Ovako, probao sam da podesim rezoluciju jacu od 1024x768 za ovu igricu i kad sam kliknuo na apply ekran se zacrneo i pisalo je out of range! Reinstalirao sam igricu, updateovao sam driver za graficku, citao sve i svasta po netu i kad god pokrenem igricu pise isto - out of range! Dakle, igrica se startuje, cujem sve zvukove u pozadini, ali nista ne vidim. Probao sam i da namestim rezoluciju iz windovsa na 640x480 ali nista! Molim za pomoc jer je ovo jedna od retkih igara koje mogu da igram, tako da ako neko zna kako da vratim igricu na default neka napise. Hvala!
Problem ti je u monitoru tj.njegovom osvezenju,ili nepodrzava rezoluciju koju si hteo da postavis.Koji monitor je u pitanju i da li su instalirani drajveri za njega?
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ovako, probao sam da podesim rezoluciju jacu od 1024x768 za ovu igricu i kad sam kliknuo na apply ekran se zacrneo i pisalo je out of range! Reinstalirao sam igricu, updateovao sam driver za graficku, citao sve i svasta po netu i kad god pokrenem igricu pise isto - out of range! Dakle, igrica se startuje, cujem sve zvukove u pozadini, ali nista ne vidim. Probao sam i da namestim rezoluciju iz windovsa na 640x480 ali nista! Molim za pomoc jer je ovo jedna od retkih igara koje mogu da igram, tako da ako neko zna kako da vratim igricu na default neka napise. Hvala ::
Monitor je ASUS VW225N. Ma ja bih samo da vratim na default, ne treba mi ni jaca rezolucija, jednostavno sam zeleo da vidim koja je najjaca rezolucija koju mogu da postignem.
Aha,promace mi poslednja recenica iz tvog posta,sorry.
Nemam tu igricu instaliranu,ali potrazi u njenom folderu fajl(nacesce config.ini),pa ga otvori i prelistaj pazljivo i nacices na recimo 1280x1024,pa samo te brojke zameni sa 1024x768.
:: :: Monitor je ASUS VW225N. Ma ja bih samo da vratim na default, ne treba mi ni jaca rezolucija, jednostavno sam zeleo da vidim koja je najjaca rezolucija koju mogu da postignem :: ::
probaj nekim utilitijem tipa riva tuner: force refresh rate 60hz ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
@gilopile:Nisam uspeo da nadjem file koji je povezan direktno sa rezolucijom, koju bih editovao. Jbg, pokusacu opet, ali cini mi se mrka kapa. Tebi hvala u svakom slucaju!
@Mixx: Nisam siguran da sam te razumeo, jel taj tuner treba da downloadujem ili sta? Hvala.
Go here \Program Files\Valve\Steam\SteamApps\[username]\half-life 2\hl2\cfg\
And open the config.cfg file with word pad then find the (-width) and (-height) commands.
If you want 800x600 resolution it should look like this -width 800 -height 600
If you want 1024x768 resolution it should look like this -width 1024 -height 768
:: @gilopile:Nisam uspeo da nadjem file koji je povezan direktno sa rezolucijom, koju bih editovao. Jbg, pokusacu opet, ali cini mi se mrka kapa. Tebi hvala u svakom slucaju :: :: @Mixx: Nisam siguran da sam te razumeo, jel taj tuner treba da downloadujem ili sta? Hvala :: ::
dabome, skines riva tuner sa http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 instaliras, startujes, kad se pojavi main window videces pored imena gvoje kartice pise `customize` i ima strelica pored. kliknes na tu strelicu, druga stavka koja se pojavi je `low level refresh rate setings` otvoris to, selektujes `enable refresh overrider` kliknes na plus i uneses podrzanu rezoluciju tvog monitora i ref. rate ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: @gilopile:Nisam uspeo da nadjem file koji je povezan direktno sa rezolucijom, koju bih editovao. Jbg, pokusacu opet, ali cini mi se mrka kapa. Tebi hvala u svakom slucaju :: :: @Mixx: Nisam siguran da sam te razumeo, jel taj tuner treba da downloadujem ili sta? Hvala :: ::
Ne vredi. Nasao sam config.cfg ali nigde nisam nasao gde bih mogao da unesem nove parametre. Jednostavno nigde nema. Cak ni path nije isti, jedva sam ga nasao.
Ni ostale opcije nisu dale rezultate. Ni riva tuner ni directXdiagnostic.
Problem sam resio tako sto sam oborio sistem. Nakon toga je radio normalno i nikakava sranja tipa out of range mi nije pokazivao - sto je i logicno. Jbg, zastareo software. Zavrsio sam igru, sad igram HL2.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.