Imam problem sa ovom igrom od njene instalacije.Vrlo cesto me izbacuje iz igre uz plavi ekran i restartovanje racunara. tom prilikom prijavi gresku atidvag.dll.Igra je podesena na optimalno jer pri setovanju na gamer zna da secka.takodjer pri igranju zna da se desi `no responding` pa se ponovo sve vrati u normalu.Imam jos instaliran COD5 koji radi perfektno.
Pretpostavljam da je problem vezan za graficku pa ako neko ima resenje.....!
Kompa je sledeca:P5Q PRO, E8400 i HD4850 ZL (catalyst 8.12 driver),sve to na Windows Visti.
Ovo sto ti se pojavljuje atidvag.dll. je ati-jev fajl.Verovatno drajveri zezaju.Probaj da skines neki drugi crack mada neverujem da je do toga.Sda da ti kazem,igrica nije vredna nerviranja,sacekaj da izadju 8.13 drajveri,oni bi trebalo da poboljsaju sve.
to kada se pojavi plavi ekran i restart uz njega se zove `blue screen of death`... desava se iz mnogo razloga pa posoji mogcunost da ti crkava neka komponenta racunara sto je verovatno bio i moj problem koji sam imao na laptopu i nisam pronasao u cemu je konktetno problem... stalno se to desavalo a najcesce dok sam igrao World of Warcraft pa sam ga prodao Preporucujem ti da se posavetujes sa nekim PC servisom
Drajver graficke. Taj ati2dvag.dll pravi problem i gomili 4870 kartica. Mislim da je problem u krekovanoj verziji Viste, odnosno nekoj budalastini vezanoj za DX10.
Koristim istu karticu, istu plocu i E8500, samo na XP-u, i nemam nijedan problem, niti sam imao ni sa jednom igrom, pa ni sa tom. Cak ni sa onim DX10 forama na XP-u nisam dobio nijedan BSOD nigde.
Mislim da ima jedno 6 razlicitih patcheva za Crysis Warhead i da nijedan nije napravljen `kako treba`.
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
moguce da je crkavanje jer se komp najvise optereti pri igranju crysisa,mada cisto sumnjam.Meni se isto to desavalo na proslom kompu pre godinu dana dok sam igrao world in conflict,odjednom mi se samo restartuje komp i pojavi se plava slika,ne secam se sta je pisalo............Konfa je bila:asus 8600,m2n-x,geil value 2x1gb,amd 4000+.Zaboravio sam i kako sam resio problem ali znam da sam presao igru.
Ako vam se ikad desilo da vam masina zakuca uz plavi ekran sa bagom u ati2dvag.dll fajlu i greskom tipa 0x000000EA...znajte da niste jedini. Ovaj problem se zadaje glavobolju mnogim ljudima sirom sveta a pravi uzrok i sigurno resenje jos uvek nisu poznati. Problem se u 90% slucajeva javlja Intel chipset + ATI Radeon kombinaciji. Problem je kulminirao poslednjim Intel-ovim chipsetom (P45 i P43) i mnogo ljudi se upravo zali na pomenute simptome sa ovom kombinacijom. I ATI i Intel vec godinama cute ovim povodom, bez ikakvog obrazlozenja ili moguceg resenja.
Problem se manifestuje pucanjem ati2dvag.dll i ati3duag.dll fajlova koji izazivaju bsod, zakucavanje masine, gasenje i paljenje monitora, restart,... Ovaj problem se zapravo vuce jos sa pojavom Radeon 9xxx serije preko X8xx, X1xxx, HD2xxx, HD3xxx, pa do najnovije HD4xxx serije, a sigurno resenje postoji samo za karte sa AGP slotom.
Resenje za PCI-E (nece vam se svideti)
1. Instalirajte najnovije ATI Catalyst drajvere (prethodno ocistite stare programom DriverCleaner iz Safe Mod-a)
2. Fleshujte najnoviji BIOS maticne ploce
3. Ako nijedan od prethodna dva postupka ne pomogne, probajte kartu na drugoj masini (pozeljno AMD) i ako nema problema zamenite ili maticnu plocu ili graficku kartu. Ako se slicni ili identicni simptomi javljaju i na drugoj masini karta je verovatno neispravna.
Zakljucak: 99% neslaganje karte i ploce, koliko god glupo zvucalo.
Ubaci neki stariji Catalyst, a taj izbrisi, mene je stari Crysis vrteo ko nikoga, igram 2 minuta izbaci me iz igre, not responding, sinem kuler na 100%, smanjim te detalje i opet isto, a sto se to desavalo nemam pojma i igru sam nekako presao. A konfiguracija je EP45-DS3, E8400 i Gainward 4850,..
ja mislim da igrica nema prava da ti da plavi ekran,on ga izbacuje ukoliko je nesto neipravno ili nije u redu,probaj sa reinstalacijom windowsa,sa mojom asus ati 4850 top oc ,warhead mi radi na entuzijastt bez seckanja u rezouciji 1650x1080 uz phenom 9550 koji radi na 2.8,i ploca biostar TA 790gx,meni je sve ok
Primecujesh li razliku izmedju tvoje i konfiguracije koju @hare ima? Osim shto tvoja radi. Zaboravio si da navedesh memoriju...:)
:: ja mislim da igrica nema prava da ti da plavi ekran,on ga izbacuje ukoliko je nesto neipravno ili nije u redu,probaj sa reinstalacijom windowsa,sa mojom asus ati 4850 top oc ,warhead mi radi na entuzijastt bez seckanja u rezouciji 1650x1080 uz phenom 9550 koji radi na 2.8,i ploca biostar TA 790gx,meni je sve o :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: ::
Moze jedno pitanje jesu li shader processors i stream processors jedna te ista stvar ili posebno,...
Pozdrav!
:: Smanji kvalitet senki, jer to najvise koci. I iskljuci onaj besmisleni BLUR efekat da ne pokvaris vid. To bi trebalo da ti `doda` 10-15-20 fps.. :: :: :: “I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
uuuuuu ne radi mi Crysis šabanski Head sa Patchom od 100 TB, i zbog toga neću kupiti ATI grafičku. E da se valja čovek od smeha. Igru sam inače pikao na 8800GT, 9600GT, 4870, 4850 i X1800XL (na užas detaljima) i ni jedan problem nisam imao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ja sve na high sa rezolucijom 1280X1024 4850 na nekih 35 fps u benchu kad sam pokrenuo, nikakvih problema nisam imao osim toga sto se karta nenormalno greje, a ocigledno je to da je u tu igru nVidia ulozila mnogo kesa, pa logicno je da ce biti problema sa ATI kartama, zato oni i daju pare za igre, inace ovi bi ih odavno sabili, savaka igra je powered by nVidia ili Intel,...
Pozdrav!
:: :: uuuuuu ne radi mi Crysis šabanski Head sa Patchom od 100 TB, i zbog toga neću kupiti ATI grafičku. E da se valja čovek od smeha :: Igru sam inače pikao na 8800GT, 9600GT, 4870, 4850 i X1800XL (na užas detaljima) i ni jedan problem nisam imao :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
:: Ja sve na high sa rezolucijom 1280X1024 4850 na nekih 35 fps u benchu kad sam pokrenuo, nikakvih problema nisam imao osim toga sto se karta nenormalno greje, a ocigledno je to da je u tu igru nVidia ulozila mnogo kesa, pa logicno je da ce biti problema sa ATI kartama, zato oni i daju pare za igre, inace ovi bi ih odavno sabili, savaka igra je powered by nVidia ili Intel,.. :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: uuuuuu ne radi mi Crysis šabanski Head sa Patchom od 100 TB, i zbog toga neću kupiti ATI grafičku. E da se valja čovek od smeha :: :: Igru sam inače pikao na 8800GT, 9600GT, 4870, 4850 i X1800XL (na užas detaljima) i ni jedan problem nisam imao :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Nije mi jasno zašto uopšte postoji taj ATI, kad nije ni za đ..u. Svi lepo treba da kupimo po jednog, dva ili tri DžiForsa i više se niko neće žaliti ni na šta. Ali onda nećemo moći da raspravljamo o tome na ovom i sličnim forumima.
Poslo mi je za rukom da odigram 2 sata bez pucanja(gamer settings) i to nakon sto sam instalirao NET.framework 1.1 i iskljucio antivirus program.Malo sam guglao pa sam nasao da ovo moze biti jedan od razloga. Eto bas kada sam hteo da pregazim sistem sa XP-om,ATI nece da puca. Sutra cu ga malo duze testirati pa cemo videti.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.