Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Sync. Out Of Range
STRANA 1 OD 1
ESKOBAR Sync. Out Of Range 26.09.2006. 15:08 T2339

status: user
broj poruka: 2

BIGBADJOHN

kada zelim da pokrenem neku igricu pojavi mi se na monitoru iritirajuci , setajuci kvadratic sa porukom `` Sync Out Of Range `` What the Fuck ????

Koje je resenje problema???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
agresorgsp HZ 26.09.2006. 15:10 #8630

broj poruka: 140
smanji hercazu na monitoru...to bih trebalo da resi stvar...pozdrav
mrlja driver za grafichku ... 26.09.2006. 16:43 #8631

broj poruka: 299

moze biti to sto agresor reche, mada se meni to deshavalo iskljuchivo sa driverima za nVidiu - software dakle ... kada monitor nije navodno dobro podrzan sve osim 60 hz bude oznacheno kao ... out of range...
reinstaliraj driver za grafichku i instaliraj driver za monitor bilo koji slichan ako windows nema drivere za tvoj monitor i nemash driver za njega...

IgorHW ... 27.09.2006. 11:37 #8649

broj poruka: 11
Trebas pronaci opciju Display only supported modes ili nesto tome slicno (unutar Display options) koja ce ti ograniciti frekvenciju osvezavanja i rezoluciju na one koje pise u drajveru od tvog monitora da ti monitor podrzava (to pod uslovom da si uopste i instalirao drajver za monitor).

ovo sto je napisao agresorgsp ti nece pomoci ako unutar igrice promenis rezoluciju jer ce frekvencija osvezavanja opet biti ona koja nije podrzana

"mada se meni to deshavalo iskljuchivo sa driverima za nVidiu - software dakle ... kada monitor nije navodno dobro podrzan sve osim 60 hz bude oznacheno kao ... out of range..."
Nije softwer sigurno, verovatnije je da si ukljucio najvecu rezoluciju koju ti monitor podrzava a u toj rezoluciji je po obicaju maximalna frekvencija osvezavanja 60Hz.
mrlja Re: ... 27.09.2006. 12:51 #8651

broj poruka: 299

ja se izvinjavam IgorHW, ali je software u pitanju ..
na ATI-ju se to nikada nije desilo ...
ne javlja monitor problem nego software ...poznat mi je problem, desilo mi se to 5-6 puta na raznim rachunarima, ali iskljuchivo nVidia...
kachio sam moj monitor na takav komp.. i poruka o pogreshnom refreshing rate-u ostane, ali ne izgleda onako kao kad moj monitor daje poruku o prevelikom refreshing rate-u
nVidia software pokushava da sprechi "przenje monitora" ....

i, by the way, nikada nisam sreo monitor koji izbacuje poruku "Sync Out Of Range"

IgorHW Re: Re: ... 29.09.2006. 12:29 #8687

broj poruka: 11

:: i, by the way, nikada nisam sreo monitor koji izbacuje poruku "Sync Out Of Range"
::
Neki Samsung LCD pretpostavljam...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs