Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Dota i njene `vanile`
STRANA 1 OD 1
djokosrb Dota i njene `vanile` 14.12.2009. 11:34 T22811

status: user
broj poruka: 6875
U zadnjih 2-3 meseca po raznim forumima vode se rasprave (svadje) o doti ,odnosno o tome kakva je i kakva bi trebala da bude.U medjuvremenu pojavila su se dva naslova ,cilj i jednog i drugog je da postane naslednik dote,koju(potpuno neopravdano) autori i jednog i drugog naslova salju u penziju,no da bacim (moj)pogled na igre:

DOta (Defense of the Ancients)-mod za Warcraft III Frozen Throne,svetlost dana ugledala je 2005 godine,negde na netu sam video da je igra 11 miliona ljudi,sto dovoljno govori o njenom kvalitetu,ipak mnogi na racun dote upucuju zamerke tipa:
-Za novajlije u sam igri ne postoji nikakav guide
-KO oce da izadje(leavuje)samo cepne alt q q ili alt q x ili alt f4

PO meni najbolja igra(mod)ovog tipa ,naravno,potencijal je ogroman,nego ovi iz blizzarda samo gledaju na jedan zlatni rudnik (wow)a drugi zlatni rudnik na kome sede(dota)totalno je zanemaren(od njihove strane)no treba ih razumeti wow donosi lovu,od koje cela kompanije opstaje i posluje,tako da cemo neko novo runo dote mozda(MOZDA)videti u warcraft 4 igri,ako je dozivimo

LOL(League of Legends:Clash of Fates)-prva igra (dotinog tipa) koja se pojaivila sa namerom da dotu posalje u penziju,toliko hvaljena od strane developera i raznih dota community-a,za sada ostavlja veoma lep utisak,sistem isti kao u doti,jedna arena sa tri prolaza ,stim sto postoje tri razlicite arene(razlicitie po izlgedu).Dalje ,40 championsa(heroja) i ,naravno,privlacnija grafika u odnosu na dotu
Sto je jos bitnije igra je Free,mada i tu ima jedna zackoljia:
Naime developeri su resili da na pocetku moze da se igra sa 10 championsa ,ostali se otkljucavaju na sledece nacine:
1)Neprestanim igranjem
2)Razmenom sa ostalim igracima u okviru shopa na sajtu
3)i naravno,kupovanjem posebne edicije igre u prodavnicama,kada se momentalno dobijaju svi championsi
Prednosti igre:
1)Sistem ulaska u igru,naime,posle svake partije dobijaju se poeni,i kasnije kada se ponovo ulazi server cita te poena i ubacuje u igru igrace priblicnog nivoa-po meni veoma bitno ,zbog sprecavanje izivljavanja iskusnih na pocetnicima
2)Ako nekim slucajem igrac izadje iz igre(svojom voljom ili biva disconetovan)ima mogucnost vracanja
3)U igri postoji guide,naime kod shopova postoji opcija koja preporucuje iteme za datog heroja(veom bitno za pocetnike-za razliku od skrtog pristupa u doti)
4)i naravno igra je FREE,`tezi` 740mb
Mane:
1)Postoje heroji koji kad dodju do odredjenih itema,dominiraju,i tako jedan heroj moze (ako igra iskusniji i bolji igrac)da skrca ceo protivnicki tim
2)Grafika ,izgleda ok,puna boja i sarenila,al ako se pogleda system req nishta posebno

HON(Heroes of Newerth)-trenutno,najveci pandan doti,nalazi se trenutno u closed beta fazim,naime do sada je isporuceno 6500 beta keyeva,a ocekuje se jos 3500 kad dodje open beta
Prava kopija dote,sistem isti,novo runo(grafika),heroji iz dote dobili novi izgled ,mada ima i novih
Prednosti:
Vazi sve kao i kod lol-a,sem 4 stavke
Mane:
nece biti besplatna(ako je to uopste mana)
Sada ne mogu reci nishta vise o igri ipak je closed beta,videom sam je u igraonici,i mogu reci da je super,ali (po meni )to super nece biti dovoljno da zbaci dotu,no sve je star ukusa

Iz svega ovoga (po meni ),vredi probati sve 3 ,a posto su sve tri super,sto da se igraju sve 3 istovremeno,evo sada upravo skidam Lol

Pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 14.12.2009. 14:54 #170345

broj poruka: 9121
WC3 TFT i dalje ce biti dominantan jer ce igracka elita tu igrati, a ovaj LoL i HoN vecinom neki mid igraci cisto da probaju i videce da to nije to i svi nazad na WC3. Kada izadje WC4 (za nekih 5 godina :)) onda ce da nastane pravo sranje po pitanju dote. A Wow donosi mnogo vise novca od Dota-e, Dota se toliko igra jer je besplatna, a WC3 TFT se moze dzabe skinuti sa neta, kao i update-ovi i dota i igrati free preko garene. A ovo o LoL-u si uradio Copy Paste sa SK.rs :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff re 14.12.2009. 15:26 #170357

broj poruka: 829
nisam neki gamer, odigram po koju igru, ukljucujuci i dotu, pa ajde da napisem ovo...:))

...postoji jedna igra koju niko ne spominje, zove se Demigod. To je kombinacija dote i da kazem `capture the flag`, gde svaka zastava daje neki bonus (npr. +15% health)...
Gragika je lepa a tereni su interesantni. Zanimljiva stvar je sto se moze uticati na broj i snagu kripova, jacinu i health citadele i kula, dobijanje golda i experience-a (koriscenjem upgrade-a). (englesko-srpski, jbm li ga)
cilj igre se menja po izboru: moze biti unistenje protivnicke citadele, fort(ova), sakupiti broj timskih ubistava... mislim da ima jos neki mod (ili dva?) koje sam zaboravio...:(
Jedina mana je sto ima samo 8 heroja, pa nema puno izbora.

AI je dobar, ume da me namuci (da ne kazem urnise) ako stavim nekog od jacih botova. Dotu mogu da izdrzim recimo dvojicu-trojicu insane protiv mene, ovde ne idem preko normal ili nivo iznad... mada opet, ja nisam merodavan.:/
Multiplayer nisam koristio, al ako je i bilo problema, valjda su ih ispravili do sada.:)

evo par klipova:
http://www.youtube.com/watch?v=0vd8an0P5LI
http://www.youtube.com/watch?v=rAKbIlaysbI

gameplay:
http://www.youtube.com/watch?v=4FMbg3q7YKI (avatar: The Rook, po meni najgotivniji!:D )
http://www.youtube.com/watch?v=PBZNRotoacQ

pa eto, koga zanima, nek proba.:)

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

gile23 ... 14.12.2009. 15:29 #170358

Dota se ne igra protiv AI-ja nego na netu, da vidis ti koji tebi skill treba za dotu, kada covek na midu vadi radiance u 15 minutu sa viper-om skoro svaki krip njegov. Ja ne igram lose, ali kada opletem 1-2 sa onima koji igraju za klanove tek onda vidim koliko lose igram :).

Pozdrav!
Ruff Re: ... 14.12.2009. 15:39 #170360

pa rekoh da nisam neki gamer.:))
iskreno, meni je sve to zanimljivo igrati protiv drugih ljudi do jedne tacke. kad vec pocne jurnjava ko ce pre da uradi to i to i kad pocne vec da se radi o sekundama, postane dosadno.

npr starcraft, kad sam igrao sa drustvom ranije, igrali smo for fun. a cuo sam da na netu postoje manuali gde se tacno zna sta se u kojoj sekundi gradi, koliko peona treba imati u svakom trenutku i slicno... mislim, to je vec pravljenje profesije od igrice.

