Da li su Crysis i GTA4 jos uvek najzahtevnije igre?
STRANA 1 OD 1
gogi1
Da li su Crysis i GTA4 jos uvek najzahtevnije igre?
04.12.2009. 14:41
T22507
status: user broj poruka: 2076
Pitanje iz naslova, vec neko vreme ne pratim igre pa me interesuje da li je vreme za menjanje grafike, licno zadovoljan sam kako su igre radile na 4850, ali mozda ima i zahtevnijih.
Najzahtevnije igre koje sam ikad probao su Caesar IV i Total war serijal, u njima sam na 1680x1050 uspevao da imam jednocifren broj frame-ova (naravno kada se igra `razvije`),dok je u istoj rezoluciji GTA IV radio sasvim pristojno na HIGH 20+ FPS
Re: Da li su Crysis i GTA4 jos uvek najzahtevnije igre?
04.12.2009. 15:07
status: user broj poruka: 366
Ima jedno rusko `cudo` koje su izbacili u saradnji sa nvidiom a zahtevnije je i od GTA4 i od Crysisa......Cryostasis!!!!
:: :: Pitanje iz naslova, vec neko vreme ne pratim igre pa me interesuje da li je vreme za menjanje grafike, licno zadovoljan sam kako su igre radile na 4850, ali mozda ima i zahtevnijih.
:: Pufi ajde baci krizin bench,a i neke druge igre ako te ne mrzi.Da vidimo sta moze taj SL :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: GTA IV je najzahtevnij aigr akoj apostoji,CRYSIS malo manj :: :: http://img682.imageshack.us/img682/9141/i7388800gtslioc.pn :: :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: :: GIGABYTE EX58-UD4 :: :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: :: 1TB :: :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: :: CHIEFTEC 650 :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: 226B :: :: :: ::
nije cryostasis presao sam je nije uopste zahtevna pa kao far cry2 a najzahtevnije igre i test karti su:
1.GTAIV 2.mirrors edge 3.crysis
gta ila live render tmu-s zato i jeste daj ga *ebi mirror edge ako je neko poreta na max nek mi posalje screen shot voleo bi da vidim kako izgleda a crysis je show
Kakav bre mirror`s edge jesi lud? Sve igre sa Unreal Engine-om lete ko lude... __________________ Scourge of PCBerza
:: nije cryostasis presao sam je nije uopste zahtevna pa kao far cry2 a najzahtevnije igre i test karti su :: :: 1.GTAI :: 2.mirrors edg :: 3.crysi :: :: gta ila live render tmu-s zato i jeste daj ga *eb :: mirror edge ako je neko poreta na max nek mi posalje screen shot voleo bi da vidim kako izgled :: a crysis je sho :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
da kad dodje 3800 vojnika pa kad se razvije bitka,tesko da i jedna grafika uspe da odrzi stabilan fps pa da ga *ebes
``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
:: Najzahtevnije igre koje sam ikad probao su Caesar IV i Total war serijal, u njima sam na 1680x1050 uspevao da imam jednocifren broj frame-ova (naravno kada se igra `razvije`),dok je u istoj rezoluciji GTA IV radio sasvim pristojno na HIGH 20+ FP :: ::
ma nemoj zezati daum igra je bas zahtevna, pa zamisli ja ne video igru da mi vise optereti cpu ej cuj cpu ko da prebacuje milion podataka cetri jezgra zauzeta, a zamisli na jednom delu mi je pao na 4fps 8800gts ne znam sta se desilo
@ishmerish ja ne znam na koliko sa ga terao 1024 ja mislim i na medium Dont drink and drive take joint and fly
Tebi masina izgleda nije u najboljem sjaju tj nije bas utegnuta kako treba. Mirrors Edge uprkos fizici nije toliko zahrtevna igra..Eno imas bas klipove koje je pravio Medo sa 9800GTX+ na AMD platformi.Sve full 1680x1050 ,nista ne secka,FPS ide glatko!
Covece ortak sa 8600GTS je presao igru, imao je u proseku 40 fps...
Nesto tebi do masine nije ok, ili si verovatno ukljucio Physx pa te on nesto cepio...
