Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Race Driver: GRID. Koja ``kesa``. Sve kao nešto, a u stvari ništa.
STRANA 1 OD 2  
Slavuj Race Driver: GRID. Koja ``kesa``. Sve kao nešto, a u stvari ništa. 22.03.2009. 16:25 T16319

status: user
broj poruka: 2236
Da bi sa ~280 km/h potpuno stao, tj. dostigao 0 km/h, treba ~3 sekunde i proporcionalnih ~30 metara.

Preživeo sam i onu retardiranu muljavinu sa početka, isključio blur i postprocessing u onom config fajlu, uspeo nekako da iskontrolišem preko tastature da majstor Mile drajver ne ``mota`` volan brzo kao da vozi bicikl od 5kg, nego automobil težak tonu i po... jedino onaj drift što kao, nešto, možda ima nekako, negde, jedva, eventualno nekog potencijala da bude interesantniji od apsolutno najdebilnije ljudske tvorevine, NFS-a, a i to je verovatno samo trenutni utisak, jer tog načina vožnje, koliko znam, u tako slobodnom maniru nije bilo ni u jednoj igri do sada, pa je kao ``vau``, jedno 15 minuta.

Hvata me gorušica kada se setim da se samo u ovakve tupave, idiotske zamisli, popularno nazvane igre, ubacuju gomile najpopularnijih automobila današnjice, a u onim simulacijama koje zaista imaju neizmernu količinu potencijala da postignu do sad neviđen uspeh ima plafon 10 poznatih modela.

Smeće šupavo i raspalo, najgorih 7GB koje sam ikada skinuo.

Kontrolni toranj
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman Re: Race Driver: GRID. Koja ``kesa``. Sve kao nešto, a u stvari ništa. 22.03.2009. 16:32 #104592

broj poruka: 1046
meni je skroz dobra igra.koja je po tebi dobra voznja?

:: Da bi sa ~280 km/h potpuno stao, tj. dostigao 0 km/h, treba ~3 sekunde i proporcionalnih ~30 metara
::
:: Preživeo sam i onu retardiranu muljavinu sa početka, isključio blur i postprocessing u onom config fajlu, uspeo nekako da iskontrolišem preko tastature da majstor Mile drajver ne ``mota`` volan brzo kao da vozi bicikl od 5kg, nego automobil težak tonu i po... jedino onaj drift što kao, nešto, možda ima nekako, negde, jedva, eventualno nekog potencijala da bude interesantniji od apsolutno najdebilnije ljudske tvorevine, NFS-a, a i to je verovatno samo trenutni utisak, jer tog načina vožnje nije bilo ni u jednoj igri do sada, pa je kao ``vau``, jedno 15 minuta
:: Hvata me gorušica kada se setim da se samo u ovakve tupave, idiotske zamisli, popularno nazvane igre, ubacuju gomile najpopularnijih automobila današnjice, a u onim simulacijama koje zaista imaju neizmernu količinu potencijala za usavršavanje i konstantno dodavanje novih ideja ima plafon 10 poznatih modela
:: Smeće šupavo i raspalo, najgorih 7GB koje sam ikada skinuo
:: Kontrolni toranj
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 22.03.2009. 16:33 #104593

Od GRID-a je realniji i onaj reli sa mobilnog.

Probaj LiveForSpeed za početak, iz ko zna koje godine, pa rFactor, a posle, kad malo ukapiraš fazon, skineš GTR2 i GTR Evolution i voziš i smeješ se ložanama na dim od gume.

Kontrolni toranj
psyman Re: ... 22.03.2009. 16:36 #104594

meni se recimo gtr-ovi ne svidjaju.

:: Od GRID-a je realniji i onaj reli sa mobilnog
:: Probaj LiveForSpeed za početak, pa rFactor, a posle, kad malo ukapiraš fazon, skineš GTR2 i GTR Evolution i voziš
Slavuj ... 22.03.2009. 16:39 #104595

Ako ti nije problem da budeš malo određeniji... Šta ti se to, konkretno, ne sviđa ?

Možeš i da navedeš, sa sve brojevima, ako će ti tako biti lakše.

Kontrolni toranj
Scyter Re: 22.03.2009. 16:46 #104596

broj poruka: 8138
igrica je extra,nemam nikakvih zamerki.Najbolja voznja do sada koja je napravljenja!

doca80 Re: Race Driver: GRID. Koja ``kesa``. Sve kao nešto, a u stvari ništa. 22.03.2009. 16:46 #104597

broj poruka: 3053
Au bre Slavuj,pa da li cu ja nekada cuti tebe da nesto hvalis???Do sad samo mane nalazis gomili stvari i kritikujes!!! Opusti se,ne budi toliko negativan...to utice na lepotu Igra nije nesto nezamislivo dobra,ali nije bas ni takav krsh kao sto ti kazesh...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Da bi sa ~280 km/h potpuno stao, tj. dostigao 0 km/h, treba ~3 sekunde i proporcionalnih ~30 metara
:: Preživeo sam i onu retardiranu muljavinu sa početka, isključio blur i postprocessing u onom config fajlu, uspeo nekako da iskontrolišem preko tastature da majstor Mile drajver ne ``mota`` volan brzo kao da vozi bicikl od 5kg, nego automobil težak tonu i po... jedino onaj drift što kao, nešto, možda ima nekako, negde, jedva, eventualno nekog potencijala da bude interesantniji od apsolutno najdebilnije ljudske tvorevine, NFS-a, a i to je verovatno samo trenutni utisak, jer tog načina vožnje, koliko znam, u tako slobodnom maniru nije bilo ni u jednoj igri do sada, pa je kao ``vau``, jedno 15 minuta
:: Hvata me gorušica kada se setim da se samo u ovakve tupave, idiotske zamisli, popularno nazvane igre, ubacuju gomile najpopularnijih automobila današnjice, a u onim simulacijama koje zaista imaju neizmernu količinu potencijala da postignu do sad neviđen uspeh ima plafon 10 poznatih modela
:: Smeće šupavo i raspalo, najgorih 7GB koje sam ikada skinuo
Equinoxe Re: 22.03.2009. 17:00 #104599

broj poruka: 12057

Baš sam se lepo izigrao sa GRID-om. Nisam uvek raspoložen da se maltretiram sa kvačilom, kočnicom da bi smanjio na xxxx obrtaja i promenio brzinu....bla bla, nekad jednostavno samo hoću da `pičim` i uživam, možda malo i driftam.....isto je i sa Burnout Paradise, samo 5 komandi i piči sine po krovovima.......ko ne voli takvu vožnju, normalno je da ne razume.

Kontrolni toranj....hahahhahahahahaa.....kakav car.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Slavuj ... 22.03.2009. 17:20 #104603

Burnout Paradise mi je ok za nerazmišljanje.

Ali ovo nema blage veze sa mozgom.

Niti je dovoljno komplikovano da bi makar ličilo na simulaciju neke vožnje, pa da se ja tu kao nešto uživim, niti je dovoljno jednostavno da bih mogao da vozim pun gas i ne razmišljam, kao u BP, a onda na kraju trke ispadne da se cimam kao mentol par minuta ne bi li na ekranu bilo ispisano da sam bio prvi ili šta već. Jebeš to, to nije igranje, nije uživanje, nije opuštanje, nije razmišljanje, nije naprezanje mozga, nego smaranje prstiju.

To je, dakle, ``ekstra``.

Doco, kritika je mnogo bitna stvar, nije sve za jelo.

Kontrolni toranj
psyman Re: ... 22.03.2009. 17:32 #104608

recimo bas to sto nisam ljubitelj komplikovanih voznji sa losom grafikom bez muzike koja se provlaci kroz igru.nisam video da jos neko pljuje ovako po igri od kada je izasla ,uglavnom sam vidjao pozitivne komentare.

:: Ako ti nije problem da budeš malo određeniji... Šta ti se to, konkretno, ne sviđa
:: Možeš i da navedeš, sa sve brojevima, ako će ti tako biti lakše
Erestun Pa ok...ima pravo Slavuj sto se tice realnosti...al da je bas toliko losa to ne. 22.03.2009. 18:02 #104612

broj poruka: 1797
Ipak Grid je i po meni ok igra, lepo izgleda, optimizovana, igriva, zanimljiva. Nije me drzala dugo, odigrao sam par trka i to je to. Ali opet ukusi se razlikuju neko voli arkadu, neko simulaciju. Uh, liveforspeed je odlicna simulacija. Meni je bila ok Toca race driver i naravno Colin McRae svi delovi zajedno sa DIRT-om. Mada i tu je daleko od 100% realnosti, ali tesko je pribliziti 3D igru i realnost u voznji generalno. GTR je odlican serijal takodje.

