Wine lets you run Windows software on other operating systems. With Wine, you can install and run these applications just like you would in Windows.
Wine is still under active development. Not every program works yet, however there are already several million people using Wine to run their software.
A videh i na par drugih foruma (domacih) da ovo radi, ali ne znam sta sve moze i da`l mogu noviji naslovi.
...evo radi poredjenja, WinXP 32bit SP3 vs Ubuntu 8.10 64bit,ii razlika u performansama je bila nekih 10% slabije na Linuxu dok sam imao Athlon 64 6400+ BE i nvidia 8800GTS 320MB... naravno, igre koje sam mogao igrati...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Zanimljivo s obzirom da na Linux-u nema potrebe za AV-om. Ipak emulacija trosi vise.
Hvala za info iz licnog iskustva.
Ajde bre neka se ukluce i ostali korisnici Linux-a.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ...evo radi poredjenja, WinXP 32bit SP3 vs Ubuntu 8.10 64bit,ii razlika u performansama je bila nekih 10% slabije na Linuxu dok sam imao Athlon 64 6400+ BE i nvidia 8800GTS 320MB... naravno, igre koje sam mogao igrati.. :: :: Pozz.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750 :: ::
secam se da sam pre godinu-dve kopao opcije za ne-windows koriscenje racunara (mislim na linux) i tada sam i nabasao na wine, ali se ispostavlja da ipak nije toliko operativan kao sto zvuci, pogotovu ne za naprednije korisnike (a sebe tu smatram) aplikacija poput aCad-a kao sto se iz prilozenog da videti sta jok radi ili ne radi:
What does not
- layer manager sometimes works properly and sometimes doesn`t
- registration is possible only with Portable License Utility, but it cause license error, when using AutoCAD
- some font do not render properly - ex. menu properties
- 3d visual styles
- application freeze when using copy function to often
Zaboga, zakucace mi komp ako suvise cesto kopiram!!! To se narodski kaze: ne radi. I to se odnosi samo na autoCAD, a sta cemo sa svim ostalim cad, graphic, video i audio programima? Nazalost, osudjen sam na windows do daljnjeg... A igrice ne koristim. Ali cenim napor ljudi da se napravi emulator windowsa, iako to bas i nije resenje, vec pre zamena, rekao bih.
...sto se tice ACad-a, tesko da ce to raditi na Linux-u, ...mada sam uspeo da proguram 3DStudioMax, ali mi je pravio problem kada ima malo vise objekata, ...a najveci problem je bio, da mu utuvim u glavu da radi na kompu, lol...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Na Wine radi solidno CSS u odnosu na Win radi slabije ali dobro... Ovih dana sam instalirao Cedegu ali je nisam probao pa cu da vidim.... Wine se usavrsava... P.S. Wine nije emulator!
...Wine i Cedega su u sustini isto, ali Cedega je bolje optimizovana za igre zbog DirectX podrske, koja pod wine-om bas najbolje i ne radi...
Aj ako ti nije problem posalji link gde si skinuo Cedega-u, jer ja uvek naletim ne nesto sto ne radi, ili mora da se updatuje, a posle ne radi...
Pozz...
Deluje zanimljivo, da li to radi na openSUSE 11.1?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ...Wine i Cedega su u sustini isto, ali Cedega je bolje optimizovana za igre zbog DirectX podrske, koja pod wine-om bas najbolje i ne radi.. :: :: Aj ako ti nije problem posalji link gde si skinuo Cedega-u, jer ja uvek naletim ne nesto sto ne radi, ili mora da se updatuje, a posle ne radi.. :: :: Pozz.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.