Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Dragon Age Origins-opis
STRANA 1 OD 2  
Scyter Dragon Age Origins-opis 20.11.2009. 19:17 T22087

status: user
broj poruka: 8138
Posto se malo pricalo o ovoj igri na forumu,resio sam da uradim jedan kratak opis.Kao sto vidite,sve manje i manje imamo zadovoljstva da vidimo/odigramo igru slicnoj ovoj.Pitanje je zbog cega?Da li zato sto programeri misle da ovakve vrste igrica nece biti popularne i atraktivne kao Call of Duty serijal,Max Payne serijal itd... pa samim tim nece imati neku zaradu i slavu,ili je nesto drugo u pitanju.Kad pogledamo sa ugla,mozda su i u pravu,jer vecina gejmera su fanovi pucacina,uglavnom.Tu se dize adrenalin,sama igra te tera da ides dalje,atmosfera je mnogo bolja nego li kod igrica slicnoj Dragon Age...A,i moramo uzeti u obzir da nemaju svi vremena da igraju Dragon Age i slicni njoj,jer je potrebno uloziti dosta dragocenog vremena,da bi igrali ovu igru.Sve u svemu,i dalje ima ljudi koji obozavaju ovakve vrste igrica,kao i ja,i raduju se kad izadju.

Da ne duzim,krenucu sa opisom.Ispricacu vam kratko utisak koji sam ja stekao o ovoj igri.Igra je pravljena nesto u smislu strategije,a ima i pomalo RPG i avanturistickog zanra.Gameplay je zadovoljavajuc.Ima nekih problema sa kontrolom svog lika,ali nista strasno.Zvucna podloga je sasvim ok,nemam nekih vecih zamerki.Glasovna gluma je prosto izvanredna,desetka za nju.Veliki trud je ulozen u nju.Svaka cast glumcima!Grafika je sasvim ok,ali ne moze se reci da je u rangu sa danasnjim igrama,jer nije.Moglo je to mnogo bolje da se uradi.Vizulano izgleda lose.Efekti su ne bas najbolje uradjeni.Optimizovana je,tako da i na slabijim konfiguracijama se moze igrati bez problema,a da FPS ne stuca.Jos jedan minus je sto sam primetio da glumci u sred price prave jedne te iste pokrete,sto je po meni minus.Ispada da je igra losa,kako sam je do sad opisao,ali nije.Odlicna je!
Ovu igru krasi prica,koja je odlicno smisljena.Uz to su,opet napominjem,glumci odlicno ispratili pricu.Smatram da je prica izvlaci medju prvih pet igrica godine.Dostojna je Oblivionu,ako ne i bolja.Pricu verujem da svi znate,pa mislim da nema potrebe da vam ja ispricam.Ali,ako zelite,nije mi tesko,napisacu jedan kilometarski post samo o prici
I,stigoh do zakljucka.Igra je mogla da bude ikona ovog zanra,samo da se jos malo poradilo na njoj.Nije losa igra,naprotiv,fenomenalna je.Vredna je paznje i trosenje vremena.Svim fanovima ovakvih vrsta igara bih toplo preporucio ovu igru,jer je po koji put kazem,fenomenalna!

Ocene:
Grafika:7
Gameplay:8
Zvucna platforma:9
Glasovna gluma:10
Prica:10

Opis nije nesto izvanredan,ali cu se potruditi da u buducnosti budem malo sazetiji,i da bolje opisujem.

Takodje,smatram da bi ova tema trebala da bude zvanicna tema,.Znaci,sve sto vas interesuje o Dragon Age-u,mozete da pitate ovde,da ne bi postavljali nove teme,i tako trovali forum.Bilo kakav problem,pitanja...

Pozdrav svima!