Slavuj ... 22.03.2009. 18:05 #104614

Recimo da nisi ti to ni video, a kamoli probao, jer to što si napisao blage veze nema sa stvarnošću, na stranu to što nisi pročitao ni polovinu onoga što sam napisao.

Tek da znaš, za ubuduće, ako ti zatreba, a zatrebaće ti:

1. Muzike svakako ima, možeš i svoju da ubaciš u slučaju da ti se ne sviđa ponuđena.

2. Komplikovano je i brisanje dupeta dok se ne stekne rutina. Već posle trećeg-četvrtog pokušaja naučiš gde šta treba da ide.

3. Grafika je ``loša`` kad imaš grafičku iz 2001. i kad namestiš da igraš na DX7 sa svim LOW detaljima, jer je DX9 standard već par godina, a razlog zašto tu stoji DX7 je taj što su ljudi koji su pravili tu igru hteli da budu velikodušni i da gotovo svima koji imaju PC omoguće da osete kvalitet i potencijal simulacije vožnje automobila. I, uspeli su. Zamisli.

U svim drugim slučajevima izgled tih igara je pojam za mnoge druge igre. Neki od primera iz GTR Evolution-a su ivičnjaci isflekani gumama, uljem ili čak odronjeni, grafiti po asfaltu, npr. Nordschleife staza, najbolje ``preslikana`` ikada - proveri malo po internetu, tragovi guma koji ostaju po nekoliko dana na stazi, diskovi koji se usijavaju u sedam miliona nijansi, o presijavanjima automobila bolje da ne pišem.

Da se malo bolje razumemo, nije to direktni konkurent COD-u 4 ili Crysis-u po količini detalja, nijansi i koječega. To nije ni bila poenta. Poenta je da kada klikneš na RACE i kreneš da voziš, zaista stekneš utisak da voziš pravi automobil, i to je ono što se zove realnost ili ``boljitak``. I zato je NAJBOLJA, a ne zato što podržava DX 10.1Ђеврек едишн.

Isto kao što postoji gomila samozvanih stručnjaka kojima je Ferrari Enzo sranje jer nema elektronsko otvaranje prozora a koštao je 600 000 eura, već se prozori otvaraju ručno, a opušteno previde da ide od 0 do 100 km/h za ~3.5s i da ima najmanji koeficijent otpora vazduha i da ima najiskorišćeniji automobilski atmosferski motor, najtrajniju boju, koja matira posle 30 godina, a konkurenciji već posle 5, najpouzdaniji motor - jer ga pravi jedan jedini čovek itd. itd. itd.

Kontrolni toranj
DmasteRNo1 E, brate, pretera ga 22.03.2009. 18:41 #104622

broj poruka: 6101
Koja je to arkadna simulacija vožnje realna. Nisam igrao GTR serijal, a ni LifeForSpeed, ali od onoga što sam igrao, a to su NFS-ovi od Hot Prsuita 2 pa nadalje, TDU, svi Mekrei i Reli Čempionšipi i još par vožnji, GRID spada u najbolje igre. ON, DiRT i TDU su po meni najbolje vožnje koje sam igrao. Za mene, barem, najveće proseravanje je Richard Burns Rally. Možda je on `najrealniji`, ali tamo kad vozim imam utisak da Impreca ima 30, a ne 1230Kg. 300 konja je 300 konja, kao i ubrzanje ispod 5 sekundi, ali što je mnogo, mnogo je. Pretarali su ga stvarno.

Šefe, koji ti je vrag?

Slavuj ... 22.03.2009. 18:47 #104625

Ali meni stvarno nije jasno, kako si ti uspeo da zaključiš da sam ja preterao, a nisi ni probao tu igru o kojoj pišem ?!

Skini je, pa probaj, pa javi utiske. Ako voliš vožnju, makar i virtuelnu, verujem da ćeš se pokajati što nisi ranije čuo za ovu.

Najbolje bi bilo kada bi svi skinuli GTR Evolution, jer bi bolje shvatili šta zbog čega pišem.

Naravno, svi koje zanima nešto.

Kontrolni toranj
Equinoxe Re: E, brate, pretera ga 22.03.2009. 18:49 #104626

Richard Burns Rally sam igrao 20 sekundi. Imao sam utisak da vozim nezaustavljivu kartonsku kutiju. Nigde užitka, samo nervoza. ALT+F4 -> Uinnstall.

:: Koja je to arkadna simulacija vožnje realna. Nisam igrao GTR serijal, a ni LifeForSpeed, ali od onoga što sam igrao, a to su NFS-ovi od Hot Prsuita 2 pa nadalje, TDU, svi Mekrei i Reli Čempionšipi i još par vožnji, GRID spada u najbolje igre. ON, DiRT i TDU su po meni najbolje vožnje koje sam igrao. Za mene, barem, najveće proseravanje je Richard Burns Rally. Možda je on `najrealniji`, ali tamo kad vozim imam utisak da Impreca ima 30, a ne 1230Kg. 300 konja je 300 konja, kao i ubrzanje ispod 5 sekundi, ali što je mnogo, mnogo je. Pretarali su ga stvarno
:: Šefe, koji ti je vrag?
Slavuj ... 22.03.2009. 18:57 #104627

Ja sam Colin McRae Rally igrao pre oko 6-7 godina, mislim da je bio drugi deo. Bio je neki beli Pežo 206 sa nekim bolesnim spojlerom nazad i onaj crveni Lancer Evolution VI Tommi-ja Makinena. Sećam se da je MENU bio sive boje, a bela slova.

Taj mi je držao pažnju par meseci. Prešao sam ga nekoliko puta.

Mislim da sam probao posle toga još jedan i to je bio zvaničan početak kraja mog igranja te igre.

Instalirao sam bio DIRT pre oko pola godine, i bukvalno posle 15 minuta obrisao. Jednostavno, super je to što se razbija šoferka i što se uvija krov, što točkovi otpadaju, cvile neki delovi, ali nema onog osnovnog privlačnog osećaja vožnje i to nije to.

Kontrolni toranj
Equinoxe Re: ... 22.03.2009. 19:00 #104629

Ako mislimo na isti Colin, 2005, i meni je on igriviji od DiRT-a. Lečio sam prste od 2005, ne znam koliko sam ga puta prešao i vozio Time Trial.

:: Ja sam Colin McRae Rally igrao pre oko 6-7 godina, mislim da je bio drugi deo. Bio je neki beli Pežo 206 sa nekim bolesnim spojlerom nazad i onaj crveni Lancer Evolution VI Tommi-ja Makinena. Sećam se da je MENU bio sive boje, a bela slova
:: Taj mi je držao pažnju par meseci. Prešao sam ga nekoliko puta
:: Mislim da sam probao posle toga još jedan i to je bio zvaničan početak kraja mog igranja te igre
:: Instalirao sam bio DIRT pre oko pola godine, i bukvalno posle 15 minuta obrisao. Jednostavno, super je to što se razbija šoferka i što se uvija krov, što točkovi otpadaju, cvile neki delovi, ali nema onog osnovnog privlačnog osećaja vožnje i to nije to
psyman Re: ... 22.03.2009. 19:36 #104634

sve je to lepo i zanimljivo sto ti pises ali se meni ni jedan gtr ne svidja i kraj.nisam u gtr fazonu.poz

:: Recimo da nisi ti to ni video, a kamoli probao, jer to što si napisao blage veze nema sa stvarnošću, na stranu to što nisi pročitao ni polovinu onoga što sam napisao
:: Tek da znaš, za ubuduće, ako ti zatreba, a zatrebaće ti
:: 1. Muzike svakako ima, možeš i svoju da ubaciš u slučaju da ti se ne sviđa ponuđena
:: 2. Komplikovano je i brisanje dupeta dok se ne stekne rutina. Već posle trećeg-četvrtog pokušaja naučiš gde šta treba da ide
:: 3. Grafika je ``loša`` kad imaš grafičku iz 2001. i kad namestiš da igraš na DX7 sa svim LOW detaljima, jer je DX9 standard već par godina, a razlog zašto tu stoji DX7 je taj što su ljudi koji su pravili tu igru hteli da budu velikodušni i da gotovo svima koji imaju PC omoguće da osete kvalitet i potencijal simulacije vožnje automobila. I, uspeli su. Zamisli
:: U svim drugim slučajevima izgled tih igara je pojam za mnoge druge igre. Neki od primera iz GTR Evolution-a su ivičnjaci isflekani gumama, uljem ili čak odronjeni, grafiti po asfaltu, npr. Nordschleife staza, najbolje ``preslikana`` ikada - proveri malo po internetu, tragovi guma koji ostaju po nekoliko dana na stazi, diskovi koji se usijavaju u sedam miliona nijansi, o presijavanjima automobila bolje da ne pišem
:: Da se malo bolje razumemo, nije to direktni konkurent COD-u 4 ili Crysis-u po količini detalja, nijansi i koječega. To nije ni bila poenta. Poenta je da kada klikneš na RACE i kreneš da voziš, zaista stekneš utisak da voziš pravi automobil, i to je ono što se zove realnost ili ``boljitak``. I zato je NAJBOLJA, a ne zato što podržava DX 10.1Ђеврек едишн
:: Isto kao što postoji gomila samozvanih stručnjaka kojima je Ferrari Enzo sranje jer nema elektronsko otvaranje prozora a koštao je 600 000 eura, već se prozori otvaraju ručno, a opušteno previde da ide od 0 do 100 km/h za ~3.5s i da ima najmanji koeficijent otpora vazduha i da ima najiskorišćeniji automobilski atmosferski motor, najtrajniju boju, koja matira posle 30 godina, a konkurenciji već posle 5, najpouzdaniji motor - jer ga pravi jedan jedini čovek itd. itd. itd
Scyter Re: 22.03.2009. 20:24 #104640

broj poruka: 8138
Imao sam na sony 1 Colin McRae.Igrao sam ga pre 5-6 god i tad posto sam bio klinac od 8-9 god. nisam se skidao sa te igrice!Secam se uglavnom svih staza.Dok sam vozio najvise sam voleo da driftujem!

pufi re 22.03.2009. 20:47 #104644

broj poruka: 2196
Po meni je najbolja igra TEST DRIVE ULTIMATE za to godiste,rasturila je grafiku za 2006god,jebiga sto nema Crash-a

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Equinoxe Re: re 22.03.2009. 20:59 #104646

Ne driaj mi Test Drive Unlimited

:: Po meni je najbolja igra TEST DRIVE ULTIMATE za to godiste,rasturila je grafiku za 2006god,jebiga sto nema Crash-
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
psyman Re: Re: re 22.03.2009. 21:13 #104647

takodje izuzetna igra.

:: Ne driaj mi Test Drive Unlimited
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Po meni je najbolja igra TEST DRIVE ULTIMATE za to godiste,rasturila je grafiku za 2006god,jebiga sto nema Crash-
:: ::
:: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
gile23 ... 22.03.2009. 21:51 #104655

broj poruka: 9121
Igrica je super, nikad nisam video realniju igru, u NFS-u kroz ostru krivinu prodjes 200km/h, i kad kocis samo kocis u jednom pravcu, ovde se toliko puta desi da zakocim i odletim u one gume ili pesak, a kad udjes u pesak ne mozes da se izvuces odatle kao da je asfalt sto je slucaj u nekim igrama, a igra ima najbolju grafiku u tom zanru i na mojoj konfiguraciji radi sve do kraja sa odlicnim fps-om u rezoluciji 1280X1024, a komp je sledeci E8400, 4850 512MB DDR3, 2GB Kingston HyperX 1150MHZ.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Ne znam da je kakav 22.03.2009. 22:09 #104656

broj poruka: 6101
taj GTR, ne želim da igram igre čiji me nazivi podsećaju na DžiFors oznake.
Pa preterao si što GRID nazivaš kesom. Ako ti se ne sviđa, ne sviđati se, ali nema smisla da diskvalifikuješ igru koja se sviđa vaćini (koliko vidim). Mnogima se recimo sviđa GTA serijal, ali meni ne. To ne znači da odmah treba da opletem po igrama i nazivam ih kesom.

Šefe, koji ti je vrag?

tortojed broj `kesa` medju savremenim 22.03.2009. 23:28 #104673

broj poruka: 10997

3D igrama je straobalan. Ovo je narocito primetno u simulacijama voznje motora i automobila.
Firme koje stoje iza Collin Mcrea i Need for Speed kao da se trude da izbace sto je moguce veci promasaj (izuzetak je NFS Underground, kec , NFSU2 vec predstavlja veliki pad).
Naravno, kada god se iznova ( i iznova i opet i opet...) uverim u to, za trenutak se onerspolozim a onda kazem (samom sebi, poluglasno): dokle god DVD-ove budem kupovao u nasem omiljenom marketu (underground passage between Moscow and Kasina), problema nema! Valjda je zato i dobar taj NFSU (takodje kupljen u Underground-u).

Protiv svih zastava (ukljucujuci gusarsku)!
gman toca 22.03.2009. 23:33 #104674

broj poruka: 1111

ulsi

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs