raspravljam se sa drugom i ubedjujemo jedan drugog.....
on ima ati 4850 a ja nvidiu 8800 gt palit sonic .
njegova max podesavanja za rezoluciju i AA su 8 x MSAA a meni je na nvidia karti 16 X QSCAA...
da li moze iko da objasni tacno sta je veci kvalitet slike ......opklada je u pitanju .).. ( rezolucija je ista kao i podesavanja detalja..tj sve ostalo je isto )
pa, na osnovu onog što sam čitao, QS bi trebalo da daje bolje preformanse...tačnije po performansama bi trebalo da je 16xQS isti kao 8x MS, ali to plaćaš većim zamućenjem slike...
tek sam sad video da ima i MSAA ( moj mali previd stvari ) u mojim pa onda QSA pa tek onda QCSAA ...tako da 8 x MSAA ne moze da se poredi sa 16 x QCSAA
16 X QSCAA je malo brzi odziv frejmova,slik aide brze i sa sonom gut afrejmove,ja sam bas igrao dirt2 na obicnom palitu 8800 na ultra 1280x1024 sa 16 X QSCAA,a na 4830 takodje igram na 16 X QSCAA 1680x1050 na ultr vapri oko 38 frejmova,karta je OC 720/2100,meni ovo sve izgleda isto a i radi isto!!!
Igra je extra optimizovana.Meni sa GTX 275@Default i E7200@3,6 GHz radi igra ko sat.1680x1050,Ultra High,16x QSCAA,kuca mi FPS izmedju 45-65,a u Benchmarku sam dobio 48 FPS.
Ekstra ti radi na tim podesavanjima, ja imam 23 FPS average na tim podesavanjima A na 4xMSAA i ostalo isto imam 49 average.
:: Igra je extra optimizovana.Meni sa GTX 275@Default i E7200@3,6 GHz radi igra ko sat.1680x1050,Ultra High,16x QSCAA,kuca mi FPS izmedju 45-65,a u Benchmarku sam dobio 48 FPS :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
...ja sam je gurao na 19x12 sa sve na Ultra/High pod Win7 i gurao je oko 20fps na 4xMSAA, a na XP-u mi gura negde oko 80fps sa istim podesavanjima, jedino sto mi postprocesing ne ide na Ultra nego samo na Medium (predpostavljam da je to switch za DX9/10/11) ...ako je tako 4870 podrzava DX11 xD
Pozz...
Edit: ...probao i na Win7 sa Postprocesing na Medium/High (Medium oko 80fps, High oko 55fps, dok na ultra oko 20fps) ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
svasta qsaa je bolji i bice jer koristi blend mode pixela i tu je kraj, ali mi nije jasno ko jos stavlja 16aa u sa kakvim god prefiksom oni dolazili, zato sto je to nerealna vidljivost na daljinu, aj dodji ti kod mene u mokru goru tamo gde KusturicA ima drvengrad, pa da se popnem na Viogor planinu koja je preko 1500 i ako vidis jasno bosnu ja cu reci programerima da naprave 25aa, cuj to kao vidljivost i pm sve jasno ja nikad ne idem preko 12 i to je mnogo
Uporedio sam slike 8 x MSAA i 16 x Q CSAA , bmp format ( 4 mb slika ) skroz zumirano... 8 x MSAA pobedjuje, ima malo mekse ivice...a da ne pricam da je fps skoro duplo veci na 8 x msaa nego 16 x Q csaa.....stupid Nvidia shit
:: Uporedio sam slike 8 x MSAA i 16 x Q CSAA , bmp format ( 4 mb slika ) skroz zumirano... 8 x MSAA pobedjuje, ima malo mekse ivice...a da ne pricam da je fps skoro duplo veci na 8 x msaa nego 16 x Q csaa.....stupid Nvidia shit :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
Da li si ti svjestan da bi sada mogao poginuti ako se na tebe navale ovi zeleni ?
Kako ti smes nesto da kazes protiv, presvete nam, nVidia-e (iako je i ti imas) ?
You`re a Dead Man!
Ovo sam samo malo ironicno napisao, nemo` se primas!
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Uporedio sam slike 8 x MSAA i 16 x Q CSAA , bmp format ( 4 mb slika ) skroz zumirano... 8 x MSAA pobedjuje, ima malo mekse ivice...a da ne pricam da je fps skoro duplo veci na 8 x msaa nego 16 x Q csaa.....stupid Nvidia shit :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
briga me jel plava zuta zelena ili koja vec..uvek cu reci onako kako jeste zaista...i naravno za svoje pare kupiti najbolje sto moze.
p.s. nadam se da ih ne omeksava da bi bile kockaste..onda cu da igram bez AA......
Ajd uzdravlje
:: @ H-Nitro: Don`t se izvaljivati, AA filtef omeksava ivice da budu kockaste, nema uopste veze sa vidljivoscu na daljinu.. :: :: Evo ti link, ponovi malo :: http://www.build-your-own-computer.net/display-properties.html :: :: :: @ Ognjeni: :: Je li Ognjeni, da te priupitam nesto :: :: Da li si ti svjestan da bi sada mogao poginuti ako se na tebe navale ovi zeleni ? :: :: Kako ti smes nesto da kazes protiv, presvete nam, nVidia-e (iako je i ti imas) ? :: :: :: You`re a Dead Man! :: :: :: Ovo sam samo malo ironicno napisao, nemo` se primas :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: Uporedio sam slike 8 x MSAA i 16 x Q CSAA , bmp format ( 4 mb slika ) skroz zumirano... 8 x MSAA pobedjuje, ima malo mekse ivice...a da ne pricam da je fps skoro duplo veci na 8 x msaa nego 16 x Q csaa.....stupid Nvidia shit :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: ::
Ja gledam da najbolje prodjem (kupim) za toliko i toliko para, oduvjek...
A ono sam malo pogresio, uglavnom razumijes sta sam htio reci...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Bring it on bitches ... :: :: briga me jel plava zuta zelena ili koja vec..uvek cu reci onako kako jeste zaista...i naravno za svoje pare kupiti najbolje sto moze :: :: :: p.s. nadam se da ih ne omeksava da bi bile kockaste..onda cu da igram bez AA..... :: :: Ajd uzdravlje ::
@NMY ma da izvinjavam se jedno mislim drugo pisem to sam mislio na antistrophic-filtering a za aa sam hteo da kazem da kod nv imaju frame blend ma u got the point
:: Ja gledam da najbolje prodjem (kupim) za toliko i toliko para, oduvjek.. :: :: A ono sam malo pogresio, uglavnom razumijes sta sam htio reci... :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: Bring it on bitches ... :: :: :: :: briga me jel plava zuta zelena ili koja vec..uvek cu reci onako kako jeste zaista...i naravno za svoje pare kupiti najbolje sto moze :: :: :: :: :: :: p.s. nadam se da ih ne omeksava da bi bile kockaste..onda cu da igram bez AA..... :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.