Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
matori athlon
STRANA 1 OD 1
gman matori athlon 29.12.2008. 02:20 T14102

status: user
broj poruka: 1111
ljudi da li je moguce da ama bas ni jedna novija igra ne radi na matorom athlonu (thoroughbred b jezgro, 1800+, oc na 2100MHz, takt bas i nije presudan faktor, ali sam napisao zbog toga sto u minimum system requirements za vecinu igara stoji cpu@2000MHz or better, za vecinu igara)
naime nista od novih igara ne radi, probao sam par komada koje na athlonu 5000+ be rade najnormalije, takodje i na c2q

na mom starom pc-ju , (koji mi je i dalje najomiljeniji, prirasla mi stara kanta za srce, sljaka od 2003. kao zmaj i pet puta me je vise kostao zivaca i novaca od ove konfiguracije sa c2q) pored athlona je via kt400 sa 2 GB ram-a i 7600gt, zato i bacam pik na athlona, a zna li neko konkretan razlog, sse2 mozda!?

na ova druga dva imam 8600gt i 9600gt, i 3 i 4GB ram-a, i naravno radi sve normalno, ali morao sam da probam i na skidacu (matoru drtinu koristim za neprestano skidanje, pa peglam na c2q, i mali batica na mom, takodje bivsem athlonu be)

znaci imam di da rokam do mile volje, samo mi je jako zao sto je thoroughbred b totalno zakazao, pre ovih najnovijih (stalker: clearsky, deadspace, novi alone in the dark, bia:hh, cod:waw, tr:underworld, poslednji pop) zadnje sto sam probao je bio jericho, valjda, radi i hl2 ep2, stalker, lost planet, predzadnji tomb raider i zato mi je cudno da ove nove nijednu nece ni da pokrene

jel neko od vas mozda probao neku od pobrojanih na ovako starijem procesoru, cisto da znam da li je do ovog konkretnog pc-ja ili je bas doticna generacija cpu-a u pitanju

poruke pri odbijanju pokretanja igara su obicno: the memory could not be read
inace ubise ga i ovi pusti flash-ovi na netujako ih sporo obradjuje, stranice preskacu, ne ide onako glatko, i bude opterecen na nekih 50-100%, kad ima vise flash-ova na strani

i aj da napomenem da i ovako ubrzan, +600MHz, ne preznojava se ni najmanje, temp mu je oko 40 stepeni, a nocu mu totalno gasim tri dodatna ventilatora na kucistu i njegov postavim na najmanju mogucu brzinu, i sljaka kao sat

izvin`te na ovako dugackom eseju, ali to valjda govori koliko mi je stalo do matore drtine

e i da priupitam jos nesto kad sam vec tu, u kojoj `prodavnici` da pribavim halo2 i gta4, a da sljaka iz prve, naravno ne na athlonu? posto vidim da gomila ljudi ima problema sa ove dve igre

ulsi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 29.12.2008. 02:35 #86023

broj poruka: 12057

Pored brzine, tom Athlonu je za multimediju osnovni nedostatak SSE2 set instrukcija. Tako da u pravu si. Programi i neke igre samo kažu `Ma jesi normalan ?!?!` u vidu nekog EcccX000x000ErtTRŠDRM error-a.

Što se GTA4 tiče, samo ti treba pravi lekić. Fedor izdanje meni radi bez problema.
Halo 2 nisam probao.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

DmasteRNo1 Matori Atlon 29.12.2008. 08:02 #86027

broj poruka: 6101
Pa i ja volim svog svog matorog Atlona Torubred B 2200+, pa sam zato dao sestri (za fakultetske potrebe), a sve u kombinaciji sa MSI nForce 2 Ultra400, 512 DDR400 i ASUS Radeon 9550GE/TD. I pored ljubavi prema toj staroj mašini, ne bi mi palo na pamet da pokušam da igram nešto od novih igara na njoj. To je prektično besmisleno, kada kada bih probao da igraš GTA 4 na Pentium kecu. Takva mašina može da posluži za mnogo što-šta, ali za nove igre nikako. Minimalne hardversko-softverske zahteve za video igre preskačem, zanimaju me samo preporučeni ili više od toga, kada planiram da igram neku video igru.

MilosNBG Matori Athlon... Eh... 29.12.2008. 08:53 #86028

broj poruka: 1586
Jos uvek su te masine odlicne za svakodnevno drndanje, muziku, filmove, internet, sitne igrice, drljanje torenta i sl... Sada mi bas nas stolu stoje dve takve da istestiram pa najverovatnije idu u sekciju `Oglasi`.
Jedan je Athlon 1600+, sa nekom KT333 i 256MB koji mozda i ne bude prodat pa zavrsi kod ortaka za pravljenje osciloskopa :o)
Malo mi bilo dosadno pa sam na drugu varijantu, Sempron 2300+, A7V8X, 512MB, Ati 9550, stavio SATA karticu za sistemski WD 160GB, za probu a i kao mali upgrade :o) i radi odlicno sto se tice Office2003/2007, CS2, Acrobar Professional, ali kao sto kaze DmasteR, gotovo je sa novim igricama na masinama te generacije, na zalost :o(

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

gile23 ... 29.12.2008. 09:50 #86033

broj poruka: 9121
Ja na mom starom kompu punom virusa sa Athlonom 2400+ i radeonom 9550 uspeo da pokrenem COD4, najvise sto je stiglo to je do loadinga za prvu misiju i to iz treceg puta koliko se secam, u prva dva me je negde na pocetku izbacio, a taj loading nije ni zavrsio vec me je izbacio iz igre, ali za stvari office, muzika, surfovanje nije uopste los kompjuter, dakle sad su se takvi racunari pretvorili u office racunare, i racunare za poneki CS ili Warcraft 3 The Frozen Throne,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud eh Athloni, Athloni 29.12.2008. 10:27 #86035

broj poruka: 3741
Nisi jedini, ja imam malo stariji komp od tebe na kom mi je trenutno Barton 3000+.
Čekam samo da nađem neku ploču koja podržava 400Mhz memaru i da ga poteram na 2.6Ghz.
još kad bih rekao da imam Epox ploču koja radi 6godina i na kojoj su u jednom trenutku bile tri različite memorije.

Ja sam peglao Crysis(na očaj setovanjima), Jericho bez problema na max, Farcry u fulu. Nije hteo da mi radi Princ of persia i još neke igre. O kočenjima sa fleš animacijama ni govora. Jedino temperaturu nemogu da spustim ispod 50C.
a sta ti ja znam...

gman nisam bio tu 30.12.2008. 19:52 #86367

broj poruka: 1111
ljdi najcudnije od svega mi je sto su sve igre do pre pla godine, godinu radile najnormalnije, sa prilicno visokim nivoom detalja, dobro to nije do athlona, i sad od jednom nista, recimo hl2 ep2 radi na potpunom max sa ukljucenim full hdr
zar programeri pre pola godine nisu znali za sse2!?

inace znao sam da postoji jos ludaka poput mene, to i jeste jedan od razloga sto sam ovo sve napisao
posmatrajte ovo kao TRIBUTE TO ATHLON XP

poz ljudi

ulsi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs