Svaki put kad pokrenem neku igru javlja mi se jedan iritirajuci problem. Naime, prvih 10 min bude sve OK i samo odjednom kao da igram Crysis na najvecim mogucim podesavanjima, znaci igra se totalno uspori. To traje 30- ak sekundi i stalno se javlja na svakih 2 min.
Ako vam ista znaci moja konfa je: ASUS M2V-MX SE AMD Athlon X2 4400+ ASUS EN 8500 GT 1GB rama
Covek hoce da kaze da sve pocne da recka KAO da igra Crysis na najvecim mogucim podesavanjima... Upravu je darkoc78 proveri temperature i ,ako je potrebno, ocisti vetilatore na procesoru i grafickoj. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Sa tom konfom nema sanse da igras crysis na full sve....jedva medium..
Kada ti se to desi u toku igranja izadji iz igre pa pogledaj u tasku cpu usage sta ti to opterecuje sistem.Najverovatnije neki proces ili servis koji se ukljucuje iz nekog razloga u tom intervalu. Pogledaj da li u tom trenutku HDD drlja,odnosno da li je lampica na kucistu non-stop upaljena.
:: Svaki put kad pokrenem neku igru javlja mi se jedan iritirajuci problem. Naime, prvih 10 min bude sve OK i samo odjednom kao da igram Crysis na najvecim mogucim podesavanjima, znaci igra se totalno uspori. To traje 30- ak sekundi i stalno se javlja na svakih 2 min :: :: Ako vam ista znaci moja konfa je: ASUS M2V-MX S :: AMD Athlon X2 4400 :: ASUS EN 8500 G :: 1GB rama
To je temperatura dok se igras ili dok nista ne radis na kompu? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Temperatura grafe je 79 C, ali ne znam kako da vidim temperaturu procesora :: :: ::
Pa jesi li otvarao kuciste i proveravao da li se slucajno nahvatalo toliko prasine unutra da se ventilator jedva okrece? Moze biti i da si negde podesio broj obrtaja ventilatora na jako mali broj ili ti ventilator riknjava jer to su jako visoke temperature! Skini everest pa odatle ocitaj tempeature i za proc i za grafu pa postuj ovde... Ako ti je teperatura dok nista ne radis oko 80 stepeni onda ona prelazi dobrano tih 90 sto si naveo - sto je mnogo. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Kad nista ne radim, a kad igram vjerovatno dolazi i do 90 C. Inace zimi mi je 73 kad nista ne radim, a kada igram do 85 C :: :: ::
imas instaliran dual-core optimizer,ja sam imao slicnoh problema... a sto se tice pregrevanja kupi neku dvanaesticu pa stavi da duva pravo na grafu... moj 8500gt silent se grejao do 100c kad sam mu stavio kuler smanjio sam joj temperaturu za citavih 30c
I ja se slazem za temperature (pre svega cpu-a), ali imam jos neke predloge. Taj 8500GT je stvarno mnogo los. Ne verujem da bas zbog njega usporava posle 10min igranja, ali uopste nije nemoguce. Imao sam je kratko vreme i znam sta pricam. Meni nije usporavalo ali tu dolazimo do drugog dela tvog hardvera. Ti imas malo rama. Ipak ti za igranje treba bar 1.5gb, ake ne i 2gb rama. To lako moze da dovede do seckanja zbog swap fajla, itd. Ram se brzo popuni. A inace, taj 8500 je dosta osakacen sa shaderima,a koliko se secam i magistralom, mada je ono prvo mnogo bitnije. Kada to udruzis sa malo rama, dobijes seckanje (posle dosta kratkog vremena). Treca stvar, driver za graficku. Ne moze bilo koji driver da bude dobar za stare graficke, bez obzira sto ona nije bas toliko stara. Probaj bar 2 verzije osim tih koje imas. Moj savet je da skines 162.18 (ako imas 32bit win). To su najbolji driveri koje pamtim za starije karte. Ali prvo remove nvidia drivers, pa reset, pa install druge. Ne moras drivercleaner osim ako nisi sjebao nesto sa driverima. Cak ne moras ni remove driver ako stavljas novije od onih koje imas. Jedno pitanje, koje igre igras, iz kojih igara ti toliko brzo izlazi i da li vazi za sve igre koje si probao?
life`s a bitch...and then you die.
:: Svaki put kad pokrenem neku igru javlja mi se jedan iritirajuci problem. Naime, prvih 10 min bude sve OK i samo odjednom kao da igram Crysis na najvecim mogucim podesavanjima, znaci igra se totalno uspori. To traje 30- ak sekundi i stalno se javlja na svakih 2 min :: :: Ako vam ista znaci moja konfa je: ASUS M2V-MX S :: AMD Athlon X2 4400 :: ASUS EN 8500 G :: 1GB rama
sam imao sa 8400 sa pasivnim hladjenjem samo sto je meni kocio sistem svaki put kada predje 75 stepen. Problem sam resio postavljanjem jednog malog ventilatora na hladnjak kartice temprature su pale ispod 55 u igrama i problem je nestao.
....te `jace` kartice koje imaju pasivno hladjenje. Ako si skoro kupio, ili ti je u garanciji, idi menjaj za neku sa ventiskom. Kazi da ti se pregreva, nisi znao zbog kucista, i da si dobio savet da je izbegavas. A ako je prosla garancija, nasrafi, ali pre toga nadji, neki slim ventilator 8micu (80x80x10 mm) na `ladnjak i da ima prikljucak za napajanje.
Графичка ти дође до температуре када се аутоматски успорава да не би отказала, зависно од карте то ти је негде око 100c десетак мање више. Онда кад се мало охлади опет почне пуном брзином, па опет успори итд... то ти је оно `To traje 30- ak sekundi i stalno se javlja na svakih 2 min` Овакве ствари се дешавају кад неко покуша да утиша комп купујући картице, хладњаке и кућишта без вентилатора, без размишљања да све то служи нечему. Да се разумемо код мене је скоро све пасивно укључујући 4850гт, која ради 40c у idle i 70c full load, али то није било нити лако нити јевтино наместити... Горе су ти предложили лепо да ставиш неки вентилатор на графичку, али рачунајући да не знаш како се мери температура процесора боље лепо замени ту графичку за неку са активним хлађењем. Иначе све ово може да буде исто тако и са cpu, па ако и њега хладиш пасивно, или си скинуо вентилатор који извлачи ваздух из кућишта среди и то. Дане.
Samo da dodam ventilator vredi vise nego grafa, video sam da 8500GT nova kosta 2300 dinara, a neki kvalitetniji kuler 1500 dinara, otvori stranicu mozda ti pomogne, moja 4850 pod full naporom ide preko 100 stepeni pa mi ne koce igre, samo kuler ode na 100% dok je ne ohladi do neke odredjene temperature.
Pozdrav!
:: Графичка ти дође до температуре када се аутоматски успорава да не би отказала, зависно од карте то ти је негде око 100c десетак мање више. Онда кад се мало охлади опет почне пуном брзином, па опет успори итд... то ти је оно `To traje 30- ak sekundi i stalno se javlja na svakih 2 min :: Овакве ствари се дешавају кад неко покуша да утиша комп купујућ :: картице, хладњаке и кућишта без вентилатора, без размишљања да св :: то служи нечему. Да се разумемо код мене је скоро све пасивно укључујућ :: 4850гт, која ради 40c у idle i 70c full load, али то није било нити лако нити јевтино наместити.. :: Горе су ти предложили лепо да ставиш неки вентилатор на графичку, али рачунајући да не знаш како се мери температура процесора боље лепо замени ту графичку за неку са активним хлађењем :: Иначе све ово може да буде исто тако и са cpu, па ако и њега хладиш пасивно, или си скинуо вентилатор који извлачи ваздух из кућишта среди и то :: Дане :: ::
Znaci 100% je do temperature, jer cim je pocelo da secka izasao sam i temperatura je bila 101 C. Maknut cu jednu stranu qcista pa ako ne pomogne... Onda uzimam neki qler.
Ne bacaj prevelike pare na kuler posto ti sama grafa vredi 2500 dinara nova grafa.
Pozdrav!
:: Znaci 100% je do temperature, jer cim je pocelo da secka izasao sam i temperatura je bila 101 C. Maknut cu jednu stranu qcista pa ako ne pomogne... Onda uzimam neki qler :: ::
Obavezno dodaj 1gb na tih 1gb rama koje vec imas. Ne treba ti vise od toga, kad je ram u pitanju. Ali graficka je u danasnje vreme chudo. Ako ubacis bolju graficku, cak ti ni taj dodatni 1gb nije neohodan par meseci. Znam da ovo zvuci kontradiktorno, ali danas ces vise dobiti GPU-om nego ramom, a najbolje 2gb rama i neka prosecna graficka (8500 je stvarno losa). Koliko mozes da das za graficku?
life`s a bitch...and then you die.
:: Mozda neka preporuka na ovu konfu i jos bih dodao 1-2 GB rama.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.