Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Prva DirectX 11 igra i testovi protiv DX 10!!!!
STRANA 1 OD 1
BEmpire Prva DirectX 11 igra i testovi protiv DX 10!!!! 17.10.2009. 07:31 T21026

status: user
broj poruka: 439

http://www.driverheaven.net/articles.php?articleid=140&pageid=2
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Teselacija.... 17.10.2009. 08:41 #149705

broj poruka: 6645
Ok za test, napokon da neka nova tehnologija - bar u ovom testu - ne pokazuje usporenje zarad boljeg prikaza.
Ipak, ja ne bih bio potpuno zblesavljen rezultatima i slikama. Tačno je da mnoge krzave stvari bolje izgledaju, posebno, objekti koji bi trebali da budu idealne ili poluidealne krive a pri tome su napravljene od pravouglih i trouglih poligona - kakvi su u stvari, svi objekti u igrama (točak, bilo kakav ovalan predmet itd...). Ali, to neminovno DEFORMIŠE celu sliku a ne samo te krzave objekte. Hoću da kažem, da bi me razumeli, da, ako pogledate sliku onog kljuna sa gas-maskom, jasno se vidi da je cedilo-filter na novom ATI-u pod directx11, stvarno bolje prikazano, kako bi i trebalo, kao okrugla, obla stvar a ne kao neki poligon - hektagon šta li, na directx10.1 .... ali, ako pogledate na vrh glave, tamo gde je prikazana gumirana ivica kapuljače.... e, ona NE BI trebalo tako da izgleda. Previše je `umekšana` i izgubila je oblik koji su stvarno hteli da sa njom naprave.
Ili, još bolje: nemamo primer, ali imaćemo ga uskoro na većini desktop-ova i kod nas.... kako će da izgleda smrčeva - borova šuma na horizontu? Kao mnoštvo oštrih vrhova - kako i izgleda u stvarnosti ili kao talasasta površina - kako će ju directx11 `svariti` i prepraviti? Meni se čini ovo drugo. Moraće nekako programeri igara za pojedine `sharpedged` objekte da nekako ubace u programski kod i oznaku da ih zaobiđe takvo prepravljanje zarad verodostojnijeg prikaza. Možda u sledećoj, možda u ko zna kojoj generaciji hardvera-softvera, ali bez toga realističnijeg prikaza neće biti.... Ovako, kad se cela slika `đuture` hardverski samelje, mora biti i nekih grešaka...
I, da ne bude zabune, i meni je noviji prikaz u celosti uzev, bolji, naročito što donosi i ubrzanje (ako je sve tačno u prikazu).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

vukdusan re 17.10.2009. 10:14 #149715

broj poruka: 800

Za mene je razlika potpuno minimalna, jedava se ista primecuje, samo na onoj slici sa senkom od kreveta mi se bas svidja kako su omeksali senku i nacinili je prirodnijom.
Ali mi se bas svidja poboljsanje performansi, stvarno, konacno nesto novo a da nije sporije...

Sebican, bahat i malouman,
po svetu pravi rusvaj grdan,
sotona tvrdi da je human,
i da je andeo milosrdan.

I nož iz leda ponovo vadim,
Nada je smenjena razocaranjem,
Po ko zna koji put to radim.
Bez trunke mržnje sa prezrenj

Slavuj ... 17.10.2009. 13:24 #149729

broj poruka: 2236
Zamutili senku kreveta, ostalo je sve isto sranje drugo pakovanje, jebao ih http://friends.s5.net/mazzini/plosce/images/ismet_sutjeska.jpg

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Tresla se gora,rodio se mis~! 17.10.2009. 14:40 #149736

broj poruka: 18472
Nista se ovde razlike u grafickom prikazu ne vide!Glupost nevidjena.Ja stalno pricam i ispadoh najveci skeptik.Jedina olaksavajuca okolnost jeste sto se ne gube performanse!

Green Green Grass Of Home

TheBear Ovaj Battleforge 17.10.2009. 14:46 #149737

broj poruka: 6502
je DX10 (DX9) igra a ima neki Patch za DX11, tu me i ne cudi sto nije poboljsana grafika...
Stalker takodje tu se vidi neko malo poboljsanje, sada nije nista posebno, a sigurno ce biti igara gde ce se primecivati razlika u buducnosti...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 17.10.2009. 14:49 #149738

U STALKER-u 57 : 43, to je ~25% manje sa DX11. Prosek se gleda, peak-ovi su skoro pa nebitni.

TheBear Izgleda za sada 17.10.2009. 14:51 #149739

broj poruka: 6502
da ce ovo biti isto kao poboljsanje DX10 u odnosu na DX9 koje se malte ne ni ne vidi, svodi se na neke dodatne efekte u nekim igrama...

Slavuj ... 17.10.2009. 14:52 #149740

Isto izgleda, lošije radi, zahteva nove grafičke, tj. nove pare, a sve to bez blama.

Pa dobro, sad bar znamo koliko nas vole, koliko cene našu inteligenciju, koliko je u čitavoj ``priči`` bitno uživanje nas krajnjih korisnika, a koliko su im bitne naše pare.

Idem do virtuelne prodavnice baš da vidim kako izgleda taj STALKER, nadam se da nije neko gušenje mozga, OPET.

Daum Re: ... 17.10.2009. 15:01 #149743

broj poruka: 12794
Jbg, sta da ti kazem kad ne razumes tu tehnologiju...

...teselacija je najbitniji hardverski efekat koji donosi DX11, a po tebi je to sve isto s*anje...

...a da hardver novi mora da se kupuje, nije nista cudno, a glupo je ocekivati da ti neka prosek karta koju si platio pre 3 godine izdrzava sve novo sto se pojavi...

:: Zamutili senku kreveta, ostalo je sve isto sranje drugo pakovanje, jebao ih http://friends.s5.net/mazzini/plosce/images/ismet_sutjeska.jp
::
:: Srbologija, nauka belosvetska.
Daum Re: ... 17.10.2009. 15:02 #149744

broj poruka: 12794
Naopako si shvatio stvari. DX11 efekti nisu moguci da se softverski prikazuju...

:: Isto izgleda, lošije radi, zahteva nove grafičke, tj. nove pare, a sve to bez blama
:: Pa dobro, sad bar znamo koliko nas vole, koliko cene našu inteligenciju, koliko je u čitavoj ``priči`` bitno uživanje nas krajnjih korisnika, a koliko su im bitne naše pare
:: Idem do virtuelne prodavnice baš da vidim kako izgleda taj STALKER, nadam se da nije neko gušenje mozga, OPET
SkyFire Auuuuu... 17.10.2009. 15:32 #149750

broj poruka: 18472
Ja gledao najvisi FPS nisam ni obracao paznju na average.!
Pa ovo je bre sporije a ne brze.Gube se perfomanse!Auuuuuu!Ala nas muzu tj muzu one koji se na to upecaju!
Citava afera sa DX11 karticama i uteha oko ovog DX11 da ce to iole necemu da valja i da koristi.Ja kad sam govorio da je to marketinski trik vecina me je belo gledala i ispalo je da mrzim ATI karte samo zato sto su prvi izbacili podrsku za DX11.Ma ljudi bre,isti ce ovo qrac da bude kao i sa DX10!Sve je to sviranje koznoj fruli!Nema od ovog hleba.Lozenje bez potrebe!

Green Green Grass Of Home

Slavuj ... 17.10.2009. 15:49 #149752

Daum,

ne znam kakav vid ti imaš i koliko BITNE efekte vidiš, ali ja već drugi put skidam sve slike, upoređujem, zagledam i stvarno mi ne postaje ni malo jasnije o čemu se tu radi.

Zamućene senke kreveta i one šipke, onaj sa maskom je potpuno isti... Je l` možda razlika u onoj vatri, u odnosu na ne znam koju drugu i kakvu ili oštrije izgleda munja od neke ne znam koje, kakve i odakle ?

vukdusan Re: ... 17.10.2009. 16:16 #149758

broj poruka: 800

Ja jedinu razliku vidim na senci od kreveta, pogledaj kako je na prvoj slici ostra i bukvalno kao jedna prava, a na drugoj, blage ivice, mutnija, prirodnija. A ako skida 25% FPS onda meni ne gine da menjam ovu 8800gts 320MB, koja je do sad radila samo tako, a sa 11icom ce da stuca...

Sebican, bahat i malouman,
po svetu pravi rusvaj grdan,
sotona tvrdi da je human,
i da je andeo milosrdan.

I nož iz leda ponovo vadim,
Nada je smenjena razocaranjem,
Po ko zna koji put to radim.
Bez trunke mržnje sa prezrenj

:: Daum
:: ne znam kakav vid ti imaš i koliko BITNE efekte vidiš, ali ja već drugi put skidam sve slike, upoređujem, zagledam i stvarno mi ne postaje ni malo jasnije o čemu se tu radi
:: Zamućene senke kreveta i one šipke, onaj sa maskom je potpuno isti... Je l` možda razlika u onoj vatri, u odnosu na ne znam koju drugu i kakvu ili oštrije izgleda munja od neke ne znam koje, kakve i odakle
tortojed Drugim recima: ostah ja na 9800GT jos dugo, dugo (moja tugo)... 17.10.2009. 17:07 #149764

broj poruka: 10997
i na XP-u kao default option u dual boot meniju moga kompa. Ili cu da prodam 9800-tku, isprosim na ulici 20 -30 dinara i kupim 280-icu... tamo negde pocetkom 2010. godine.

@Slavuj: ona fotka (omot singla) je grom! Covece, Izmet je bolji od Bate Zivotinje i Ramba, zajedno!

markopvict .... 17.10.2009. 17:23 #149772

broj poruka: 4515
http://www.youtube.com/watch?v=J4H8ihMJhow&feature=player_embedded

- -
- - Socijalna Mreza!!!

GAMER4LIFE Re: .... 17.10.2009. 18:45 #149782

broj poruka: 839

KLIK KLAK BOOOM!

:: http://www.youtube.com/watch?v=J4H8ihMJhow&feature=player_embedde
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
neXus2000 Ps1 emu 17.10.2009. 19:17 #149789

broj poruka: 3350
Ovo prakticno radi kao PS1 emulator sa PS1 gejmovima, malo ispegla i popravi. Ili cak PS2 sa PS1 igrama.

Stvarno je razlika 5% izmedju 10.1 i 11. Tek kada stvarno budu kreirali igre koje ce koristiti DX11 kao sto sada igre koriste DX9(koja je dosla do verzije c), e onda cemo primetiti razliku izmedju 10.1/10 i 11ice. Ovo je samo prodavanje muda za bubrege, sve sa patchom za 11. I przenje klinaca da bi kupili DX11 od ATi-je sto pre.
Slavuj ... 19.10.2009. 18:21 #150278

S.T.A.L.K.E.R. Call Of Pripyat je sranje.

Izgleda kao da je stara 5 godina, niti je nešto igriva/realna, a tek što nije interesantna duže od 30 sekundi. Teško sranje.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs