Imam jednu igru u obliku .iso fajla od 6.5 GB pa me zanima postoji li mogucnost da se nekako nareze na 2 DVD-a? Pokusao sam sa Nerom,ali mi nesto ne polazi za rukom.....
ides taj ISO Add to Archive, stavis compressin method Store, velicina DVD-R 4500MB, i ides ok on ti napravi dva rar-a da tacno stanu na dvd, narezes ih, kad hoces igru ponovo , raspakujes to na komp i dobijes taj ISO...
pa da trazi DVD2 u toku instalacije, ali ne znam kako se to radi. Najlakse je na dual layer mada ne vidim poentu kad ima za 15-20 din. obican dvd i samo stavis rarove, kasnije ih raspakujes na komp instaliras, krekujes izbrises to s kompa...
Pomoću gore navedenog programa podeliš imidž diska dotične igra na dva (ili više delova) i jedan deo narežeš na prvi, a drugi deo na drugi disk i to je to. Potom kad hoćeš ponovo da instaliraš igru, snimiš oba dela na hard, i pomoću istog program spojiš delove u ceo imidž fajl. Rokneš imidž igre u Alcohol ili neki drugi virtual drajv program i dalje znaš sam šta treba da radiš.
Ako hoces da instalacija ide bez maltretiranja onda ti je DL jedino resenje, ako ti maltretiranje nije vazno onda otvori image programom Ultra ISO pa izvuci fajlove u neki privremeni direktorijum pa ih podeli na pola (ukupnog kapaciteta) dakle oko 2,75GB i narezi na dva DVD-a (mislim na nearhivirane podatke). Ukoliko je prethodna kompresija uspela da 6,5GB kompresuje na manje od 4,3GB (sumnjam) onda takve arhive narezi na jednom disku. Kada ISO otvoris sa Ultraiso programom i iskopiras u direktrorijum probaj da je instaliras direktno jer neke igrice traze da i ime diska bude originalno i nece se instalirati na ovaj nacin (mada u zadnje vreme nisam vidjao takve diskove).
momci na odgovorima, izgleda da cu ja ipak po TheBear-u! Narezati u RAR-ovima pa onda opet kasnije drkanje, kopiranje, otpakivanje...... Jel zna neko posto su Dual layer diskovi?
Pa ako raspakujes fajlove i rasporedis ih kako treba onda ces moci da zapocnes instalaciju sa jednim diskom i kada ti izadje poruka da nedostaje fajl blabla i nudi ti opciju da ga sam nadjes a ti ga uputis na drugi disk (koji si u medjuvremenu zamenio) i on lepo nastavi do kraja je najbolja metoda (ako izuzmes DL disk). A uz malo vestine i probe i ovo mozes odraditi samo treba da na HDD-u kreiras direktorijume npr. DVD1 i DVD2, u prvom stavi sve fajlove koji mogu da stanu a za drugi ostavi fajlove tipa Data3.cab, i slicno. Igrice se najcesce sastoje od vise DataX.cab fajlova koji su pakovani podaci koji sluze za instalaciju i zadnjih nekoliko (koji prevazilaze kapacitet prvog DVD-a) snimi na drugi disk. Zato sam ti i savetovao da sve to lepo probas sa HDD-a pa ako sa njega hoce onda ih tako i narezi. Najcesce ova metoda radi ali ima i izuzetaka pa da ne bacas diskove ti prvo probaj.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.