Pozdrav! Jos nisam nabavio igru ali sigurno uzimam ovih dana, ali me interesuje da li da menjam nesto od komponenti. E sad interesuje me na kakvoj konfiguraciji vi igrate i sa kojim podesavanjima, i da li ide glatko? Trenutno imam c2d e6400@3.6 2x2gb hyperx @900 gigabyte 8800gts 512MB Da li je ovo dovoljno za high podesavanja ili da menjam graficku, ne menja mi se graficka iz razloga sto mi za mesec dana donosi drugar iz svajcarske evga gtx260 c216 supesuper clocked, ali ako bas mora zbog GTA onda da menjam odmah a njemu da otkazem da mi ne donosi. Hvala.
GTA IV se vec proslavio po tome koliko opterecuje procesor, tako da ukoliko trazis eventualnu slabu tacku tvoje konfiguracije onda je to bas on. Prosetaj malo po forumima, tamo je sve detaljno objasnjeno.
ASUS Maxmimus Formula II Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.6 GHz (9 x 400 MHz) 4 x 2GB Kingston HyperX DDR800 CL5 Sapphire Radeon HD4850 X2 (2 x 512 BM DDR3 @ 675 /2150) Antec TP Trio 650W
Probao na XP SP3, W7 B7000 x64 i Vista x64 SP1 i nema problema u 1680 x 1050 2xFSAA. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
ostao mi je jos malo igrica da predjem,pa da se bacim na gta 4.Ocu li moci da igram na high ovu igricu sa ovom konfom: Asus P5QL-E E7200 @ 3,5GHZ 2X1gb geil ultra (2.0v) 850mhz cl4-4-4-12 Palit 9600gt 512ddr3 (700/2000) Samsung T220 XP 32bit SP3
AMD Athlon X2 5600+ @ 2,9Ghz Nvidia Geforce 9600GT @ default 2GB Gail Black Dragon DDR800 Windows XP Pro SP3
i igrao sam na podesavanjima teksture - medium, render - high, view distance - 30, car density - 50 (na pola), i object density -50. Sve to u 1680x1050, i imao sam oko 25-30 frejmova skoro uvek nekad i 20 a nekad i malo preko 30 to u gradu na otvrenom, a u kucama i zgradama oko 40-50.
@ eseses
Moci ces mozda na ovim podesavanjima ko ja gore a da imas malo veci framerate zbog procsora, ali posto je to 9600GT imaces oko 30 frejmova a padace i do 20, tako barem radi igra na 9600GT i E8400 sve na default probao sam, sa slicnim podesavanjima ko onim sto sam gore napisao.
Ovu igru nece da pokrenu na max detanjima ni kompjuteri NASE a kamoli ostali procesori. Ovde je glavni problem curenje memorije pa ti ne vredi ni najbolja graficka jer ova igra nikad nece raditi kako treba.Tako da moj ti je savet prvo dobro razmisli da li ulagati tolike novce a opet ne dobiti mnogo.
Eh da, igracu je na visti 64 sp1. Bax na kom winu ti je najbolje radila??? Mozda sa tom grafom mozes i 4x aa. Po vasim postovima procenjujem da cu sigurno moci da igram na med-hi podesavanjima na 1680.
:: ok,hvala ljudi prvo da predjem ove igrice,gta 4 ce mi biti zadnja tako da cu nju da igram za jedno mesec dana a do tad mi stize gtx260 :: :: Palit je zakon! :: ::
Na XP je najbolje radila. A igra je teško njesra. Što sam ja kupovao 14 GB, pojma nemam. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: Eh da, igracu je na visti 64 sp1. Bax na kom winu ti je najbolje radila??? Mozda sa tom grafom mozes i 4x aa :: Po vasim postovima procenjujem da cu sigurno moci da igram na med-hi podesavanjima na 1680.
Ja licno davno se nisam bolje i duze zabavio sa nekom igrom kao sa Gta 4...Jedino COD 4 multiplayer.Licno bih je preporucio svima koji vole GTA serijal... What? Are we surrounded? Excellent! Now we can attack in any direction!
To da je neoptimizovana stoji, ali nisam ja imao nikakvih problema sem malog framerate-a. Instalirao igru, kekovao ko i svaku drugu, onaj patch mi nije ni trebao, ni ja ne znam zasto ima 14GB.
:: :: Engine se raspada, treba joj 432 patch-a, Windows - LIVE - WTF ?! :: 14 GB - WTF na kvadrat :: Kola idu kao na federima :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: igra je najbolja ove godine i od svih GTA igara do sada. Ne znam kako nekome moze da se ne svidja kad ima ekstra pricu i gameplay :: :: :: :: :: ::
Evo ovako gledano, COD5 malo losija grafika od Crysisa a Crysis je oko 2-3 puta zahtevniji, a taj GTA4 je slicna stvar kao i sa ovim Crysisom ima dobru grafiku, ali ne toliko dobru da odskace veoma mnogo od drugih igara na racunu tih performansi, a i zauzima 18GB kad se instalira, jedina igra koja vise zauzima je Metal Gear Solid 5 (oko 40GB za Sony 3 je), i to je trenutno verovatno igra sa najboljom grafikom, cak mozda boljom i od Crysisa. A postoji jos jedna stvar nijedna igra koja je zahtevna za tu godinu retko kad je imala neki jaci uspeh u multiplayer-u. Kad izadje StarCraft II nece biti nesto ekstra zahtevan i nece imati neku vanprosecnu grafiku, ali ce svi da ga igraju online, jer je igra tako lepo napravjena, isto vazi i za WC3 i CS1.6 kad su igre izasle kakvu grafiku imaju, ali se najvise igraju,...
@Respektart hvala
Pozdrav!
:: :: E840 :: 2X1gb geil BD 80 :: Asus 9600gt 512ddr :: ViewSonic vg2030v :: XP 32bit SP :: :: Sve Što je napisao TheBear je tačno :: :: @Gile 23 - isto mislim kao ti što se same igre tiče
Samo neki kazu da Crysis Warhead ima losiju grafiku od Crysisa, e sad ne znam da li je istina,...
Pozdrav!
:: :: :: :: jos jedno pitanjce, koliko je gta4 zahtevan u odnosu na crysis warhead, meni se licno svidja kako mi radi crysis. inace igram na 22` u 1680*1050.
Možda bi bolje bilo da sam napisao da mi se nesviđa nego što sam napisao da je sranje. (nisam je prešao do kraja)
Umesto da jedva čekam da mi klinci legnu pa da igram, ja sam se svaki put silio da je nastavim (dilema da li da gledam neki film ili GTA4) dok je na kraju nisam obrisao.
Mnogo zajebancije do samog pokretanja igre. Fizika vožnje očaj. Na podešavanjima koje si i sam naveo igra izgleda bezveze pa možda i zbog toga nisam imao želju da igram. Itd...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.