Sta moze biti problem ? Kada pokrenem igru i udjem u meni igre slika pocne da igra preko celog ekrana i onda se igra blokira . Instalirao sam PhysX_9.09.0408 , i opet isto. Koristim windows 7 Enterprise , drajver je ATI 9.11 .
To što koristiš PhysiX na Ati karti je sasvim posebna priča, ali probaj ovo.
Prvo u Program files-u nađi instalacioni folder. The Saboteur.exe, preimenuj u UT3.exe. Onda u Save game, u My documents-u, uđi u fajl Config. Tu promeni Vsync na 0, a Refresh rate stavi na 60. Kad uđeš u igru, rokneš Alt+Tab. Kada izađeš na Desktop, upali Task Manager. Nađeš UT3 u procesima, desni klik, pa Set Affinity. U toj opciji označiš CPU1 (ako imaš C2D) ili CPU3 (ako imaš Quad). Vratiš se u igru i peglaš.
Meni je ovo završilo posao, a imao sam sličnih problema.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Neke igrice ne mogu da se pokrenu na ATI kartama bez PhysX_9.09.0408 ( Assasins Greed ) pa sam instalirao PhysX kao moguce resenje. Tako da mislim da neke kolege nisu glupe , samo su neobavestene . Resio sam problem . Hvala
Постоје игре за чији рад је неопходан PhysX API без обзира на произвођача графичке (ефекти се, у пуном или смањеном обиму, могу изводити и на процесору), ја сам, нпр, инсталирао PhysX када сам играо Trine, без њега није хтела да ради, а после је све ишло без проблема.
Проблем је што је ЕА отпустила развојни тим пре него што је све одрађено како треба. Постоје огромни проблеми на системима са АТИ-јевим картицама и ЕА ради на закрпи. То, на жалост, значи да за сада нема помоћи.
To je opstepoznat problem...Svi oni koji imaju ATI karte ne mogu igrati ovu igru jer igra ima neki konflikt sa ATI drajverima,i ne moze fino da radi...Uskoro bi trebalo da izadje novi driver od strane ATI-a ili patch od strane Pandemic Studio-a,koji ce otkloniti ovaj problem...
Kako ne može da radi? Imam ATI, peglam igricu, tako da može da radi.
:: :: To je opstepoznat problem...Svi oni koji imaju ATI karte ne mogu igrati ovu igru jer igra ima neki konflikt sa ATI drajverima,i ne moze fino da radi...Uskoro bi trebalo da izadje novi driver od strane ATI-a ili patch od strane Pandemic Studio-a,koji ce otkloniti ovaj problem.. :: :: This is usually part when people start screaming :: ::
Pa dobro mozda sam se malo lose izrazio...Ali to je opstepoznato da velika vecina igraca koja ima Ati karte ima problem sa ovom igrom...Ti si mozda na XP-u pa nemas problema...Problem imaju oni koji su na Visti i na 7-ici...Evo teme na zvanicnom forumu igre o tom problemu...
Jos uvijek nema kvalitetnog resenja za dati problem,iako je u ovoj temi na EA forumu postavljeno jedno od mogucih resenja...
This is usually part when people start screaming
:: Kako ne može da radi :: Imam ATI, peglam igricu, tako da može da radi :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: :: :: :: :: To je opstepoznat problem...Svi oni koji imaju ATI karte ne mogu igrati ovu igru jer igra ima neki konflikt sa ATI drajverima,i ne moze fino da radi...Uskoro bi trebalo da izadje novi driver od strane ATI-a ili patch od strane Pandemic Studio-a,koji ce otkloniti ovaj problem.. :: :: :: :: This is usually part when people start screaming :: :: :: ::
Ma jok, na 7-ici sam, a to da generalno ima problema sa drajverima mogu samo da potvrdim.