__________________ Scourge of PCBerza
:: ma nemoj zezati daum igra je bas zahtevna, pa zamisli ja ne video igru da mi vise optereti cpu ej cuj cpu ko da prebacuje milion podataka cetri jezgra zauzeta, a zamisli na jednom delu mi je pao na 4fps 8800gts ne znam sta se desil :: :: @ishmerish ja ne znam na koliko sa ga terao 1024 ja mislim i na mediu :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
GTA4 (nije bas na max. tekture su na Medium jer graficka ima 512 memorije pa ne moze vise (ne utice mnogo na performanse, a view distance nije na max.), isto 1680x1050 sve na High Benchmark:
In Game Benchmark Result:
Statistics Average FPS: 51.50 Duration: 37.15 sec CPU Usage: 84% System memory usage: 64% Video memory usage: 95%
Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Texture Filter Quality: Highest View Distance: 35 Detail Distance: 100
Hardware Microsoft® Windows Vista` Ultimate Service Pack 2 Video Adapter: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+ Video Driver version: 186.18 Audio Adapter: Speakers (2- Realtek High Definition Audio) AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor
Zakljucak: Crysis je ipak najzahtevniji, medjutim GTA4 je CPU zahtevna igra, dok Crysis ubija GPU, zavisno od sistema su manje ili vise zahtevne, mada opet Crysis dodje zahtevniji kako god.
Tu je i ono djubre Cryostasis al to je zestoko neoptimizovano. Mirrors Edge nije uopste previse zahtevan ako se ne pretera sa AA i AF !
Mirror`s Edge nije zahtevna igra uopste, pravila je problem sa PhysX-om nakon instaliranja patch-a sve je bilo u redu. Sa logicne strane zasto bi takva igra bila uopste zahtevna kad je sve oko tebe jednobojno i sterilno, a da ne pricam o tome sto se vecina igre odigrava na krovovima zgrada.
Crysis - e to je neoptimizovano govno.
GTA4 pored onoliko `zivog` sveta ja uopste ne razumem zasto se bunite. Kod gta se zna, bez grafulje od 1gb memorije i bez quad-a ne mozes da igras na max i to je ende!fin!konec!kraj!
Sto se tice Cryostasis-a, takodje je problem bio sa PhysX-om, nakon instaliranja patch-a igra radi najnormalnije. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
erestun prvo moguce je da je u mirrors edge physx problem i ne znam sta je nisam je ja pravio samo znam je je zajebavala a da nije zahtevna to gresis nije mozda ko gta ali jeste
a cryostasis nema uopste buga sa fizikom, patch ispravlja bugove AI, i nekih manjih gluposti ali ne znam sto je ovo zahtevna igra ja sam je lepo terao na high
Vidim ja ovde se prica Crysis ovo ono kao i GTA IV sve je to zajebancija za Empire Total War fight sa brodovima sve na max detalji max vojnika 2v2 sam ja igrao mislim da moze 8v8, pa tu nista ne pomaze. A posto je tu igru instaliralo 1% foruma, a preslo 0.5%, onda to niko nece ni razumeti. Ti Sky ako hoces izazov skini ovu igru pa da vidis kako ce da ti se baca GTX na 5 fps :).
pufi ako takogledas, i moja ortak je sa 8600 peglao gta bez problema....problemi pocinju kada teras igricu onako kako je trebalo- sa AA na max, sa fizikom (u cryostasisu ima u opcijama koji pixel shader bi trebao da se koristi , posto vidim da ovde malo njih daje pet para za takve stvar) tako da prica da si igrao mirrors edge na dve high sa 16xq aa i ostalim , to prcaj oertacima koji ti veruju..... a nikako nisu najzahtevnije crysis , gta jeste samo zato sto je optimizovano koliko i moja baba pa ti treba oko 2 gb video rama da bi ti draw distance bio na 100... dakle, ljudi, pogledajte novije naslove evo primera SHATTERED HORIZON- recommended c2q6600 i gtx 260, inace ni za crysis ni za gta ni za mirrors edge ne treba to...a kako svi znamo treba imati bolje od recommendeda da bi se igrica igrala onako kako su developeri zeleli da to izgleda...dakle trenutno shattered horizon...a inace momci pa sta hocete- da igrate igrice gde treba 4 i vise giga rama i jedno giga vrama sa jednojezgarnim ili dvojezgarnim procom i ddr ramom ili sa 2 giga rama na pislivoj visti? eeee momci momci...pogledajte malo dx11 naslove koji dolaze pa pricajte o zahtevnosti....
dakle 8800 gts sa po 648 rama sam imao i samo cu reci da radi slabije od gtx260 sa 896 rama...toliko....a ovaj pufi sto ima celu tu masineriju ocigledno nema pojma kako funkcionisu graficka jezgra(procesori) i koliko je glup sto na celu to konfig i dalje ima zastarelu dx10 grafiku koju jede jedna gtx 260 ili 275....a ako si vec dao pufi rekao bih po konfigu oko 7 glava minimum (nisam bas zagledao sad koliko rama ima, i koji hard i ploca itd) ali recimo da je i7 920 20i neku hiljadu, ploca oko 19, ram jos toliko(ako imas dosta istog ddr3 na 2ghz) znaci nikako mi ne jasno zasto 2x 8800...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.