Posot se ja nisma igrao osim zarad testiranja zanima me par stvari.Kada vam igra malko secka a je podesena na max.max za tu rezoluciju sta njapre spustate od parametara: detalje, anisotropy, antialiasing...??? Drzim se one stare dobre da je fps>30.
Takodje me zanima koji program mi moze za ATI karticu (X1950XTX) davati u OSDu parametre o T, taktovima i fps? RivaTuner mi daje samo fps iako sam odabrao sve iz odredjenog dll modela, a u ATi Tray Tools nisam nasao. Hvala na pomoci!!!
antialiasing prvo spustam uvek.Rezoluciju nikad ne diram,ne mogu da podnesem da ne igram na wide.Ako koci i posle spustanja AA,onda dam samoj igrici da postavi optimal settings ako ima opciju,ako nema sve na medium,pa polako podizem,da nadjem najbolji igriv kvalitet. What? Are we surrounded? Excellent! Now we can attack in any direction!
AA i AF se podrazumeva da se iskljuci pa onda vidis sta god ti daje najbolji odnos grafika/performanse. A sto se tice temp. FPS idt. Nemoj zatvarati hardware monitoring i trebas ovako staviti ( stikliras show core temp ...i ides run server )
Ma to znam odavno, to je savrseno radilo na prethodnoj 7900GS ali na X1950XTX iako sma promenio sondu u dll on daj e samo FPS
A N G E L
:: AA i AF se podrazumeva da se iskljuci pa onda vidis sta god ti daje najbolji odnos grafika/performanse :: A sto se tice temp. FPS idt :: Nemoj zatvarati hardware monitoring i trebas ovako staviti ( stikliras show core temp ...i ides run server ) :: :: http://www.imagebam.com/image/2bcc602003403 :: :: A mozes i Fraps koristiti za FPS ::
odeš na tools and options - onscreen display, na OSD katrici staviš Enable OSD i ostalo podesiš kako hoćeš, a na kartici FlashOsD staviš Show all time i štikliraš opcije koje želiš u prikaz.
Vidi kako treba spustati kao sto ljudi rekose AA i AF,e sad zavisi kakav monitor imas,na crt-u i bude ok 1024x768 od 17` pa i neki od 19, ali na lcd monitorima grafika koja nije u njegovoj `native` rezoluciji grafika izgleda krajnje lose,ako kartica ima slabiju magistralu recimo 128-bit i jos neku sporiju memoriju onda se spustanje rezolucije preporucuje...... Dosta zavisi i od igara, recimo u f.e.a.r.-u senke su pravile cudo jeste lepa igra ali je dolazilo do takvog zakocenja,hocu reci da sve zavisi od endzina igre,negde kvalitet textura kada je na vecem nivou pada fps,negde su svetla i senke problem,sve u svemu ako neku igru volis moraces da `eksperimentises` da bi dobio sto bolje rezultate,sa ati tray tool-om kad sam merio fps bio je slabiji do 15% u odnosu kada sam merio sa frapsom,a kada ukljucim oba rezultat je opet 15% slabiji,ati tray tool kao da koci malo grafiku kad pustis opciju fps-a sto je cudno,doduse to sam probao u cod2,najbolje meri frapsom i miran si.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.