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
H-nitro yo 20.11.2009. 19:29 #160439

broj poruka: 1973
ne znam nije lose jebes grafiku ako nema igrivost tako da nemoj da navodis losiju grafik kao manu, a posto mi je risen utoplio srce do gothic onda jbg igram posle sta stignem, samo o5 potvrdjujem nervira me sto nisu NAPRAVILI NI JEDNU IGRU KAO TWISTED METAL 2 ili 4 ili vigilante ko se seca za sony1, izlazio flat out, i dtrsr ali to je sve u sklopu trke....

Dont drink and drive take joint and fly

imarkovic @H-nitro 20.11.2009. 19:33 #160441

broj poruka: 18996
e da, vidis i mene nervira sto nisu napravili za PC Twisted Metal, a i Gran Turismo...

Scyter Re: 20.11.2009. 19:41 #160445

Uskoro cu staviti i nekoliko screenova.
Inace,igram je na E7200@3,6 GHz,Palit GTX 275@Default,2 GB RAM-a.Imam u proseku oko 60 FPS.Upaljen V-Sync.Zna nekad da opadne na 30,ali to se desava retko,a i kad se desi,traje 2-3 sec.

TheGame Re: 20.11.2009. 19:45 #160447

broj poruka: 719

Razlog sto ljudi slabo igraju ove igre je to sto je ovo mozda malo vise point and click u odnosu na Oblivion,Risen i njemu slicni...Evo npr zadnji rpg koji sam igrao bio je Risen koji je uzgred odlican i topla preporuka za sve da ga skinu i probaju...U njemu ti kontrolises glavnog lika...Znaci ti se boris sa macem...Dok u Dragon Age-u samo kliknes na protivnika i on se sam bori...Mislim da je takav sistem igre glup...Naravno ja sad ne kazem da je Dragon Age nikakav...Ja sam siguran da je to dobra igra ali se meni ne svidja sistem borbe...

This is usually part when people start screaming

Scyter Re: Re: 20.11.2009. 19:46 #160448

Moram da probam tog Risena,izgleda dobro.

::
:: Razlog sto ljudi slabo igraju ove igre je to sto je ovo mozda malo vise point and click u odnosu na Oblivion,Risen i njemu slicni...Evo npr zadnji rpg koji sam igrao bio je Risen koji je uzgred odlican i topla preporuka za sve da ga skinu i probaju...U njemu ti kontrolises glavnog lika...Znaci ti se boris sa macem...Dok u Dragon Age-u samo kliknes na protivnika i on se sam bori...Mislim da je takav sistem igre glup...Naravno ja sad ne kazem da je Dragon Age nikakav...Ja sam siguran da je to dobra igra ali se meni ne svidja sistem borbe..
:: This is usually part when people start screaming
GAMER4LIFE Dragon Age Origins 20.11.2009. 20:09 #160460

broj poruka: 839

Igram je bruka igrica , grafika , prica sve full, nemoze da joj prsmrdi ni jedna strategija ni rpg sto se tice grafike...
H-nitro yo 20.11.2009. 21:10 #160471

broj poruka: 1973
@ imarkovic dude ima igra tm2 za pc ista ko na sony i jedino slicno je death druck resurection a ovaj death race crash day bull shit, cak sam mislio da ce fuel biti slicna ali no way

nego kojekude, Risen je stvarno lepo odradjen uz lepe pejzze ali ima par sitnica koje mi se ne svidjaju ako se malo zagledate svaji 3 lik je isti samo stavljeno napr brada ili duga kosa to malo iritira i mnogo manje neprijatelja nego u gothic serijalu, a ako ste igrali gothic I i II, u poredjenju sa risenom napadanje protivnika je glupo imaju neku semu da te samo jedan napada pa taman te tuklo njih 8,
a sad naravno on je super odadjen jer su pirana bytes u jowood raskinuli rad, eseses moras to igrati, a ostalima ko nije igrao @imarkovic fable I i II.....

Dont drink and drive take joint and fly

philaemos ... 20.11.2009. 21:28 #160480

broj poruka: 2743
Nisam probao ni ovu igru ni Risen.
Zainteresovali ste me, jer sam ljubitelj serijala The Elder Scrolls (Morrowind i Oblivion sam igrao nenormalno mnogo i dugo...) takodje i Fable i Gothic, a vidim da ih pominjete.

Mogu li neki detalji u poredjenju sa ovim koje sam naveo?

Demon to some. Angel to others.

TheGame Re: 20.11.2009. 22:27 #160495

broj poruka: 719

Risen je stvarno dobar...Grafika je onako,nije losa ima finih pejzaza sto kaze H-Nitro...Ima finu pricu...Lik takodje nije mutav kao onaj u Dragon Age-u...Izbor dijaloga je isti kao u Dragon Age-u samo sto u Risen-u lik prica kad izaberes neku opciju...Ima po koji bug,ali sve u svemu igru definitivno vredi odigrati...I ne treba odustajati od nje odmah u pocetku...Dok se malo radnja razvije onda postaje zanimljivo...

Za Fable sam takodje cuo dosta pohvala ali koliko znam ima samo prvi dio Fable-a za PC dok je drugi izasao samo za XBox...

This is usually part when people start screaming

philaemos Re: Re: 20.11.2009. 22:34 #160499

Presao sam Fable I, za drugi deo ne znam u kojim varijantama postoji (vidi na google-u )
Fable se za moj ukus previse brzo i lako predje (ako ga poredis sa Morrowind-om i Obliviono-om... oni se u sustini nikada i ne prelaze... igru ne mozes da zavrsis, kada se zavrsi prica ti i dalje mozes da igras, jedino nemas sta da radis), simpaticna grafika i game play, meni je bila zanimljiva igra. Isto mozes da ides u pravcu da budes dobrica ili djavolak

:: Za Fable sam takodje cuo dosta pohvala ali koliko znam ima samo prvi dio Fable-a za PC dok je drugi izasao samo za XBox..
:: This is usually part when people start screaming
bunjevac re 21.11.2009. 07:52 #160558

broj poruka: 578

Risen je dobar ali moraš jedno dva dana da se snalaziš jer su neprijatelji na početku jaki a ti si dosta slab,u kasnijem delu igre sasvim je igrivo.Moje lično mišljenje je da dragon age nemoze da prismrdi oblivionu,jeste on lep i sve to ali sistem borbe je nekako bezveze napravljen.Oblivion sam pičio godinu dana dok nisam prošao sve moguće pećine i rešio sam 190 od 200 nešto kvestova.

philaemos Re: re 21.11.2009. 11:27 #160588

hahahaha
Moj covek.

Morrowind sam igrao jos vise od Oblivion-a, po meni je to legendarna igra, nije za svakog, dok je Oblivion dosta jednostavniji i kraci da tako kazem, ali oba dela Elder Scrolls-a su super igre.

:: Oblivion sam pičio godinu dana dok nisam prošao sve moguće pećine i rešio sam 190 od 200 nešto kvestova
Scyter Re: 08.12.2009. 18:50 #167717

Izasao je Dragon Age Origins v1.02 update.Eno ga na RLS Log-u.

Mixx to! 08.12.2009. 19:00 #167727

broj poruka: 2931
nisam imao pojma da vredi igranja. mislim, preporucio mi je ortak cije misljenje uzimam sa veeeelikom rezervom, ali posle ovog topica... ako ide u isti kos sa morovindom, oblivionom i risenom, to je prava igra za mene. odoh u torr

GAMER4LIFE ... 08.12.2009. 19:13 #167744

broj poruka: 839

Preso sam je pre 15 dana Extra igrica ko voli taj fazon rpg obavezno treba da je odigra!
Gare87 Re: Re: 08.12.2009. 19:19 #167751

broj poruka: 4702
ima li nesto sredjeno u tom patchu??
Po meni jedino ove dve ocene se treba rotiraju grafika 8 game play 7

jer je AI tupav nema gori AI u istoriji ovakvih igara(iako ih volim, ali sam realan)
Ja stvarno se ne mogu snadjem sa njihovim glupim softver mozgom, vecno poginu, retko ostanu zivi, iako sam budzio sve sto treba da prezive ali uvek umru na ovaj ili onaj nacin, a i takticki slotovi su premalo, tj vestica u mom timu ima milion magija i nemam gde sve da ih smestim, a veliki broj tih magija je potreban, tako da skoro uvek umre zato sto ne koristi magije u trenutku kad zatreba!!

I sad jedno pitanje, da li znas kako da predjem ono polje u pecini sa onim paucima, ono je toliko previshe shibanja da ovi moji se ne mogu izlece kolko ima pauka, pa ako znas kombinacije magija i onih moci koji imaju ovi moji ratnici aje kazi mi zivota ti da predjem polje, posto taman mi se pocelo svidja kad ono 3 milijarde pauka i djavola svi mrtvi a ja ostanem sam na milost i nemilost smrtonosnih ujeda 10-ine pauka, protiv kojih se je nemoguce izboriti, pozz!!!!(inace koristim sebe kao ratnika, vesticu, kuce i onog isto ratnika koji je sa tobom od pocetka)

:: Izasao je Dragon Age Origins v1.02 update.Eno ga na RLS Log-u
:: The Way It`s Meant To Be Played
MaestroBG LJUDI NE LOZITE SE 08.12.2009. 19:20 #167752

broj poruka: 354
Ljudi ne lozite se!!!

Ja sam igrao Oblivion 250 sati aktivnog igranja!!!

to je igra veka a Ovaj Dragn Age Origins nema nikakve veze sa Oblivionom osim sto se koristi mac u oba slucaja, hahaha, sve ostalo je smesno prema Oblivionu!!

Posle pola sata sam deinstalirao Dragon Age Origins jer je sto rece neko od vas ovde vise point and click strategija i skoro nista ti ne kontrolises vec samo kliknes na lika i on se sam bori jednom recju, zestoko sranje!

Kad budes izasao Elder Scrolls 5 zelim da bude tisina.... jer cete ucutati sa svim tim lupetanjima i glupostima koje citam ovde danima o ovakvim smesnim igrama... Jos jednom ,Batman je na prvom mestu jer mi je najsmesniji,hahahaha

Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb

antonije igra godine 08.12.2009. 19:20 #167753

broj poruka: 131
najbolje obozavam dragon age

LOL !

gile23 ... 08.12.2009. 19:21 #167758

broj poruka: 9121
Prince of Persia je bolja igra od ovoga, a koliko je wow bolji kao prestavnik MMORPG-a (podklase klasicnog RPG-a) to je sasvim treca stvar :). A sa Modern Warfare 2 je glupo porediti.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Re: Re: 08.12.2009. 19:32 #167769

Tupav je Al,i to me strasno nervira.Sto vise prelazim igricu,to me vise Al za*ebava.
Ne znam druze o kojoj misiji mislis,cini mi se da tu misiju nisam jos igrao.Verovatno ce ti neko drugi pomoci.

