Skinuo sam Bioshock2, skupljam igrice da ne propada net dok ne uzmem 5850, i rekoh daj da instaliram iako imam integrisanu HD4200, cisto da probam i radi mi sasvim korektno na low i rezoluciji 1280x720, cpu x4 630@3.01ghz i 4gb OCZ reaper hpc ddr2 Rama. Mislio sam da ce da bude smesno kako ce da radi, ali da mi se igra igrica, verovatno bih bio zadovoljan kako radi. Eto, cisto da podelim sa vama, ako vas uopste i interesuje :)
Nije losa ta integrusa ,mada se meni integruse ne svidjaju zato sto uzimaju deo ram-a ,odrazi se ne perfomanse sistema,a sa druge strane dobra je za to neko medjuvreme dok ne uzmes discrete grafiku i kao zadnja opcija ,ako ti nesto nije u redu sa discrete grafikom. Vidim da AMD poboljsava te integrisane GPU ,ali to nije to za aplikacije gladne GPU snage ,racunajuci tu i igrice. Inace podrzavam postojanje GPU na ploci ,neka ga tu nek se nadje.
Naravno da nije za aplikacije koje zahtevaju jak GPU, samo kazem da mi lepo sluzi dok cekam 5850. A sto se tice rama, 3.5Gb umesto 4 mi ne smeta uopste, jedino sto usporava ram je problem, ali nije frka. Lepo mi radi sad komp. Samo da spadne malo cena 5850.. Sta mislite, kada ce to da se desi? Kad izbace 5830, sumnjam da ce 5850 da spadne, jer ce 5830 da bude tu negde izmedju i onda nema mesta za 5850 da spadne. Sta znam...
Ako je tacno to da ce 5830 kostati preko 200 evra moze samo 5850 da se podigne na 250 da padne nema sanse, jedino kad nVidia izbaci vise svoj DX11 GPU onda moze nesto i da bude ali i ne mora, jer verujem da ce nVidia izbaciti High segment koji ce biti skuplji i od 5830 i 5850 pa i nece uticati na cenu.... Tewk kad izadju konkurenti tim kartama iz nVidia pasce sigurno.
:: Naravno da nije za aplikacije koje zahtevaju jak GPU, samo kazem da mi lepo sluzi dok cekam 5850. A sto se tice rama, 3.5Gb umesto 4 mi ne smeta uopste, jedino sto usporava ram je problem, ali nije frka. Lepo mi radi sad komp. Samo da spadne malo cena 5850.. Sta mislite, kada ce to da se desi? Kad izbace 5830, sumnjam da ce 5850 da spadne, jer ce 5830 da bude tu negde izmedju i onda nema mesta za 5850 da spadne. Sta znam...
Vrlo moguce da ce da skoci cena 5850. Evo npr u ggtronu je bila 21000 a sad je 22000, sto je najmanja cena. Ko zna kad ce da izbaci nvidia neke `normalne` kartice za nas smrtnike pa da se malo svadjaju cenama.
Ne moras tu da stanes. Sve igre koje koriste unreal engine su slicne zahtevnosti. Borderlands, Dark Void, Gears Of War, Mass Effect 1&2, Batman Arkham Asylum.
Googlaj malo da nadjes koje sve igre koriste unreal engine, i otprilike ces sve moci da ih pikas na toj integrusi... __________________ Scourge of PCBerza
:: Skinuo sam Bioshock2, skupljam igrice da ne propada net dok ne uzmem 5850, i rekoh daj da instaliram iako imam integrisanu HD4200, cisto da probam i radi mi sasvim korektno na low i rezoluciji 1280x720, cpu x4 630@3.01ghz i 4gb OCZ reaper hpc ddr2 Rama. Mislio sam da ce da bude smesno kako ce da radi, ali da mi se igra igrica, verovatno bih bio zadovoljan kako radi. Eto, cisto da podelim sa vama, ako vas uopste i interesuje : :: :: PS. des peco, javi se nekad :)
Sta te briga sto nemas high details i ostala sr.... da si pukao za sony 3 500 evra ne bi imao bolju sliku od te integruse, samo bi bila malo zamaskirana na plazma tv-u. ko ima para svaka cast, ali sto rekose neki (mnogi zapravo) clanovi foruma kad je dobra igra grafika nije od presudnog znacaja :)
Ovo nije tacno..Batman Arkham Asylum i Dark Void imaju PhysX podrsku i kad im ukljucis max hi detail frejmovi padaju debelo..Tek mogu da zamislim kako je ljudima sa salbijim grafama.. Unreal engine je ok to stoji ali se performanse drasticno gube + PhysX.. Da ne bude da je za dzaba PhysX daje mnogo efekata koje ne mogu da se vide u samoj igri mada se nadam da ce jednog dana biti bar malo optimizovaniji.. Skrenuh malo sa teme ali mi to zapalo u oko.
