Instalirao sam juce GTA4 i odusevio sam se kako je igrica dobro uradjena.Grafika,prica........ma sve je extra!Sve je dobro ali je igrica prezahtevna(neoptimizovana)Meni je na medium-high podesavanjima fps 20-30!Ne mogu da igram normalno.Sto je najgore instaliram ja pec v1.0.2 i nadam se poboljsanju kad ono nikad gore.Fps mi opada i na 17 kad ima puno detalja.Konfa je:palit 9600gt,e7200@3,16ghz,geil ultra 2x1gb 800mhz@cl 4-4-4-12 (2.0v)Dal je moguce da mi je grafa preslaba za ovu igru?Bas cu da vidim dal cu dobiti velika poboljsanja kad mi stigne gtx 260 sp216!Ako fps bude ispod 40 onda je igra gora od crysisa sto se tice neptimizovanosti!
...nije grafika problem, treba ti jaci procesor xD
U sustini, vecina konverzija koje su dosle sa konzola, su gladne za procesorom, tako je i sa GTA4, ako imas neki X4 ili C2Q na 3GHz, ima da sljaka kao sat!
Da ti nevalja imamo isti proc isto klokovan razlika u grafici ja imam 8800gt i kad sam patchovao koristio sam neku verziju V2 e sad pojma nemam koja je ali sam npr. uspevao da naguram 60 frejmova pored obala a uglavnom se vrtelo izmedju 30-50 frejmova. Dobio sam citavih 8 frejmova kad sam klokovao proc pa teorija o procesorskoj zahtevnosti drzi vodu.
Da imas gtx 285 ili 295 onda bi uzivao kao covek, ovako igrica je neoptimizovano djubre i treba je izbeci u irem luku pogotovo sto ima hiljadu nekih patceva nezna se ni koji je oficijalni a koji ne!! Ne znam ni sto izbacuju ovako igrice, i jos gta, kao da su programeri bili retardirani!!! Inace igrica trazi jacu grafiku i proc. sa vise kesa (pozeljan neki intel core i7) i takodje 4gb rama.
dok nisu ni izbacili taj drugi patch... Igra je vredn prelazenja makar i na 20-30FPS, moze da se igra nije problem, al neoptimizovana jeste i to dosta.
je uzasno neoptimizovana, sta da radimo kad je to jos jedan los port na komp. Ali igra sto se tice grafike,price,voznje,pucanja toliko dobro odradjena da stvarno vredi odigrati je. Ja je jos uvek imam instaliranu i nisam imao problema sa frame rate-om. Ali dobro to je zbog Q6600 na 3.6, 4Gb RAM-a i 8800GTS top. Drzao sam na High sve osim view distance, vehicle density itd, ali to je bio prob do memorije grafike, malo je 512Mb za ovakvu vrstu neoptimizacije. ___________________________________________________________________ Sota Valon Jumalaa Vastaan!
sranje,jedino gde sam video da cepa konstanto 60 fps je kod druga koji inace ima 6gb ram ddr3,corei7 920 i gtx 295,tad izlgeda extra na 1680x1050 i sve do kraja,al grafika je ako cemo realno bolja u crysisu
Ja imam GTX 260 (650MHz/1400MHz/1150MHz) i Q9550 3.9GHz i u igri oko 58 fps ali ume da padne i na 33-34... igra je dobra ali isuvise zahtevna... ne znam sta oni planiraju prave igre koje ne mozes igrati normalno bez kompa od 2K evra ono brate preci cu na konzole! XD
Ili sam ja lud ili nešto tu smrdi. Dakle, komp je sledeći: CPU ATH-7750BOX BE @ 3.1 GHz MBO MSI K9A2GM-F V3 RAM Transcend JM800QLU-2G HDD Hitachi HT0A35415 GPU Gainward BP8800GT-512-TV OD LG GH22NS40-RBB Monitor LG W2241S-BF CPU je OC na 3.1 GHz i ništa drugo nije dirano. Instaliran GTA IV i prosečan FPB bez patch-a je od 24-60 FPS. Sasvim igrivo i nije uopšte neka naročita konfiguracija, već prosek. U proseku FPS je oko 40. To je sasvim dovoljno da možete da se igrate.
evo sad sam stavio sve na high,sve na 100,jedino sam view distance stavio na 46 i fps mi je 20 u gradu,a 30-40 u kucama,plazi,autoputevima.........Igram na t220 monitoru.Izgleda da sam se istripovao oko peca,on i te kako pomaze za optimizaciju!
pa necu sigurno da uzimam core i 7,gtx 295 i 12 gb ram.......za ovu igricu je moja konfa realno slaba ali za ostale mi sve sljaka na ultra high!Sad da uzimam za ovu neoptimizovanu igricu best buj komp......pa stvarno mi ne pada na pamet!
:: ...ne znam sta je cudno...9600 i jeste slaba za to...a i cpu nije nesto...bez uvrede...i 2 giga rama je za nove igre malo.. :: :: ::
1280x1024 (ako je wide 1440x900), medium sve, view distance i ostale detalje eksperimentisi malo, ali ne ocekuj da ces moci da ih dosta povecas zbog 256 VRam.
:: C2D E4400 2gh :: 3x1bg ram :: 3850 25 :: koje postavke i rezolucija da bih mogao da igram :: ::
Moje pitanje nije vezano za performanse, naime zanima me da li se samo meni desava da poslije odredjenog vremena kamera u igri poblesavi, mrda se gore-dole, lijevo-desno, tako da je prakticno neigriva!!
meni se do sad nide to desavalo.Jesi instalirao neki patch za igricu?Ako nisi,instaliraj ovaj najnoviji v1.0.2.
:: Moje pitanje nije vezano za performanse, naime zanima me da li se samo meni desava da poslije odredjenog vremena kamera u igri poblesavi, mrda se gore-dole, lijevo-desno, tako da je prakticno neigriva! :: :: ::
:: meni se do sad nide to desavalo.Jesi instalirao neki patch za igricu?Ako nisi,instaliraj ovaj najnoviji v1.0.2 :: :: :: :: Moje pitanje nije vezano za performanse, naime zanima me da li se samo meni desava da poslije odredjenog vremena kamera u igri poblesavi, mrda se gore-dole, lijevo-desno, tako da je prakticno neigriva! :: :: :: :: :: ::
Jesam, instalirao sam bas v1.0.2. prije nego sto sam poceo da igram, da nije do social club-a na pocetku, koji trazi da se ulogujes i napravis profil. Sumnjam da je do graficke, imao sam 2600pro 512mb, sad imam 4830, ali mi se ne zeza oko instalacije ako ce sve da bude isto.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.