Da li je iko, u skorije vreme, imao iskustva sa prolaženjem ``kroz`` crveno svetlo ? Automobilom.
I, koliko eura to zadovoljstvo iziskuje, po najnovijem kursu ? Ili, u NVidi-ama GTX280 ?
Nisam potpisao zapisnik, bio sam pristojan, trezan - kao i uvek, opušten, svestan i to sve, ali je verbalno uveliko otežavajuća okolnost po mene bila ta što sam svojim prolazom baš ``isekao`` pandure koji su ispravno, savesno i legalno krenuli na zeleno svetlo drugog semafora(iza kojeg je bila kolona drugih vozila, koju nisam imao volje da propuštam i čekam, jer sam bio gladan i hteo što pre da jedem), pa mi je očigledno ponestalo izgovora da je s` moje strane bilo žuto, narandžasto, da je neko drugi bio iza mene, pa je taj 100% prošao na crveno, a ja nisam itd. pa bih nešto nalupetao, ali, nikog nije bilo iza mene u toj ulici iz koje sam išao.
Tražio sam u proteklih sat vremena tuđa iskustva na ovu temu, ali su sva starija od 2 godine, a, koliko sam obavešten, kazne su se najmanje utrostručile od tada.
da nije Sabac u pitanju u Sabcu je i zuto svetlo isto sto i crveno a zeleno trepcuce nemogu da definisu ali i to je po policiji i sudskim organima isto sto i zuto
Novi Beograd. Ovaj pandur mi je spomenuo nešto oko oduzimanja dozvole na 3 meseca, ili uslovnog oduzimanja na 3-12 meseci + kazne od 8000-30 000 dinara, a pošto mi je kao prvi prekršaj i zvanično sam nezaposlen, nisam narkoman, alkoholičar, nisam neki problematični mentol, nemam dosije, velika je mogućnost da dobijem najnižu moguću opomenu, ali je opet, i pored njihovog usmenog oproštaja za bukvalno uletanje, crveno svetlo drugi po redu od najtežih saobraćajnih prekršaja, prema važećem zakonu i cenovniku. A prvi je vožnja u alkoholisanom stanju, ako ikog zanima. Pa mi to garantuje najduži boravak u centru pažnje kod sudije za prekršaje, a trenutno nemam pojma kako, šta i koliko da mislim i o čemu da razmišljam, šta da kažem itd. pa sam zato i pitao za potencijalna tuđa iskustva. Možda pročitam nešto novo.
Ako su voznja u alkoholisanom stanju i proletanje kroz crveno prva 2 mesta. Koje mesto zauzima voznja sa isteklom saobracajnom. :) Imao sam malih problema pre 2 meseca...saobracna mi bila usla u 3 treci mesec otkako je istekla a ja nisam gledao...sva sreca prosao sam samo sa opomenom jel sam student a i bio sam na 2km od kuce :). A pre 2 god. su hteli da mi naplate 1000 din. zato sto sam prsao (peske) preko crvenog za pesake...
ja sam u slicnoj situaciji prosao sam kroz zeleno trepcice tj usao u raskrsnicu prilikom skretanja u levo i posle me zaustavlja policija i pocinje ona prica to ste uradili pa ovo pa ono ,pa to ...uglavnom prosao sam na crveno i prijava situacija je bila sledeca policija znaci se nalazi na mestu odakle nevidi svetlosnu signalizaciju koja regulise kretanje iz mog pravca tj vidi semafore sa bocne strane cak sta vise otpozadi i to nista nema veze oni znaju da sam ja usao u raskrsnicu na zuto svetlo koje se normalno smatra crvenim plus toga njih je dvoje i normalno moja prica nije bitna to jest oni su u pravu kod sudije za prekrsaje donosim fotografije napravljene sa mesta gde su se nalazili organi da imam neki kec u rukavu i ja, ali sudija ce na to `nema sta da gledam slike kada ja stanujem u blizini te raskrsnice nema potrebe da gledam iste a policija vrlo dobro zna kako funkcionise doticna raskrsnica` i to sto oni nisu videli najbolje semafor nema veze sa zivotom a jako su bitni detalji dali je policajac bio sa desne strane ili leve strane puta u pravcu kretanja mojeg vozila kada me je zaustavljao , koje ja nemogu da se setim ali su bitni faktori u svemu tome ??? normalno ja trazim suocenje pa cemo da vidimo sta ce dalje da bude al da ce biti dobro ,nece zasigurno
Ma ne treba gubiti vreme sa njima, jer ti oni uvek mogu naci nesto sto ti nece valjati, pa makar to bio neki saraf na sedistu, ili feder koji se iskrivio ispod auspuha(ovo je samo metaforicki)...tako da je najbolje `dogovoriti se`, crvene tu uvek pomazu, a i izadja te jeftinije nego sudjene....