Srecom sto je Bioshock zaista fino optimizovan kao sto rece Daum to je zbog Unreal engine-a i mozes da picis igru i na integrusi.Zaista fascinantno.
Green,Green,Grass Of Home
:: Ne moras tu da stanes. Sve igre koje koriste unreal engine su slicne zahtevnosti. Borderlands, Dark Void, Gears Of War, Mass Effect 1&2, Batman Arkham Asylum. :: :: Googlaj malo da nadjes koje sve igre koriste unreal engine, i otprilike ces sve moci da ih pikas na toj integrusi.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Skinuo sam Bioshock2, skupljam igrice da ne propada net dok ne uzmem 5850, i rekoh daj da instaliram iako imam integrisanu HD4200, cisto da probam i radi mi sasvim korektno na low i rezoluciji 1280x720, cpu x4 630@3.01ghz i 4gb OCZ reaper hpc ddr2 Rama. Mislio sam da ce da bude smesno kako ce da radi, ali da mi se igra igrica, verovatno bih bio zadovoljan kako radi. Eto, cisto da podelim sa vama, ako vas uopste i interesuje : :: :: :: :: PS. des peco, javi se nekad :)
kad nije bas nezahtevan, zna da padne frejmrejt u akciji. Ja je predjoh za malo vise od 10 sati mozda, skoro sve sam istrazivao. Nisam odusevljen duzinom ali ok je igra.
Ja profil nisam ni kreirao, samo sam pustio da vidim da li radi igrica. Tako radim za 95% igara, kupim najnoviju seriju graficke kartice, instaliram igricu, odshrafim detalje na max, vidim radi, izadjem, i ako se vratim jos jednom ikad na istu igricu, pocne da pada sneg, zna peca o cemu pricam :D
Onih 5% su voznje :)
Videcemo da li ce to da se promeni sa 5850, verujem da hoce.
Sto bi uzimao onda tako skupu kartu, ako igras 5 igara :)
:: Ja profil nisam ni kreirao, samo sam pustio da vidim da li radi igrica. Tako radim za 95% igara, kupim najnoviju seriju graficke kartice, instaliram igricu, odshrafim detalje na max, vidim radi, izadjem, i ako se vratim jos jednom ikad na istu igricu, pocne da pada sneg, zna peca o cemu pricam : :: :: Onih 5% su voznje : :: :: Videcemo da li ce to da se promeni sa 5850, verujem da hoce.
A i kao sto sam vec pomenuo, da bih mogao da udjem, odvrnem detalje, i izadjem, stvar moci, samo da znas da, ako ti se dune, mozes da igras na high svaku igru. Srecom pa se ta `zelja za moci` zavrsava na tome :)
Menjao sam i cpu i plocu i skoro sve, plus 200evra, to je suludo :)
Retko igram igrice, ali kad igram hocu da to bude kako treba. Izadje neka koja mi se bas svidi, i iznerviram se kad nece da mi radi. Da imam vremena, igrao bih vise. Cuti, ja bar dajem za osecaj moci, a ovi sto daju po 400 evra za graficku samo da bi igrali igrice, a nemaju osecaj moci, e to je zeznuto! xD
Kakve veze sad ima physx sa ovim igrama? Ja pricam coveku o generalnoj zahtevnosti, a ona je ista skoro u svim igrama koje koriste unreal engine.
Physx je druga prica... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ovo nije tacno..Batman Arkham Asylum i Dark Void imaju PhysX podrsku i kad im ukljucis max hi detail frejmovi padaju debelo..Tek mogu da zamislim kako je ljudima sa salbijim grafama. :: Unreal engine je ok to stoji ali se performanse drasticno gube + PhysX. :: Da ne bude da je za dzaba PhysX daje mnogo efekata koje ne mogu da se vide u samoj igri mada se nadam da ce jednog dana biti bar malo optimizovaniji. :: Skrenuh malo sa teme ali mi to zapalo u oko :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: shg :: :: Srecom sto je Bioshock zaista fino optimizovan kao sto rece Daum to je zbog Unreal engine-a i mozes da picis igru i na integrusi.Zaista fascinantno :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: Ne moras tu da stanes. Sve igre koje koriste unreal engine su slicne zahtevnosti. Borderlands, Dark Void, Gears Of War, Mass Effect 1&2, Batman Arkham Asylum. :: :: :: :: Googlaj malo da nadjes koje sve igre koriste unreal engine, i otprilike ces sve moci da ih pikas na toj integrusi.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Skinuo sam Bioshock2, skupljam igrice da ne propada net dok ne uzmem 5850, i rekoh daj da instaliram iako imam integrisanu HD4200, cisto da probam i radi mi sasvim korektno na low i rezoluciji 1280x720, cpu x4 630@3.01ghz i 4gb OCZ reaper hpc ddr2 Rama. Mislio sam da ce da bude smesno kako ce da radi, ali da mi se igra igrica, verovatno bih bio zadovoljan kako radi. Eto, cisto da podelim sa vama, ako vas uopste i interesuje : :: :: :: :: :: :: PS. des peco, javi se nekad :)
au brate ... ja krv prolijem da bi nekako skrpio 200e za grafu i proc zajedno, blago tebi ...
:: Menjao sam i cpu i plocu i skoro sve, plus 200evra, to je suludo : :: :: Retko igram igrice, ali kad igram hocu da to bude kako treba. Izadje neka koja mi se bas svidi, i iznerviram se kad nece da mi radi. Da imam vremena, igrao bih vise. Cuti, ja bar dajem za osecaj moci, a ovi sto daju po 400 evra za graficku samo da bi igrali igrice, a nemaju osecaj moci, e to je zeznuto! xD
Nije sad to da dam 200 evra i kao nista. Za cpu i plocu sam dodao oko 100 evra, i sad da skupim za 5850, tj cekam je naoko 180-190 evra. Uzdam se u nvidia-u. Malo upadne i stipendija sa faxa, pa zato to mogu da radim, tu smo negde, ne pada ni meni sa neba.
au koji si ti lik jebote, msm necu da pricham bezveze, ali barem ako volis da pucash pare bezveze za svaku jachu kartu onda barem igraj neshto a ne ovako, msm glupost!! Samo u jednom smo slichni, i ja volim da kupim nesto tako jache i ako ne igram stalno igre ali volim kad metenm na high sve da mi radi lepo. Ali majku mu, to je samo razlog vishe da uzmesh neku konfu koja ce da ti sve tera na max barem godinu eventualno 2, pa onda uzmesh opet neshto jako, a ovako chisto bacanje para. Bolje uzmi tu kintu pa skupljaj za auto, ili ulozi u neki sport, biznis, ima hiljadu nachina da se utroshi novac(osim ako nisi od onih koji imaju stalno previshe para, i imaju neku strinu u shvici pa ona shalje kintu!?). pozdrav
:: Menjao sam i cpu i plocu i skoro sve, plus 200evra, to je suludo : :: :: Retko igram igrice, ali kad igram hocu da to bude kako treba. Izadje neka koja mi se bas svidi, i iznerviram se kad nece da mi radi. Da imam vremena, igrao bih vise. Cuti, ja bar dajem za osecaj moci, a ovi sto daju po 400 evra za graficku samo da bi igrali igrice, a nemaju osecaj moci, e to je zeznuto! xD
Ma kakva shvica...Ne svaku jachu kartu, ali npr sam imao hd3200 intgr, pa furao sam oko godinu i po 4830, kupio u americi za 120 dolara, pa mi doneo rodjak, znaci platio sam, pa taman dok skupim za 5850 da furam ce da prodje 2 god, i eto :)
Ne menjam tolko cesto, tako, na 2 godine. I igram `pucachine` ako mi se svidi odmah, svidela mi se prototype, npr, nije losa bila ni mirror`s edge, ali mi bagovala nesto..
kamo srece da neko salje vani...Mada iz USA mogu da nabavim sta god hocu, naravno da platim. Al se trenutno nista ne isplat, ai da nemam garanciju..
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647022. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.