ima li neka igra lepa kao cod2 a da radi podjednako dobro i brzo? Ako bih imao kartu sa 512mb umesto 256 da li bi onda mogao imati manje sistemske mem? Za sta je ta video memorija a za sta sistemska u igrama? kolko znam on koristi sistemsku samo kada popuni onu lokalnu video ili bas igre iz nekog razloga koriste i glavnu, neka mi neko pojasni ko zna i da li to utice na performanse i prvo i drugo. I kakva je razlika u brzini ddr i ddr2? Da li bolje 2gb ddr ili 1gb ddr2, cisto kao primer? Sta tu od rama utice na performanse generalno u radu????? Hvala hvala hvala
Memorija ti je bitna za kvalitet textura koje grafička može da podnese u određenoj rezoluciji. I njena brzina i količina. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
A glavna memorija? koji je odnos ddr naspram ddr2 i da li je bitnija kolicina ili brzina?
:: :: Memorija ti je bitna za kvalitet textura koje grafička može da podnese u određenoj rezoluciji. I njena brzina i količina. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Slicno pitanje sam i ja htio da postavim...Koliko RAM utice u igrama???I koji posao odradjuje u igrama???Meni drug stalno govori da RAM u igrama zaduzen samo za neka ucitavanja i ni zata drugo...Da li je to tacno???Ako neko moze ukratko da mi objasni bio bih mu zahvalan....
Pa bitno je i jedno i drugo. Nema mnogo filozofije ako ima DDR1 platformu kupuješ što više možeš te memorije. Isto tako i za DDR2. Ako si na raskrsnici između DDR i DDR2, nema šta da se razmišljaš, DDR2 naravno. Međutim, isto se baš ne može reći za DDR3, koji je prilično skuplji ali ne i mnogo brži od DDR2.
Druga stvar. Ako imaš DDR1 ploču, da bi imao DDR2 platformu. moraš da menjaš `pola kućišta`
Čiste filozofije radi. 2 GB DDR1 bi radije imao nego 1GB DDR2. Al kad bi imao 1 GB DDR2 otišao bi odmah i kupio još 1 ili 2 GB DDR2 je razbija koliko je jeftin.
Zaključak donesi sam. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: A glavna memorija? koji je odnos ddr naspram ddr2 i da li je bitnija kolicina ili brzina :: :: :: :: :: :: Memorija ti je bitna za kvalitet textura koje grafička može da podnese u određenoj rezoluciji. I njena brzina i količina. :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
znaci bice brzi ako imas brziju memoriju!Bitna je i kolicina ,mada nije bas presudna!A danasnje masine uglavnom najmanje imaju 1gb memoriju!Na starijim AGP slotu neke kartice su bolje radili sa 64mb aperture size(dozvoljeni sistemska memorija!) a neke sa 128mb ili 256mb!A bio i takvih kartica gde kad si stavio manje AS od 64mb oborili su i brzinu kartice sa 8x na 4x!Znaci ako imas AGP karticu ti sam moras naci odgovarajuci AS!Mada ti sistemsku memoriju uglavnom koristiti kad graficku nestane slobodne memorije! A brzine memorije zavise od samog slota za memorije,znaci koji mu je propusni moc...ako ima veci propusni moc znaci da treba brze memorije da bi to mogao i da iskoristi!To uglavno znaci da 2gb ddr recimo na 400mhz nece biti brzi od 1gb ddr2 na 800nhz iz prostog razloga sto slot ne dozvoljava vece kolicine podataka da produ kroz nje!Mada na pocetku i ddr i ddr2(na 400mhz) imali istu brzinu zato sto memorija nije mogla da iskoristi propusni moc ddr2 slota!Sad je ista stvar i sa ddr2 i ddr3 memorijama!Na pocetku isto imali iste brzine i ddr3 nije mogao iskoristiti pro.moc ddr3 slota tek otkad su pojavili brzi ddr3 memorije moze to da uradi!!!Poz!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.