Ide ti dozvola na 3 meseca i tu nista ne mozes da uradis, a i da mozes ne bih ti rekao jer je izgovor `...koju nisam imao volje da propuštam i čekam, jer sam bio gladan i hteo što pre da jedem` van pameti. Gledaj to sa svetlije strane, bar je tema skroz na mestu... Samo, da ne igras ti previse igrice tipa GTA i slicno?
Ma, nije mi to izgovor, nisam im ja to rekao, naravno, to sam samo ovde napisao da bi svi koji čitaju mogli da shvate otprilike šta mi je bilo u glavi u tim trenucima.
Ne igram GTA, nisam igrao već 5 godina, nego se već 85-i put preslišavam na koji način nisam uspeo da vidim beli pandurski pick-up Peugeot Partner koji je stajao na susednom semaforu dok je na ovom mom treptalo zeleno, sa možda nekih 100+ metara, verovatno sam gledao samo u prednje delove automobila u odnosu na crtu ispod semafora, jer me je zanimalo samo da vidim da li će neko izleteti sa semafora pre zelenog, pa da pazim da se ne sudarimo dok ja budem ``uletao``.
Mada bi opet taj šugavi priključak rešio najprostiji trougao, ili ako mora baš STOP, a ovako nema ni one uslovno zelene signalizacije, verovatno je neki intelektualac ukrao, jer na sva tri ostala ugla raskrsnice postoji.
Upravo nemam pojma šta ću i kako dalje, znam samo da imam oko mesec dana da smislim, tj. dok mi poštar ne donese tu budalaštinu, prijavu, poziv, koji već qrac.
Sad ce za par dana 13 godina kako je poginuo moj drug zbog vozaca koji je prosao na crveno svetlo,zbog debilnog izgovora da mu se zurilo kuci!!! Smrskao ga je skroz savio ga oko semafora!!! I dan danas se secam kad sam ga taj dan video u skoli i rekao mu `vidimo se sutra druze` i nisam ni slutio da je to poslednji put da ga vidim u zivotu!!! Razboleo sam se imao sam temperaturu 40 i ni na sahranu nisam mogao da odem... Za 3 meseca ce 8 godina kako mi je jedan takav vozac ubio druga na motoru,na ocigled njegovih roditelja koji su bili u kolima iza njega i gledali sa 20 metara kako im sin umire,polomio mu je vrat debil od vozaca koji ga nije propustio vec je dodao gas a imao je znak STOP!!! I pored svega,ti brines o jebenoj kazni!!! Svaka kazna koju dobijes je mala!!! Svaka dela imaju posledice a ja sam za to da svako treba da odgovara za svoja dela i nedela!!!! Ja ti nebi dao dozvolu ni za 10 godina zbog ovakvog svesno napravljenog prekrsaja!!!! Slavuj ovo nije nista licno protiv tebe,otkad se sve desilo ja imam ovakav stav prema svakom vozacu koji se tako ponasa u saobracaju,i brine samo o svom dupetu!!!!!!!!
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Ma, nije mi to izgovor, nisam im ja to rekao, naravno, to sam samo ovde napisao da bi svi koji čitaju mogli da shvate otprilike šta mi je bilo u glavi u tim trenucima :: :: Ne igram GTA, nisam igrao već 5 godina, nego se već 85-i put preslišavam na koji način nisam uspeo da vidim beli pandurski pick-up Peugeot Partner koji je stajao na susednom semaforu dok je na ovom mom treptalo zeleno, sa možda nekih 100+ metara, verovatno sam gledao samo u prednje delove automobila u odnosu na crtu ispod semafora, jer me je zanimalo samo da vidim da li će neko izleteti sa semafora pre zelenog, pa da pazim da se ne sudarimo :: :: Mada bi opet taj šugavi rešio najprostiji trougao, ili ako mora baš STOP, a ovako nema ni one uslovno zelene signalizacije, verovatno je neki intelektualac ukrao, jer na sva tri ostala ugla raskrsnice postoji :: :: Upravo nemam pojma šta ću i kako dalje, znam samo da imam oko mesec dana da smislim, tj. dok mi poštar ne donese tu budalaštinu :: :: :: :: iz Mrcajevaca :: :: Nagluhi glasnogovornik mumlafona :: ::
Nemam zasto da se vredjam niti nesto kao sad izvlacim, kriv sam, svesno sam prosao kroz crveno, jer sam procenio da mogu.
Znam da mi ne moze biti ni od kakvog znacaja za umanjivanje kazne, niti to ocekujem da bude, ali, mislim da je bitno da spomenem, tek da bismo se malo bolje razumeli, da sam stekao realtivno mnogo iskustava sa automobilima, pa kao, rekao bih da `umem` da procenim kad, sta, gde, kako i koliko mogu ili ne mogu da uradim automobilu ili sa automobilom, kako god je gramaticki pravilno.
Ovo sam i otvorio ne bih li mozda uspeo da procitam tudja iskustva na ovu temu.
Druga je stvar sto nisam na vreme uocio da je ono pandurski pick-up, koji svojom bojom i oblikom samo sto jos ne zove ljude da ga vide.
A to, sa tim udesima, kada ih vidis 2 ili 3, sa prosutim mozgovima i razbacanim pokidanim rukama i nogama po haubama, postane ti svakidasnje. Barem je meni tako.
I da, naravno da je to poslednja stvar koju zelim da dozivi iko koga smatram svesnim sebe i svoje okoline.
Inace, ne brine mene kazna toliko koliko sopstveno neiskustvo sa tim stvarima, sudijama, pandurima sa IQ
manjim od 40, nisam ja iz tih i takvih filmova, pa mi je sve to nekako sa tim kažnjavanjima i zakonima primitivno i smešno i vrlo često veoma nejasno kako treba u tim nekim situacijama da se ponašam, a sve to jer izgleda da razmišljanje unapred nije opcija predviđena zakonom za ovu siromašnu klasu stanovništva, u kojoj se i sam nalazim. Verovatno je kažnjivo zakonom i kada se neko ne ponaša kao tele, pa onda, eksponencijalno, ja mogu da postanem samo još više zbunjen.
Smisliću nešto već, za mesec dana, nadam se.
Postaje kasno. Sutra treba raditi nešto.
Pozdrav.
Druga je tema nepažnja drugih učesnika u saobraćaju, ono, uletanje bez gledanja na bilo koju stranu, gaženje motorista, neuključivanje farova po magli ili noću, nekorišćenje migavaca pri skretanju, nepoštovanje prednosti u najrizičnijim mogućim uslovima za vožnju, stvaranje čitavih kolona voženjem sredinom autoputa 30km/h... itd. itd.
Pre malo vise od pola sata, lik mi je iz sporedne ulice u mom naselju (ima svetleci znak stop) prosao sa preko 80 ispred haube (mozda metar ako i toliko, bez preterivanja), nije ni pogledao. Da nisam prikocio - to bi bilo to, bar bi on poginuo posto je bio u nekom raspalom jugu. Tako je glat mogao da ubije bilo koga i da ne trepne. Takve samozive ljude bi lisio svih udova na licu mesta. I ti si prosao na crveno, zamisli neki bajker da se zaleteo ko tele na zeleno i, ne sluteci da neko moze proci kroz crveno, da je prosao kroz tebe, ko je onda kriv i da li je bitno ? Ako ubijes coveka ili ga teze povredis (cak iako je on kriv) sumnjam da ce ti to biti `svakodnevnica` i da ce ti biti `svejedno` jer `je*i ga, sam je kriv` i sl. Ako se izostave komentari u vezi onoga sto verovatno i sam znas, kazna ti nece biti manja od 10000 + vozacka 3 meseca. Kad te pita sudija `da li znas zasto si ovde, sta si uradio i za sta se teretis`, kazi lepo `znam, prosao sam kroz crveno, apsolutno sam kriv bez ikakvih opravdanja, uvideo sam svoju gresku i nece se ponoviti`, uzece u obzir da ti je prvi prekrsaj, da si svestan greske i formalno si se pokajao i dace ti minimalnu kaznu od 10tak hiljada + cao dozvolo na 3 meseca. Ako se natezes sa njima, zoves pandure na sudjenje i slicno a nemas neki extra tvrd dokaz (tipa video snimak ili 10 svedoka) da nisi uradio to za sta se teretis (odnosno da je njihova rec protiv tvoje), nece biti blagi u kazni, odvalicete i novcano i sa zabranom. Naravno placas i sudske troskove :)
:: manjim od 40, nisam ja iz tih i takvih filmova, pa mi je sve to nekako sa tim kažnjavanjima i zakonima primitivno i smešno i vrlo često veoma nejasno kako treba u tim nekim situacijama da se ponašam, a sve to jer izgleda da razmišljanje unapred nije opcija predviđena zakonom za ovu siromašnu klasu stanovništva, u kojoj se i sam nalazim. Verovatno je kažnjivo zakonom i kada se neko ne ponaša kao tele, pa onda, eksponencijalno, ja mogu da postanem samo još više zbunjen :: :: Smisliću nešto već, za mesec dana, nadam se :: :: Postaje kasno. Sutra treba raditi nešto :: :: Pozdrav :: :: Druga je tema nepažnja drugih učesnika u saobraćaju, ono, uletanje bez gledanja na bilo koju stranu, gaženje motorista, neuključivanje farova po magli ili noću, nekorišćenje migavaca pri skretanju, nepoštovanje prednosti u najrizičnijim mogućim uslovima za vožnju, stvaranje čitavih kolona voženjem sredinom autoputa 30km/h... itd. itd. :: :: Šta bude biće.
Mislio sam na one svakidasnje dogadjaje u smislu da se prvi put najezis i verovatno povracas kada vidis, ne spavas par dana, izgubis apetit i tako to, a posle toga je svaki sledeci put samo sve vise i vise interesantan, jer se izgleda nervni sistem prilagodi, a ti onda steknes priliku da se zacudis i besplatno utvrdis kolicinu delova od kojih si otprilike sacinjen.
Sto se tice mog ponasanja pred sudijom/sudinicom, kojom god osobom, sve zavisi od toga na koju ce nogu ta osoba tog dana ustati i koliku cu slobodu izrazavanja imati.
A ja ne znam koja bi to noga mogla biti, pa sam zato i postavio ovu temu, a, napisao sam vec, sta bude bice.
Mislim da iskljucivo od stava okrivljenog zavisi koju ce nogu popiti od sudije :) dal` ovu pogresnu na koju je ustao ili onu drugu koja je duze bila u krevetu pa je normalnija :)
:: Mislio sam na one svakidasnje dogadjaje u smislu da se prvi put najezis i verovatno povracas kada vidis, ne spavas par dana, izgubis apetit i tako to, a posle toga je svaki sledeci put samo sve vise i vise interesantan, jer se izgleda nervni sistem prilagodi, a ti onda steknes priliku da se zacudis i besplatno utvrdis kolicinu delova od kojih si otprilike sacinjen :: :: Sto se tice mog ponasanja pred sudijom/sudinicom, kojom god osobom, sve zavisi od toga na koju ce nogu ta osoba tog dana ustati i koliku cu slobodu izrazavanja imati :: :: A ja ne znam koja bi to noga mogla biti, pa sam zato i postavio ovu temu, a, napisao sam vec, sta bude bice :: :: :: Nagluhi glasnogovornik mumlafona
Ajoj druze, pa gde nadje da na NBG prodjes na crveno... Kod sudije moze samo da te spasi ako budes manji od makovog zrna i da priznas prekrsaj, ali si trebao da probas da se dogovoris za pandurima na licu mesta, bar je ortak tako uspeo da spasi dozvolu za prolazak na zuto, za crveno necu ni da razmisljam sta bi bilo. Sledeci put gledaj u retrovizor i na kocnicu, ako mozes da se zaustavis, naravno. To famozno trepcuce zeleno je uslovno, zbog njega skoro i da ne priznaju zuto jer upravo ono sluzi da ako mozes bezbedno da se zaustavis pre zuto i crvenog to i ucinis, nikakve procene njih u tom slucaju ne zanimaju. I jedan mali savet, nikada nemoj da mislis da imas dovoljno vozackog iskustva da ulazis u takve i uopste rizicne situacije. Ja sam imao ludu srecu da me uce profi vozaci a to je bio njihov savet.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
@XXXL, ako je stvarno tako kao sto si napisao, onda mislim da cu imati priliku da prodjem sa najblazom mogucom kaznom i bez oduzimanja dozvole.
@MilosNBG, i ja sam odavno naucio da nikad ne treba da vozim ``za publiku``, jer nema smisla da rizikujem da ubijem sebe ili nekoga koga ni ne poznajem - bez ijednog razloga, ali jednostavno sam bio nestrpljiv i gladan u isto vreme, a pogotovu jer sam bio na manje od 50 metara vazdusnom linijom od svoje planirane destinacije. Zaustavio sam se na parkingu ispred prodavnice u koju sam krenuo. Pitali me jos je l` tamo radim, pa zurim da ne zakasnim. E` jesam magarac kad nisam primetio beli pick-up sa rotacijom.
FYI cena da se to (cak i ono sa alkoholom) zagubi i da se nikad ne pojavis pred sudijom je od 150 do 200e. Raspitaj se malo... Ako imas gde. Obicno kad naduvas neku cifru preko 0.5 nema spasa, bar ne ako pomoc trazis od nekog iz MUPa. Tu onda dolazi korumpirano pravosudje... Samo nemoj da me kontaktirate sa nekim pitanjima gde, ko i koliko jer mi ne pada na pamet da odgovaram.
P.S. Nema teorije da prodjes samo sa opomenom za crveno. To ide samo kad su u pitanju neki prekrsaji tipa prekoracenje brzine i to opet zavisi od mnogo faktora kao sto su mesto, koliko si premasio ogranicenje, koji je sudija u pitanju, tvoje ponasanje pred sudijom......
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.