Kod ortaka na Athlonu X2 4000+ 2.5 GB Rama ATI 4650 512MB 128bit GTA4 nevidjeno secka sve na low ili iskljuceno i 800x600. Interesantno jednom je samo prosao benchmark bez seckanja i to sve na medium 1024x768 a sada cak i mis koci u meniju i to sve na minimum i shadows off. Treba da namestimo za njegovog klinca, inace drajveri su 10.3 WHQL i patch je koliko ja znam poslednji 1040. Znam da je GTA 4 lose portovan sa Xboxa 360 i neoptimizovan ali ovde nesto definitivno zeza. Inace komp je potpuno ispravan i u ostalim igricama radi normalno a i 3D mark 2006 prolazi bez problema.
sasvim normalno nije taj procesor za GTA mada kad bi klokovao procesor na 2.5 i vise ne bi seckalo,taj procesor je jako slab za GTA IV a radi na 2.1GHz
GTa IV radi bez seckanja sa procesorom od minimum 1 MB L2 i TAKTOM od 2.4 pa na dalje
ja sam na mali milion masina probao da igram gta i znam tacno na kojoj radi a na kojoj ne
nemoj da se mucis ili menjaj procesor ili ga klokuj
...kao sto pufi kaze, GTA IV je jedna od retkih igara koja je mnogo vise zavisna od CPU nego GPU, masina u podpisu sa starijim CPU, imao sam Athlon 64 6400+ BE clockovan na 3.4GHz mi je seckala, naravno na max podesavanjima... kada sam menjao CPU, sve je radilo normalno... CPU je jednostavno usko grlo, sa quadom ne bi imao nikakvih problema, pa makar i radio na 2.1GHz...
Pozz...
Imam u igraonici E2140 klokovan na 2.3 GHz 2GB rama i 4670 i sve na medium 1024x768 radi kao sat.Ova samo malo slabija konfa secka pa ubija a najcudnije je sto je kao sto napisah jednom prosao benchmark i igrali smo desetak minuta i nije seckao. Netrazim da ima 60fps ali barem 25-30 a ovde i mis nemoze da se normalno pomera.
...da ti nije prslo nesto u sistemu? Koliko je star sistem na kompu uopste?
Moguce da je i to problem, ali kazem ti da sam ja imao problema sa starim procesorom... ...mada su mi podesavanja 1920x1200 sve max koliko moze, mada me zeza 512 rama na grafici...
Pozz...
Trebalo bi da ste upravu za procesor ali ipak mi je sumnjivo da toliko secka da nemoze ni mis da se pomeri a jedno kratko vreme je radio pristojno za tu konfu.Moguce je da je nesto sa sistemom XP SP3 `star` je blizu godinu dana a par puta je fasovao neke viruse i malware sa neta pa smo ocistili Avastom 5 i Malwarebytesom. Mislio sam da ga preinstaliram ali ima neke programcice i puno igrica i nece sve raditi kad preinstaliram nego cu morati da se pomucim pa sam to ostavio kao poslednju opciju. U svakom slucaju hvala, a ako neko ima jos neku ideju nek napise.
Bio je na kompu NOD32 i ovaj novi Avast je nasao neke viruse koje NOD nije mogao a i Malwarebytes Anti Malware je jedan od najboljih programcica u svojoj klasi, jedino bih mogao da probam sa Spyware Doctorom i Kasperskim 2010 samo sto su oni glomazni i puno opterecuju sistem.Avast imam i u igraonici gde su kompovi non stop na netu i odlicno vrsi posao a i ne opterecuje mnogo sistem. Inace napisah da komp u svim ostalim igricama i programima radi normalno.
kad sam promenio graficku i stavio 5750 cf umesto 9800GTX+ koju sam imao nisam mnogo dobio, radi slicno, jedino sada na vecoj rezoluciji 1080p radi skoro isto pre kao sa 9800 na 1680x1050 ali po meni nije neki dobitak, mnogo utice procesor....
Instaliran je cist XP SP3 no izgleda da je vreme da ga preinstaliram, probacu da ga malo kloknem iako se ovi stari athloni x2 slabo klokuju a i nema neku plocu. Za malog klinca je i netreba mu bogznakakav fps. U svakom slucaju hvala na pomoci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.