RazoR_89 Ljudi pomozite ako ikako znate,ja ne znam sta cu,skidam po drugi put wolfenstein 2009,dobijem 74 files po 100mb sa extenzijom .001,.002....jedan NFO i jedan .sfv, uzeo sam HJsplit join-owao tako sto sam uzeo file .001 i dobio jedan file od 7 gb ali nema nikakwu extenziju,ne otwara ga daemon,power iso,magic iso...:DDDDDKAKO OTWORITI???
Probaj da mu izmenis extenziju na iso ili nrg. Pa vidi da li se moze rezati iz Alcohola ili Neroa. Ako ne, promeni u zip ili rar pa pokusaj raspakovati...dajmo ljudi malo mucnite glavom i experimentisite pre pitanja...vecina poslova se moze odraditi ako se ukljuce sive celije sto bi rek`o Hercule Poirot .)
Dok covek nesto sAm ne zakomplikuje... pa lepo svi fajlovi izgledaju kao winrar arhive, ili bar jedan izgleda u commanderu kao zip i logicno je da ces samo desni klik i extract. To sam sam provalio kad jos nsam znao da berza uopste i postoji. Samo malo treba da se ukljuci mozak..
Nikada nisam koristio taj program, a nikada problem nisam imao. Samo u commanderu otvorim 001 i prevucem u drugi prozor. Kao sto vec pomenuh komplikovanje bespotrebno..
@shgh kao prwo nekoriste swi comander,kao drugo lepo sam napisao koja je extenzija(.001),kao tretje otwarao sam preko razlitih programa itd,nije moglo..@daum to mi jeste potpis,ali nisam ni wideo da mi je stawilo,to mi je neshto automatski...:))
Ja stvarno ne mogu da zamislim ozbiljnijeg korisnika racunara a da ne koristi total commander (pod ozbiljnijim podrazumevam da ne koristi komp samo za facebook i chat i da zna gde je device manager). Sad ti lakse da probas 20 programa i da se maltretiras nego jednostavno da prevuces u commanderu iz prozora u prozor i plus da ti ostane za svakodnevno koriscenje? Ako je tako, onda be my guest...
@shgh koristim rachunar i shta to znachi da sam neozbiljan korisnik(ne mislim samo na sebe)?? A da nisi mozda pomislio da sam naviko na copy past tu i tu, a ne f5 f6 ili kako se vec beshe kopira??
@djdarko042 sledeci put zapamti znachi! Probash prvo sa win rarom da otvorish 001, pa onda se nekim programom(ako nece win rar) da spojish 001 002 003 fajlove, i tu nema greshke, uvek radi sigurno ako je dobro razdeljen fajl ili ako je dobro zapakovan i nema crc erora. pozdrav
Neko ne voli TC, a i ne zna svako da odradi split, ili combine u TC-u, a i malo je kompleksnije nego iz obicnog arhivera, ja fajlove sa ekstenzijom .001, .002, itd. najlakse ekstraktujem sa 7-zip programcicem, tako sto idem na prvi fajl (.001), `open with 7-zip`, i samo privucem fajl gde hocu da se otpakuje, a moze i desni klik na prvi fajl, pa extract here..ali mora da bude na prvi, jer drugacije izbaci gresku.
TC je super dobra alatka ali mi više služi kao dopuna običnom exploreru, za neka masovnija kopiranja, multi rename i slično. Obične stvari brže odradim bez njega. Dobra opcija je i Directory Opus.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ja sam samo rekao svoje misljenje. Kada mi se po prvi put podigne sistem, pre svih drajvera i svega ubacim Total Cmmdr, jer i pre winrara on moze da otvori arhive, odrekao bih se i MS office za TC. Ni najobicniji copy-paste ne radim desni klik pa ostalo smaranje. Ne kazem da sam ja u pravu, samo kazem sta mislim.
@imarkovic: ne znam o kom split-combine pricas za .001 u commanderu.. Samo udjes u .001 i prevuces fajl. Ako ima negde da se radi jednostavnije od toga, nek me neko prosvetli.
Liči na nepriznato dete tc i explorera a ima više opcija od oba, većina su sasvim nepotrebne ali lepo je imati, koristio sam kad je izašla vista kao zamenu za explorer, smarao me `green bar of stasis`.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.