:: ima li nesto sredjeno u tom patchu?
:: Po meni jedino ove dve ocene se treba rotiraju grafika 8 game play
:: jer je AI tupav nema gori AI u istoriji ovakvih igara(iako ih volim, ali sam realan
:: Ja stvarno se ne mogu snadjem sa njihovim glupim softver mozgom, vecno poginu, retko ostanu zivi, iako sam budzio sve sto treba da prezive ali uvek umru na ovaj ili onaj nacin, a i takticki slotovi su premalo, tj vestica u mom timu ima milion magija i nemam gde sve da ih smestim, a veliki broj tih magija je potreban, tako da skoro uvek umre zato sto ne koristi magije u trenutku kad zatreba!
:: I sad jedno pitanje, da li znas kako da predjem ono polje u pecini sa onim paucima, ono je toliko previshe shibanja da ovi moji se ne mogu izlece kolko ima pauka, pa ako znas kombinacije magija i onih moci koji imaju ovi moji ratnici aje kazi mi zivota ti da predjem polje, posto taman mi se pocelo svidja kad ono 3 milijarde pauka i djavola svi mrtvi a ja ostanem sam na milost i nemilost smrtonosnih ujeda 10-ine pauka, protiv kojih se je nemoguce izboriti, pozz!!!!(inace koristim sebe kao ratnika, vesticu, kuce i onog isto ratnika koji je sa tobom od pocetka
:: :: Izasao je Dragon Age Origins v1.02 update.Eno ga na RLS Log-u
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
Gare87 Re: Re: Re: Re: 08.12.2009. 19:40 #167778

hmmm, to me sve vise navodi da odem u control panel>i uninstall game i nema vise da bude tupav, majke mu ga najvaznije su izostavili, tesko ima bilo da barem smanje broj neprijatelja, a ne ovako ja sam protiv 10 njih, zato sam oduvek volio cheats i zacas se sve sredi :))

:: Tupav je Al,i to me strasno nervira.Sto vise prelazim igricu,to me vise Al za*ebava
:: Ne znam druze o kojoj misiji mislis,cini mi se da tu misiju nisam jos igrao.Verovatno ce ti neko drugi pomoci
:: The Way It`s Meant To Be Played
Scyter Re: Re: Re: Re: Re: 08.12.2009. 19:45 #167785

Ja je evo vec igram mesec dana,zadnji put sam je upalio pre 3 nedelje.Nemam zelju da je igram,jer me nervira Al.Takodje su neprijatelji previse jaki negde.Posle po*izdim i izadjem iz igre.

:: hmmm, to me sve vise navodi da odem u control panel>i uninstall game i nema vise da bude tupav, majke mu ga najvaznije su izostavili, tesko ima bilo da barem smanje broj neprijatelja, a ne ovako ja sam protiv 10 njih, zato sam oduvek volio cheats i zacas se sve sredi :)
:: :: Tupav je Al,i to me strasno nervira.Sto vise prelazim igricu,to me vise Al za*ebava
:: :: Ne znam druze o kojoj misiji mislis,cini mi se da tu misiju nisam jos igrao.Verovatno ce ti neko drugi pomoci
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
Gare87 .... 08.12.2009. 19:56 #167790

najbolja je fora bila ona na pocetku kad ti odkamh kazu da ides u onu kulu da se bijes sa onim prevelikim dzinom, ja onako wtf?? jos sam bio prvi level niti ima para niti imas gde da nabavis napitke da se lecis a oni pe poslali protiv njega da se bijem, i tu sam odmah shvatio da ce izgleda cela tako igra da bude neravnopravna, pa mislim stvarno je ocigledno da je nisu bas izbalansirali kako treba, a i ovaj mass effect 2 se nadam da ce biti ravnopravan kao prvi, ako ne onda cao zdravo ne treba mi!!

Gare87 .... 08.12.2009. 19:57 #167792

najbolja je fora bila ona na pocetku kad ti odmah kazu da ides u onu kulu da se bijes sa onim prevelikim dzinom, ja onako wtf?? jos sam bio prvi level niti imas para niti imas gde da nabavis napitke da se lecis a oni me poslali protiv njega da se bijem, i tu sam odmah shvatio da ce izgleda cela tako igra da bude neravnopravna, pa mislim stvarno je ocigledno da je nisu bas izbalansirali kako treba, a ovaj mass effect 2 se nadam da ce biti ravnopravan kao prvi, ako ne onda cao zdravo ne treba mi!!

Scyter Re: 17.12.2009. 14:58 #171582

Izasao je Dragon Age Origins update 1.02a.Ovaj update mozete skinuti sa Releaseloga.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs