Opet ja sa istim problemom, kupio sam na kraju orginal igricu i opet imam problema!!! Doduse sad mi ne zabada, ali posle jedno 15,20 min igranja javi se error i izbaci me iz igre, sa onim aplication error send or don`t send!! Kao problem pise crysis.exe, i source crysistem.dll problem ili tako nesto!!! Sve u svemu sigurno je nesto do mog kompa, jer mi se predhodno i na gridu par puta to desilo ali sam uspeo da je predjem! E sad neznam sta je sta je? Drugar je presao istu verziju sa maltene slicnom konfiguracijom, i sve mu je super radilo!! Sumnjam da je do memorije, jer sa nju zadnju menjao, pre nekih 2 meseca, pre nje sam imao geil standardnu 2x1 gb!!! A ostatak kompa mi je bio isti, i presao sam nekih desetak igri!!! Posle izvacivanja iz igre, udjem u gears of war i krenem malo njega da igram a on pocne da koci i secka kao da imam 512 rama! Primetio sam da posle ilaska iz igre, u task manageru page file-u stoji nekih 1.7 gb, sto je ogromno!! Molim za pomoc.
CCleaner- Cleaner, TuneUp Utilities 2006 - 1-Click Maintenance, Glary Utilities - 1-Click Maintenance. Ukini page file i obrisi system restore, pa skini zakrpu. Obrisi i i iz My Document snimljenu poziciju. pozzzz
Ako sumnjas na memoriju, pozajmi od nekog ortaka memoriju pa probaj s tom drugom, ako je problem i dalje onda definitivno prvo nova, sveza instalacija win-a pa tek onda ako opet postoji problem, da se menja komponenta po komponenta kako bi se uvidelo sta je problem sa kompom.
nema veze koliko je memorija nova...meni je transcend `otisao` posle mesec ipo...najbezbolnije ti je da ubodes jedan modul, nesto odigras, pa onda to isto uradis i sa drugim...i ako ti sa jednim od ta dva sve bude radilo ok onda je do memorije, a ako ne, onda uradi reinstalaciju windowsa....imas ih dosta po torrentima ako imas broadband
Nocas sam odradio 3d mark i radio je celu noc, nekih 5 sati i sve j eproslo kako treba! Mozda je do windowsa.CCleaner imam tuneup evo sad skidam, a kako mislsis da ukinem page file i obrisem system restore, pa skinem zakrpu?
Ako ti moze ista pomoci...meni se i prvi i drugi deo isto tako ponasali...radi lepo,30-45 minuta i onda izbaci...onda udjes ponovo i tako dok ih ne predjes, s razlikom samo sto je moja masina relativno nova! (7-8 meseci). Sve ostale igre rade savrseno, ali samo Crysis zabada... Cak i Assassains Creed na Full-u sa clockovanom grafikom radi bez problema...
Masina - Intel 6850, 2x1GB GEIL 800 MhZ, Gigabyte P35 DQ6, Asus 8800 GTS,LC Power 560 TITAN, Windows VISTA...
:: Nocas sam odradio 3d mark i radio je celu noc, nekih 5 sati i sve j eproslo kako treba! Mozda je do windowsa.CCleaner imam tuneup evo sad skidam, a kako mislsis da ukinem page file i obrisem system restore, pa skinem zakrpu
Prvo pročitaj sve, pa tek onda kreni od početka
CCleaner 2.12.651. Samo opcija Cleaner-Run Cleaner. Ostalo malo kasnije. Tune Up 2006, ne 2008, jer bi ti trebao objasniti gašenje defragmenta. Ikonica na ekranu 1-Click Maintenance, pa dok nezavrši. Sada Glary Utilities 2.5.3.211-1-Click Maintenance i označi sve opcije-Scan for Issues-Repair Problems. Sada gašenje System Restore-a My Computer-Properties-System Restore-Turn off System Restore on all drives označiš. Upaličeš ga nakon svega što uradimo. Gašenje Page File-a 1.My Computer-Properties-Advanced-opcija Performance settings-Advanced- opcija Virtual Memory change-staviš na no page file. 2.E sad, ako si sam stavio da ti Windows dodeljuje sistemu koliko on hoće virtualne memorije, kada nemaš fizičkog RAM-a, a Crysis to traži,onda prvo moraš da dodeliš na: -Custom Size: Initial 3072MB, a maximum size: 4608MB. Ako nisi sam podesio, predhodno na Sistem managed size, preskoči korak 2. Sada smo pripremili mašinu za čišćenje. Koristi Antivirusni program NOD 32 i pusti ga da obriše sve. NOD 32 verzija NOD32 Antivirus System 2.70.39 sa NOD32.FiX.v2.2.exe. Nakon njega koristi Spyboot - Search and Destroy 1.6.0.30. Nemoj da zaboraviš da ugasiš pretraživač(Web browser) Operu, IE, Mozillu ili neki drugi koji imaš. Idi na opciju Immunize- i zaštiti komp od nepoželjnih stvari. Sada koristi Malwarebytes` Anti-Malware 1.28 i nadogradi ga. Sada skeniraj samo C particiju, gde je najbitnije da nemaš spakovanih programa i sve što imaš na C particiji prebaci na druge(mislim na spakovane prg, muziku, filmove). Sada skini zakrpu za Crysis sa njihovog sajta, obriši iz My Document poziciju koju si snimio i uključi System Restore i dodeli za page File istu vrednost na initial i maximum size od 3072 MB. Sada ako ti se počne isto dešavati onda je neispravno napajanje ili memorija. Samo da proverim da li si testirao i HDD? Ako si testirao, onda je jedno od ovo dvoje. Pozzz
Vec sam sve malten odradio,nod 32 imam i redovno skeniram, ccleaner imam, spybot imam i sad sam odradio ovaj tune up, imam poseban program za defragmentaciju i redovno je radim!!! Sve osim page fila, ne znam koliko je to bezbedno da cackam jer si i sam rekao da crysis trazi page file! Jedino da ga podesim drugcije, ovako kao sto si mi ti rekao!!! Hdd sam testirao i ok je! Pre sam imao slicnih problema i u glavnom je bilo do memorije, e sad ova je nova i ocz, pa velim nemoguce da je do nje ali ko zna, mozda se jednostavno ne slaze sa mojom plocom ili grafikom!!! Igram crysis warhead, a za njega jos nije izasao patch, hvala u svakom slucaju!!!
Evo stavio sam da mi page file bude initial i maximum 3070 mb, predpostavljam da je tako najbolje! E sad ovde vidim i opciju da podesim page file i na drugim particijama, da li to treba da se radi ili ne posto su mi igrice na drugoj particiji?!!!
Samo koristi jedan page file. Zašto? Jer, ako koristiš na svakoj particiji, dešava se usporenje sistema, a ne ubrzanje. Proveri prvo kako se ponaša sada u igri i ako je ok, onda samo periodično(svaka 2 dana)defragmentiraj C particiju. Inače, lično mislim, da je najbolje imati odvojeno od C particije page file. Znači, ja sam napravio posebnu particiju na mašini na kojoj se nalazi samo 2 GB memorije. Particija je veličine 3.6 GB, a page file 3072 MB. Defragmentiram je svaki dan. Inače kada imaš 4GB, nije preporučljivo praviti page file, zbog usporenja diska. Nadam se da si i system restore ponovo uključio? To je ako nešto za.ereš, da možeš da se vratiš nazad.Lično ga nekoristim, ali je dosta ljudi neophodan kada se igraju sa postavkama sistema. Inače, ako si i prije imao tako puno problema sa memorijom, proveri matičnu i napajanje, a ne memoriju. Čisto sumnjam da ti se dešava 3-ći put isti problem sa memorijom, sa različitim proizvođačima. Uzmi EVEREST Ultimate Edition 4.60 Build 1500 i proveri temperature komponenti. Možda ti se pregreje neka od komponenti i obavezno proveri napone. 12V,5V i 3.3V i to ako je moguće prilikom igranja igre. Znači ALT+TAB pomeri ekran i proveri sa Everestom koliki su naponi. Javljaj dalje. Ako je sve u redu sada ništa nediraj!!!
Znaci da drzim samo na c page file, dok sledeci put ne napravij jos jednu malu particiju pa cu na nju da prebacim! A planiram da ako budem menjao ovu memoriju uzmem 2x2gb i znaci onda mi nece ni trebati page file, sloodno mogu da ga iskljucim? Sad cu da instaliram ovaj everest, mada mi se cini da su temp uredu jer u rivi pratim grafiku(50 c) posle igranja, a u biosu posle vidim mb i cpu i negde oko 40 c, e sad napone ne gledam, iskreno ne znam koje vrednosti su optimu na moju plocu!!! Mislim da je do memorije, jer sam nju zadnju menjao a pre toga sam sa istom konf. presao 10 igara bez problema imao sam geil memoriju! A i kada sam uzimao ovu pordavac mi je rekao da mi bilo preporucljivo da podignem napon za memoriju jer ova radi na 2.1 sto pise i na njoj! E sad ja sam nesto gledao u biosu i meni je max napon za memoriju 1.95 tako da sam ostavio na auto! Ma ne znam da li to ima neki uicaj!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.