.05.2010. 13:00 #217087

broj poruka: 79
kad budes instalirao WIN 7 imas opciju da zadržis predhodni sistem odnosno win7 strpa program files,my documents i windows folder u novi floder pod nazivom windows old i odatle mozes da pokrenes uglavnom sve igrice ali ti save nece biti upamcen za sve igrice pa kad pokrenes igricu koja nema save sacuva ,uradi save pa iz starog save nadji save fajl i prekopiraj ga u novi folder koji je kreiran u win 7 malo vise posla ali sta je tu je ...A i na taj nacin ne moras da se mucis sa kopiranjem sa harda na hard...Probaj to nemas sta da izgubis ...

popovl Kako zadrzati igre posle instalacije Windowsa? 26.05.2010. 13:14 #217090

broj poruka: 149

Igre su mi instalirane na D:\Games\ pa cu ih presnimiti.

Sta se mora mora se. Videcemo.

gilopile @popovl 26.05.2010. 15:05 #217123

broj poruka: 9459
Sve zavisi od same igre i instalera tj. gde sve baca fajlove,jer nesto ide i u windows folder,obicno neki od .dll fajlova,a bez njega igra nece raditi u `portabl` verziji.To se vidi u install.log fajlu,pa pogledaj sta i gde je sve pobacano.Mada ce ti trebati puno zivaca da to sve pokupis,pa posle pobacas gle i sta treba,a i pitanje je da li ce i tada raditi,jer je za to zaduzen i misteriozni registry.

P.S.Mislim da sam se jedared patio sa PES-om.Nije hteo da radi i gotovo:(

(c) 1982 Sinclair research Ltd

Daum ... 26.05.2010. 16:04 #217136

broj poruka: 12794
Možeš i da probaš upgrade opciju sa Win7, možda će da ti zadrži registry pa nećeš morati da reinstaliraš ni internet browser a kamoli igru...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

dorabi1 pa zadrzi stari disk u kucistu 26.05.2010. 17:11 #217156

broj poruka: 939

uradi dual boot ili jednostavno izvuci kabal iz njega pa kad ti se igra bocni ga nazad i cepaj.Ionako su ti igre na D particiji.Inace za kopiranje instalacijajako je bitno zadrzati putanje `target` i `start in`.
Ruff Re: re 26.05.2010. 18:07 #217168

broj poruka: 829
skoro sve igrice dopustaju ubacivanje starih sejvova.:) Samo treba naci folder gde sacuvava sejvove, sacuvati ga negde posebno (npr na D:) i kasnije posle ponovne instalacije (igre/sistema) ga prekopirati natrag (ili u odgovarajuci folder). najcesci folder za sejvove u xp je
C:\Documents and Settings\ ~ime usera~ \Application Data, pa tu potraziti folder od potrebne igre.
il ako nema tu onda sacuvava u my documents, saved games na primer.

moj savet ti je ono sto su ti vec rekli, samo ne brisi D: particiju, i posle probaj koje igre rade na win7. za one koje ne moze, uvek imas torrente ili warez.:)

ono sto ti je iggyzr rekao je mozda cak i najbolji nacin, ali to je pod uslovom da instaliras na istu particiju, ako se ne varam. isto vazi i za ono sto je daum rekao, ako radis upgrade. pri cemu koliko znam upgrade sa xp-a na win7 ide tako sto prvo xp upgrade-ujes na vistu, a onda vistu up-ujes na win7. pipav posao a po internetu pisu da posle tretmana sistem bas i nije u idealnom stanju...

mislim da sad znas sve sto ti treba, ti se odluci sta ces i kako ces.

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

:: Nikako jer svaka od tih igara ostavlja neki trag u sistemu ,u najboljem slučaju bi mogao da igraš sve iz početka bez sejvova.E sad možeš da spasiš sejvove jer neke igre dozvoljavaju da se naknadno ubacuju a neke ne
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs