Pozdrav svima, LM, pre par meseci sam počeo da igram igricu iz naslova (Heroes in the sky - 3D makljaža avionima). I pored lošeg neta, uspeo sam da se dovučem do nivoa 42 (50 max), te se primim na igricu k`o lud na šamar. Sve bi to bilo lepo, ali ne lezi vraže, prošle subote ujutru startujem igricu, ali neće (stalno javlja da nije uspelo povezivanje na server). Da stvar bude još zanimljivija, prethodne noći (pretprošli petak) sam igrao igricu, izlogovao se, legao da spavam, i ništa nisam menjao na sistemu, ništa instalirao... Od subote do danas, probao sam da je instaliram i startujem na Win 7 (prethodno je radila na Win XP), kontaktirao admine i moderatore na forumu (server je nemački, kao i jezik u igrici), kontaktirao mog provajdera, probao sva moguća podešavanja firewall-a, av-a (probao čak da startujem igricu bez firewall-a i av-a), ali bez rezultata. Tupani, pardon moderatori... Oni bi da pomognu, ali koliko cenim, nemaju pojma o čemu se radi, te se sve uglavnom svodi na to da čekaju project managera da dođe, te hitro reši problem (čuvena nemačka ekspeditivnost).
E, posle ovog pomalo konfuznog uvoda, imam par pitanja. Postoji li neki program za praćenje mreže, u kome bih mogao da sačuvam log fajl mrežnog saobraćaja (ili da prezentujem nekome ko se razume u materiju i antimateriju taj isti fajl), te saznam (wtf) šta se dešava. Naravno, bilo bi sjajno kada bi neko sa foruma bio upućen u materiju, i dao savet šta mi je činiti.
Nisi pomenuo pitanje legitimiteta instalacije, kako igre, tako i...
24.04.2010. 22:55
status: user broj poruka: 10997
Window$a koji su ti instalisani na kompu. Implicitno, iz tvog teksta proizilazi da je sve legalno (jer, obratio si se zvanicnim institucijama...). Hajde, potvrdi ovo ili porekni, pa da idemo dalje... Za pocetak, proveri da li ti je u ovoj igri neophodan Punk buster, pa ako jeste, da li je aktivan (konsultuj task manager).
Hvala na brzom odgovoru. Legalnost? Ovaj... Kako da kažem... Svakako bih lagao kada bih potvrdio, a neću ni da poričem :). Obratio sam se moderatorima samog sajta igrice, odnosno, postavio sam par postova na forumu posvećenom igrici. Igra koristi hackshield pro, ne Punk Buster. Igrica je potpuno besplatna za igranje, osim za šabaneriju zapadnoevropsku koja voli da ćera žute aeroplane, ili da brže prelazi nivoe. Bio sam dosta konfuzan, ali se sve svodi na to da sam od januara igrao igru normalno (uglavnom, ima dosta bagova, ali ništa preterano ozbiljno), a od prošle subote nema šanse da se konektujem. Pomislio sam da sam banovan, ili da od subote više nije dozvoljeno konektovanje van Nemačke, ali moderatori tvrde da to nije slučaj, ali nemaju blage veze o čemu se radi.
Poydrav svima, Ima li neko bar savet koji program bih mogao da koristim za proveru/praćenje mrežnog saobraćaja u ovom slučaju? Dakle, uključim program, startujem igricu, i kada ne uspe konektovanje na server pogledam u log fajlu šta se izdešavalo. Hvala unapred.
Re: Pricalo se, svojevremeno o problemima koje W7, narocto njegovo
25.04.2010. 11:29
status: user broj poruka: 417
:: 64bit izdanje ima sa online gaming-om. Da li ti i druge igre prave slicne probleme (a pod W7)? :: - - - - - - - - - - - - :: http://netsecurity.about.com/cs/hackertools/a/aafreenetmon.ht :: :: :: :: Hvala za link - upravo skidam jedan od programa za net monitoring, pa ću da vidim šta će da prijavi. Ovo je jedina igrica koju igram (tačnije, igrao sam :(). Igrice sam ranije instalirao na XP i nije bilo problema. Malo sam guglovao ovu temu kada se problem pojavio, i vidim da mnogo ljudi ima problem sa hackshieldom. Pokušao sam neka rešenja sa foruma posvećenih temi, ali nisam naišao na ništa korisno. Probaću da napravim log sa programom koji skidam, pa ću da ga postujem ovde, možda neko može da pomogne. Tortojedu, hvala na savetima i utrošenom vremenu.
Nakon reinstalacije sistema, igrice, brisanja monitora (2x)... Problem je do provajdera (neverovatno ali istinito :)). LM, koristim wireless, i predajnik sa koga navatavam net od 17.4. netje da dozvoli igranciju pomenute igrice, a drugi sa koga mogu da igram ima jako slab signal i konekcija je blagi uzas. Naravno da ce likovi provajderski resiti problem asap, za godinu ili dve (internet u Srbalja). Tortojedu, hvala ti jos jednom sto si odvojio vreme da mi pomognes (mada, dzabe ti svi saveti, jer kada internet predje u Sorabiju, svi zakoni fizike i geotermalne me`anike odu u...)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.