ja igram da se opustim.:)))

cs recimo kad igram, ako igram sa drustvom, samo jedan je pro, pa onda bude zanimljivo. na netu cim vidim da me upucavaju kroz tri zida tako sto su culi korake, pozelim da promenim server....

jednostavno ne razumem kako likovi imaju volje da prave profesiju od igre?...:/

Nikolas

:: Dota se ne igra protiv AI-ja nego na netu, da vidis ti koji tebi skill treba za dotu, kada covek na midu vadi radiance u 15 minutu sa viper-om skoro svaki krip njegov. Ja ne igram lose, ali kada opletem 1-2 sa onima koji igraju za klanove tek onda vidim koliko lose igram :)
::
:: Pozdrav!
gile23 Re: Re: ... 14.12.2009. 16:04 #170382

Grubby se premestio u Kinu iz Evrope jer nije u Evropi imao konkurenciju u WC3 TFT pa ti vidi. Promovisu Intel leze para, promovise nVidia/ATI leze para, da odigra samo partiju leze para, da osvoji turnir leze para, igra za klan leze i para i oprema. Naravno to ko bas voli da igra ja nisam takav ali znam dvojicu :), evo ti i clana berze Dautovic-a drugar isao u Svedsku da odigra LAN turnir i vratio se sa 2500$ dolara u dzepu :). Pogledaj ovo, pokusavali su ovo pola sata u igraoni ti sto zaradjuju pare na igre i nisu uspeli :):

http://www.youtube.com/watch?v=onH-zTuOtHc

Pozdrav!

:: pa rekoh da nisam neki gamer.:)
:: iskreno, meni je sve to zanimljivo igrati protiv drugih ljudi do jedne tacke. kad vec pocne jurnjava ko ce pre da uradi to i to i kad pocne vec da se radi o sekundama, postane dosadno
:: npr starcraft, kad sam igrao sa drustvom ranije, igrali smo for fun. a cuo sam da na netu postoje manuali gde se tacno zna sta se u kojoj sekundi gradi, koliko peona treba imati u svakom trenutku i slicno... mislim, to je vec pravljenje profesije od igrice
:: ja igram da se opustim.:))
:: cs recimo kad igram, ako igram sa drustvom, samo jedan je pro, pa onda bude zanimljivo. na netu cim vidim da me upucavaju kroz tri zida tako sto su culi korake, pozelim da promenim server...
:: jednostavno ne razumem kako likovi imaju volje da prave profesiju od igre?...:
:: Nikola
:: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen
:: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
:: :: Dota se ne igra protiv AI-ja nego na netu, da vidis ti koji tebi skill treba za dotu, kada covek na midu vadi radiance u 15 minutu sa viper-om skoro svaki krip njegov. Ja ne igram lose, ali kada opletem 1-2 sa onima koji igraju za klanove tek onda vidim koliko lose igram :)
:: ::
:: :: Pozdrav!
MaliAbner E daj bre ima li neke ekspanizije za... 14.12.2009. 16:36 #170404

broj poruka: 7769
Ima li neke ekspanzije za `Zamrznuti Presto`, eno klinac se totalno ubedacio vec peti put prelazi WCIII i ovo drugo i kukako kako mu je dosadilo. Ako ima nesto tipa samo dodatnih nivoa da ga skinem sa dnevnog reda na par nedelja dok se ne uhoda sa PSP-om.

Cak mu je i CoH pomalo dosadan.

Tomato Republic Of Serbia !!!

H-nitro dotaca 14.12.2009. 16:37 #170405

broj poruka: 1973
e evo sta ja mislim, ja igram dotu od kad se pojavila a warcraft od 2 dela, pre dote su bile slicne igre tipa golden axe ili d-day ili x-hero siege, kad j izasla dota icefrog je napravio da bi igrao sa svojim ortacima u lanu pa je okacio na net, tad se proslevila negde od verzije 6.10, 6.11, dota je bila i uvek ce biti igra svog tipa jer bas je to fora ona grafika ali ajde
lol i hon je napravljen da bi se to igralo jer blizzard nema veze sa iceforgom pa je presao u hon ali i sam je rekao koliko god HoN bio dobat DotA ce biti jedinstvena.

e mogu oni izbaciti sta hoces dota je dota i tu nema dalje jer svi su navikli na nju i na heroje koliko god ove dve konkurencije bile slicne tesko je se navici na noive heroje,
nekazem mozda nasa deca budu to igrala, ali sadasnja dota ima milion mana jer je vise pravljena za noobove preleka je i ima klinaca i livera koliko hoces, zato je sad igram samo u lanu

sve u svemu posto je uproscena za klince i nervira me odustao sam i od luge i garene, igram je samo u lanu i tako je jos uvek igrivi, lol, hon, tesko da ce ikad zaziveti ko dota, jedino ce se HoN vise ceniti jer iceforg radi za njih That`s it

Don`t drink and drive take joint and fly

ramzesIII moram da dodam 14.12.2009. 22:29 #170546

broj poruka: 1017

ramzesIII uvek greskom udarim enter 14.12.2009. 22:35 #170547

broj poruka: 1017

Dota je u usponu (pre par godina nije ni bilo serbian room u gareni sad ih ima 3 cini mi se)i koliko god postala dosadna, opet se napravi atmosfera, kad se igra u LAN-u
moje misljenje je da je zaraza u tome sto i slab igrac sedne u dobru ekipu i shlepuje se sa ponekim asistom ili cak kills-om. Pa i kanter je to isto, neko ko je pocetnik moze da se paketira i da se ludo zabavi. Probajte to da izvedete sa RTS, bilo kojom C&C generals WarCraft itd.. u svakoj RTS ako ne igras ludacki brzo nemas shanse ni u pocetku ni na kraju igre da utices na igru . Sto ne vazi za counter ili Dotu...
Pozdrav
Daum Re: uvek greskom udarim enter 14.12.2009. 23:04 #170552

broj poruka: 12794
Mozes greskom i da kliknes na `promeni` ispod poruke

:: Dota je u usponu (pre par godina nije ni bilo serbian room u gareni sad ih ima 3 cini mi se)i koliko god postala dosadna, opet se napravi atmosfera, kad se igra u LAN-
:: moje misljenje je da je zaraza u tome sto i slab igrac sedne u dobru ekipu i shlepuje se sa ponekim asistom ili cak kills-om. Pa i kanter je to isto, neko ko je pocetnik moze da se paketira i da se ludo zabavi. Probajte to da izvedete sa RTS, bilo kojom C&C generals WarCraft itd.. u svakoj RTS ako ne igras ludacki brzo nemas shanse ni u pocetku ni na kraju igre da utices na igru . Sto ne vazi za counter ili Dotu..
:: Pozdra
Ruff Re: Re: Re: ... 15.12.2009. 10:22 #170645

roflmao, ovo je genijalno!:))) umro sam od smeha, koje legende...:)))
ok, slazemo se da su sve to lepe pare, ali to je vec posao, ako me razumes....)
eh, ta gejmerska industrija, svakim danom sve vise i vise zaradjuje...:)

Nikolas

:: Grubby se premestio u Kinu iz Evrope jer nije u Evropi imao konkurenciju u WC3 TFT pa ti vidi. Promovisu Intel leze para, promovise nVidia/ATI leze para, da odigra samo partiju leze para, da osvoji turnir leze para, igra za klan leze i para i oprema. Naravno to ko bas voli da igra ja nisam takav ali znam dvojicu :), evo ti i clana berze Dautovic-a drugar isao u Svedsku da odigra LAN turnir i vratio se sa 2500$ dolara u dzepu :). Pogledaj ovo, pokusavali su ovo pola sata u igraoni ti sto zaradjuju pare na igre i nisu uspeli :)
:: http://www.youtube.com/watch?v=onH-zTuOtH
:: Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs