Pošto su na domaćim serverima samo usko stručni igrači koji veze sa vezom nemaju, a busaju se nešto kako sve o svemu znaju, kako ti neki serveri važe za najbolje na Balkanu, kako je to neko nadrealno dostignuće, egoi do plafona, ko prigovori nekom stručnjaku, automaCki biva banovan, njih 10 se poznaje i ako oni nekim slučajem nisu u prvih 10 mesta na tabeli, odmah si šifraš(kriv) dok se nekako ne dokaže obrnuto, a način za dokazivanje ne postoji, ma neverovatno, prava ona palanačka ``slika Srbije``, a objektivno, ako trojica umeju da ``igraju``... sve u svemu, trošenje vremena, trošenje nerava, a bez ikakvih pozitivnih rezultata, pa, da ne bih gubio još više vremena na crtanje svakome ponaosob šta, kako i kada treba da radi sa mišem i tastaturom, jer očigledno neće biti pozitivnih rezultata još par godina, zbog toga što su uglavnom zatucani do koske i reč ``promena`` im zvuči potpuno isto kao ``j***m ti mater ustašku i ne znam sve kakvu``, ja sam juče kupio ®CS:Source i popodne se upustio u igru sa igračima iz zemalja NATO agresora, okupatora i nadasve zlikovaca koji se noću sastaju i kuju neke perfidne planove, i nemam skoru nameru da se vratim na ove srbijanske, čisto zbog svog mentalnog zdravlja.
Na levo je još sa Francuzima moguće igrati, ping je oko 80ms, pa je to za mene, nekog prilično neredovnog igrača koji, na skali od 1 do 5, igra za otprilike 3+ ili 4, sasvim prihvatljivo za ubijanje par desetina minuta ili nekoliko sati. Čak su spremni i da čestitaju kad se izdvojiš iz gomile svojim nekim manevrima, na stranu to što igraju 100 puta kvalitetnije ponaosob, a timska igra je tek tema za sebe. Mentalitet im je takav, nisu nametljivi i agresivni po svaku cenu i to je ta elementarna razlika. Ipak je to samo igra.
Nego me zanima, da li postoji neki hardverski način da se taj ping još smanji i koji je ?
Je l` zavisi direktno od UPLOAD-a ili od nečega u samoj infrastrukturi ADSL-a ?
nema veze sa downloadom i uploadom (ja imam 5 mbit down i 2 up) ping mi je oko100 s.amerika sto ti kazes evropa oko 50-80..srbija 20 - 30 retko kad ispod 20..inace ja sam na kablovskoj gde je ping bolji nego na ADSL-u...po neki put mi se desava da ne mogu da igram ni ovde u srbiji jer ping divlja ko lood..tako da koliko ja znam problem je u strukturi a ne u download/upload..pozz
@ slavuj : spostoji HW pod nazivom Killer NIC karta (ili slicno nesto), ima kao manji ping nego obicna LAN karta ali ja u to i ne vjerujem bas nesto puno, a i da je bolji ping, cini mi se da kosta bruku rapa...
@ up & down : Bitan je i upload, ja recimo igram (doduse CS1.6) na ADSL-u 768/64, znam da je to bruka sporo, ali moze se igrati, ping mi je na Srbijanskim serverima cirka 30-50, Hrvatski 80-100, a u Srpskoj takodje ispod 100...
Sve ispod 100 ms je dobro, tj. neces primjetiti mnogo bolju igrivost na 30ms ili 50ms...
Ja igram sa ljudima koji imaju ping po 10ms, a tucem ih kao siroce przenicu ...
PS : Igrao sam ja CSS, ali sam se vratio na 1.6, nije to to...
:: @ slavuj : spostoji HW pod nazivom Killer NIC karta (ili slicno nesto), ima kao manji ping nego obicna LAN karta ali ja u to i ne vjerujem bas nesto puno, a i da je bolji ping, cini mi se da kosta bruku rapa.. :: :: @ up & down : Bitan je i upload, ja recimo igram (doduse CS1.6) na ADSL-u 768/64, znam da je to bruka sporo, ali moze se igrati, ping mi je na Srbijanskim serverima cirka 30-50, Hrvatski 80-100, a u Srpskoj takodje ispod 100.. :: :: Sve ispod 100 ms je dobro, tj. neces primjetiti mnogo bolju igrivost na 30ms ili 50ms.. :: :: Ja igram sa ljudima koji imaju ping po 10ms, a tucem ih kao siroce przenicu .. :: :: PS : Igrao sam ja CSS, ali sam se vratio na 1.6, nije to to... :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
E ovoga momenta odoh na COD4 servere da koljem zgadiju! Inspirisalo me ono `siroce koje mlati przenicu`.
Probao ja prekjuče da se vratim 1.6, ovaj mi se na trenutak učinio kičerski i mnogo ``naduveno`` nekako, ali kad sam video koliko sporo i kako smešno lete bombe na 1.6 i koliko mi je bilo lako da uletim u masu i pobijem njih 6 jednim šaržerom, morao sam da ukucam QUIT.
Ovaj je realniji što se tiče kretanja i pucanja, a mislim da je jedini razlog zbog koga se ne igra aktivnije njegova HW zahtevnost. Nemaju svi pare za nov komp, a ovaj ``muze`` CPU samo tako.
moze, moglo je na CS 1.6 i 1.5 na Sourceu nisam probavao
08.05.2009. 20:41
status: user broj poruka: 4515
Trazi na googletu CS rejtovi. Postoje 3-4 komande koje se kucaju u ~(konzola) i pomocu kojih mozes da snizis ping. U pitanju je samo korekcija internet resursa koje koristi igra.
Ne mogu da se sad setim komandi ide nesto cmd_upload_rate rate: xxxx ( u zavisnosti od konekcije)
cl_updaterate, cl_cmdrate, rate... nego svaki server ima svoje default vrednosti i u većini slučajeva se automaCki implementiraju na svaki PC odmah po logovanju. Biće da je PING smanjen najviše što može da bude.
Nego, ne znam kakva su iskustva sa Wireless-om i pingom na CS-u... ?
Na wireless-u je sve super, ping (lokalni server) oko 4-15 ms, ma leti ... I onda, proleti mi golub, i meni skoci ping na 1000+ ms, poginem i jos tri sekunde stojim u mjestu ili recimo trcim i neko izleti (meni ustopa a on i dalje puca po meni) i ja se odjednom stvorim iza njega i zviznem ga , nakon toga sam cheat-er (sifras sto ti kazes) ...
Na ADSL mi je ping od 30-100ms, ali mi ne varira kao na wireless i po tome je mnogo bolji...
Pretpostavljam da imaš onaj na 2.4GHz, a koliko sam čuo, u tom opsegu rade i mikrotalasne pećnice, bežični telefoni, i koješta još od kućnih sprava, pa i tvoje, a i komšijske doprinose smetnjama, a na 5GHz je malo manje gužve.
Nemam pojma, nikako da nađem nekoga ko je probao CS na 5GHz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.