:: :: Pa dobro mozda sam se malo lose izrazio...Ali to je opstepoznato da velika vecina igraca koja ima Ati karte ima problem sa ovom igrom...Ti si mozda na XP-u pa nemas problema...Problem imaju oni koji su na Visti i na 7-ici...Evo teme na zvanicnom forumu igre o tom problemu.. :: :: http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/346070.pag :: :: Jos uvijek nema kvalitetnog resenja za dati problem,iako je u ovoj temi na EA forumu postavljeno jedno od mogucih resenja.. :: :: This is usually part when people start screaming :: :: :: Kako ne može da radi :: :: Imam ATI, peglam igricu, tako da može da radi :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: I Don`t Know What That Means :: :: :: :: :: :: :: :: To je opstepoznat problem...Svi oni koji imaju ATI karte ne mogu igrati ovu igru jer igra ima neki konflikt sa ATI drajverima,i ne moze fino da radi...Uskoro bi trebalo da izadje novi driver od strane ATI-a ili patch od strane Pandemic Studio-a,koji ce otkloniti ovaj problem.. :: :: :: :: :: :: This is usually part when people start screaming :: :: :: :: :: ::
Molim da se niko ne uvredi i da ovo ne smatra provokacijom.Pitanje koje cu postaviti je cisto iz radoznalosti..
Korisnici ATI kartica,zeleo bih da znam da li vam nekad bar na momenat dosadi kad imate problem sa nekom igrom s vremena na vreme.Interesuje me da li se iznervirate u trenutku kada problem postaje ucestaliji ili jednostavno ste na to navikli. Ja zaista nisam mogao da se priviknem,imao sam ATI i koristio bas duze vreme ali me je izludjivalo to sa driverima i menjanje istog da bi nasao koji radi dobro sa odredjenom igrom.. Mozda sam ja kratkog fitilja i nemam toleranciju a mozda sam jednostavno navikao na besprekoran rad bez problema. P.S.Stvarno sam se ogradio,ne zelim da maliciozni likovi ovo iskoriste za neku prepirku.Samo hocu da cujem kakva su vasa iskustva tj zapazanja.
Ma ništa strašno, svi bi mi možda želeli XFX GeForce GTX 285 1GB , ali ovo je Srbija bato!!!
:: Molim da se niko ne uvredi i da ovo ne smatra provokacijom.Pitanje koje cu postaviti je cisto iz radoznalosti. :: :: Korisnici ATI kartica,zeleo bih da znam da li vam nekad bar na momenat dosadi kad imate problem sa nekom igrom s vremena na vreme.Interesuje me da li se iznervirate u trenutku kada problem postaje ucestaliji ili jednostavno ste na to navikli :: Ja zaista nisam mogao da se priviknem,imao sam ATI i koristio bas duze vreme ali me je izludjivalo to sa driverima i menjanje istog da bi nasao koji radi dobro sa odredjenom igrom. :: Mozda sam ja kratkog fitilja i nemam toleranciju a mozda sam jednostavno navikao na besprekoran rad bez problema :: P.S.Stvarno sam se ogradio,ne zelim da maliciozni likovi ovo iskoriste za neku prepirku.Samo hocu da cujem kakva su vasa iskustva tj zapazanja :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Imam 5770 i definitivno koci u meniju ali ne uvek...inace posto sam kupio karticu pre 3 dana pre toga sam imao 9800gt...i desavalo se da igra hoce da ukoci u meniju i sa njom...tako da...
Ja ne znam kako je kod ostalih ali ja nijedan problem nisam imao sa drajverima ili sa samom kartom...Posjedujem 4870...Jedino sam imao problema u GTA 4 kad je tek izasao,ali tada su svi imali tih problema jer je igra bila neoptimizovana i svi su cekali da nVidia i ATI izbace svoj drajver jer sa starim je igra nesta bagovala...Odigrao sam jos more igara i nijedan jedini problem...Sve je islo kao podmazano...
This is usually part when people start screaming
:: Molim da se niko ne uvredi i da ovo ne smatra provokacijom.Pitanje koje cu postaviti je cisto iz radoznalosti. :: :: Korisnici ATI kartica,zeleo bih da znam da li vam nekad bar na momenat dosadi kad imate problem sa nekom igrom s vremena na vreme.Interesuje me da li se iznervirate u trenutku kada problem postaje ucestaliji ili jednostavno ste na to navikli :: Ja zaista nisam mogao da se priviknem,imao sam ATI i koristio bas duze vreme ali me je izludjivalo to sa driverima i menjanje istog da bi nasao koji radi dobro sa odredjenom igrom. :: Mozda sam ja kratkog fitilja i nemam toleranciju a mozda sam jednostavno navikao na besprekoran rad bez problema :: P.S.Stvarno sam se ogradio,ne zelim da maliciozni likovi ovo iskoriste za neku prepirku.Samo hocu da cujem kakva su vasa iskustva tj zapazanja :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
nisam imao ATi karticu since moje GA 9600 pro, nebitno sto je starija, secam se da sam cupao kosu i sa njom, dok nisam presao na EN6600GT, bilo kako bilo, ne zelim nista da diskutujem oko novijih serija 4xxx, 5xxx, jer ih nisam posedovao, ali sa svih strana naviru zaljenja, nerviranja, problemi sa ATi karticama, od raznoraznih drugara, user-a, forumasa, itd., tako da mislim da definitivno to nije slucajnost...
Kod ATI kartica nije toliki problem sa drajverima , vec je NVIDIA jaca firma,ima jaci lobi pa je veci broj igara optimizovano za njihove karte. Sto se tice konkretno ove igre i neki korisnici NVIDIA kartica imaju isti problem , verovatno zavisi gde skidaju igru . Ne volim da se prepucavam oko ATI vs NVIDIA,ali bih postavio pitanje. Koliko su verodostojne boje kod NVIDIA kartica ? To je i glavni razlog sto sam i dalje korisnik ATI-ja , cinimi se da NVIDIA nikad nece imati boje kao ATI . Kada to budu postigli prelazim kod njih.
Sa tobom uvek voljan da porazgovaram licno,pricacemo tebra,prenecu ti celokupno moje iskustvo.Ti bar znas da ja ne lazem i da sam uvek realan.Nema potrebe da pricam nesto sto nije istina.Ne zelim samo da ispadne da je to urbana legenda posto sam stvarno na svojoj kozi osetio dosta razlicitih problema.Tebra nemoj pogresno da me razumes.Ja vidim i pamtim svaku sitnicu a znas da sam dugogodisnji nv korisnik i mozes onda da predpostavis da znam sve u najmanju bobicu..Da sam koristio samo ATI verovatno bih i navikao na tako nesto ali ovako znam da moze i bolje.Nadam se da me razumes.
@TheGame
GTA IV nikad nisam ni smatrao kvalitetnom igricom.To je toliko neoptimizovana i bagovita igra da ja nemam reci.Sto se tice tog problema mozes i da zaboravis kao da i nije postojao,to necemo ni ubrajati..
@vaci
Na ovom forumu bi trebalo da se krene sa ozbiljnom edukacijom korisnika.Ja sam se uvek trudio da testovima docaram i prezentiram svima sta jedan hardver moze i kako se ponasa.. Sta te muci kod boja?Ako tipujes da ATI ima bolji graficki prikaz tj realnije boje varas se.. Ako se drzis proslosti,nekad si nesto cuo,znao onda do pojave G80 (8800 serije) ATI jeste imao kvalitetniji prikaz 1900XT vs 7900 GTX,ja sam to probao davno i pratio.Prvi put kad je stigla 8800 GTX pao mi je kamen sa srca..Danas dan nema nikakve razlike u grafickom prikazu okom primetno mada neki strucnjaci na netu kazu da od serije GTX2xx nv ima malo bolji graficki prikaz mada u poredjenju sa ATI4xxx koju sam imao i NV GTX2xx koju sam takodje imao ja nevidoh razliku..
Green Green Grass Of Home
:: Aj ti meni kazi tebra gde je tebi ona kocila :: Imao sam ih gada i jos ne oseti to o cemu pricas :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Molim da se niko ne uvredi i da ovo ne smatra provokacijom.Pitanje koje cu postaviti je cisto iz radoznalosti. :: :: :: :: Korisnici ATI kartica,zeleo bih da znam da li vam nekad bar na momenat dosadi kad imate problem sa nekom igrom s vremena na vreme.Interesuje me da li se iznervirate u trenutku kada problem postaje ucestaliji ili jednostavno ste na to navikli :: :: Ja zaista nisam mogao da se priviknem,imao sam ATI i koristio bas duze vreme ali me je izludjivalo to sa driverima i menjanje istog da bi nasao koji radi dobro sa odredjenom igrom. :: :: Mozda sam ja kratkog fitilja i nemam toleranciju a mozda sam jednostavno navikao na besprekoran rad bez problema :: :: P.S.Stvarno sam se ogradio,ne zelim da maliciozni likovi ovo iskoriste za neku prepirku.Samo hocu da cujem kakva su vasa iskustva tj zapazanja :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Kada je izašao DiRT 2 Demo, imao sam Catalyst 9.9. Pošto nisam uspevao ni u glavni meni da uđem, koliko je to seckalo, hteo sam da instaliram 9.11. Međutim, tokom deinstalacije 9.9 drajvera, počeli su da iskaču kojekakvi prozori, sa ovim ili onim greškama, te ovo ne može da se obriše, ovo može delimično itd.
Nekako sam uspeo da obrišem 9.9 i naravno pokušao da instaliram 9.11 i tu nastaju muke... Tri dana mi je komp radio bez drajvera, jer nisam mogao da ih instaliram. Krene instalacija, zabode u sred iste, ne krene istalacija uopšte, update drajvera nemoguć jer Windows kaže da su fabrički bolji, pokušana instalacija nekoliko poslednjih verzija Catalysta... Posle tri dana reinstalirao sam Windows...
Ne kažem da više volim Nvidiu, ali ovakvih problema sa njom zaista nisam imao.
Hvala ti za konkretan odgovor.Samo sam to hteo da cujem na takav nacin. Hvala ti i za nacin ophodjenja na forumu,uvek si bio user za primer,odmeren i dobar kolega..
Znam da si imao 8800 seriju i da te dobro sluzila.Lepo je kad covek moze bar neke razlike da izvuce..
Najnovije ATI karte koje sam imao u zadnjih godinu dana su: HD3850 HD4850 HD5850
E sada, pokusacu da se setim koje sam ige probao na njima... znaci ovako (mozda ima jos neka, seticu se): WoW Assassin`s Creed Bioshock Crysis Warhead CoD 4 Prototype Torchlight Fallout 3 The Elder Scrolls Oblivion Warhammer 40000 Dawn of War II Demigod Halo 2 Far Cry 2 DiRT 2 (nju samo na HD5850)
Neke su starije, neke novije, uglavnom sam ih instalirao i igrao malo, jedino sam bas dosta igrao Bioshock. Ni jedna mi nije pravil problem. Niti sam imao problema sa drajverima. Igrao sam ih i na XP-a, Visti x64, i sada na Sedmici x64
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Kao sto rekoh,cilj je bio samo da cujem iskustvo i vidim da si i ti to lepo shvatio pa hvala i tebi na prenetom iskustvu.Drago mi je kad cujem da su razliciti osecaji steceni i dozivlaji sa tim kartama tj driverima a jos draze mi kad cujem da nema problema..
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Sa tobom uvek voljan da porazgovaram licno,pricacemo tebra,prenecu ti celokupno moje iskustvo.Ti bar znas da ja ne lazem i da sam uvek realan.Nema potrebe da pricam nesto sto nije istina.Ne zelim samo da ispadne da je to urbana legenda posto sam stvarno na svojoj kozi osetio dosta razlicitih problema.Tebra nemoj pogresno da me razumes.Ja vidim i pamtim svaku sitnicu a znas da sam dugogodisnji nv korisnik i mozes onda da predpostavis da znam sve u najmanju bobicu..Da sam koristio samo ATI verovatno bih i navikao na tako nesto ali ovako znam da moze i bolje.Nadam se da me razumes
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.