Evo par shoot-ova,nisu neki ali tek sam poceo da igram igru...Mogu vam reci da se pozdravite od najavljene optimizacije jer otkida od zahtevnosti...Najavili su da ce biti optimizovanija od 10-15% od Crysis default ali nista od toga...Ubija i po mom GTX 280 i to nasviran na 745/1305 za svaki dan...Setovanja su ista kao i za prvi deo stim sto je nivo zahtevnosti ovako namesten:
Minimum Mainstream Gamer Enthusiast
i na Enthusiast na 16x AA ubija po FPS-u...Mozda ce to neki patch da sredi ali videcemo!
Sto je najgore 1280x1024...Jos nisam uzeo monitor...Sunce li ti poljubim pa sta ce biti na 1920x1200?!!!Jeste da ja sve furam na Very Hi i AA na full sto i nije neka potreba ali sta ces...Ipak mi je malo cudno,tipujem da igra mora da bude optimizovanija sa nekim patch-om...Mnogo bre ubija u samom startu...U Crysis-u na ovim setovanjima mi je prosecan FPS negde oko 60 pa i malo vise...Sad nagadjam,vise je sigurno...Ovde u igri 35-45 FPS!Znaci prosek negde oko 40 i kusur...Tek je pocetak,videcu kasnije!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
Ljudi igra je zahtevnija najmanje jedno 20% od originala!!!Al su djubrad,to su namerno uradili da bi onemogucili novoj generaciji grafickih karti da to proguta kako treba vec teraju na jos skuplji i noviji hardware,tacije na neku novu generaciju koja ce doci!Ovo govorim iz iskustva jer ni Crysis nije morao da bude toliko zahtevan,znam foru kako da usporis igru i dobijes FPS i do 10+ Frejmova...Neko ce misliti da lupam ali to zaista moze i slucajno sam dosao do toga...Inace tad je i fizika malo usporenija ali moze da se igra!Ipak je sve najbolje kako su oni to optimizovali tako da sam se ja kao i ostali smrtnici povinovao njihovim pravilima i tako igrao i zavrsio prvi deo!Ovo sad vec nije u redu!
Probaj obican Crysis sa i bez Patch-a 1.1 i onda mi reci dal Patch ne vredi...Popravio je razliku i na 10 FPS na gore!To sam bas probao,u nekim delovima ide i na vise!Opet kazem,ovo je namerno odradjeno bez potrebe,isti engine,ista grafika,sve isto samo druge mape i nivoi i sad tolika zahtevnost!Ccccccccc,nemam reci.Karaju nas kako stignu!A taman sam mislio da ce Crysis da dolija ovim novim GTX-ima sto i jeste ali prvi deo ali ovo sad...Strasno!
:: Ok*ra nas Vidija . :: :: Primeti se razlika bas, subjektivno je ali cini mi se da je manja razlika u prvom delu High-a i VeryHigh . :: :: :: Sumljam da ce patch nesto da pospesi, mozda nesto malo, al` jbg, smanji AA :: ::
Retardi su pravili engine i kraj priče. Rekao sam to x puta. Može da bude najbolja i najlepša igra, kad nemaju svi para da kupe komp koji može da startuje i intro kako treba. Sami sebi gaze po nogama. Idioti. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ovo sto su omogucili i nije toliko lose samo da su malo optimizovali igru!Zaista je okruzenje impresivno ali da je preterano zahtevno bez potrebe mora se priznati!
Sviraju qrcu, sta mi sa 30` monitorima da radimo, samo da gledamo screenshotove, posto da je poteram u fullu, ne pomazu mi ni ova 4870X2 sa jos jednom 4870 u CF-u. Gde ima to da se skine da instaliram da probam kako ide, bas me zanima...
Evo nekih komentara i impresija usera sa benchmark-a...Obratite paznju na usera rAMA,covek je kupio igricu...Inace da bi povezali njegove utiske pogledajte koju konfiguraciju koristi i kaze sledece:
Covek ima zaista solidnu masinu a tako male performanse...Ebes onda i Crysis Warhead i sve ostalo...Inace i ovaj Crysis izgleda ne podrzava Quad Core,pored 4.3 Ghz nista spektakularno se ne desava tj ne reaguje dok u Lost Planet Extreme Condition digne lepo FPS!I mene ovo sve zabrinjava,ja sad treba da uzmem monitor od minimum 26` i ako zbog Crysis-a treba da menjam plocu i kupujem jos jedan GTX onda cu radije da ga ne igram nikad!!!
Batali te jednoprocesorske kartice i kupi lepo jednu dvoprocesorsku, mislim onu najjacu pa probaj, nemoj sad da kupujes i novu plocu i jos jednu karticu. Lepo prodaj tu tvoju gtx280, pa kupi jednu novu x2 pa da te najzad sunce ogreje.
Sunce moze da me ogreje samo sa dve X2-ojke...Inace X2 vs GTX u Crysis-u u korist GTX-a...U svim ostalim testovima male razlike bar ono poslednje sto sam gledao...Inace kao sto rekoh jedna neoptimizovana igra ne vredi bacanja para!!!Ne moram je ni igrati mada za sad ide fino bar u ovoj rezoluciji ...
:: Batali te jednoprocesorske kartice i kupi lepo jednu dvoprocesorsku, mislim onu najjacu pa probaj, nemoj sad da kupujes i novu plocu i jos jednu karticu :: Lepo prodaj tu tvoju gtx280, pa kupi jednu novu x2 pa da te najzad sunce ogreje. :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: ::
Nemoj da ocekujes nikakvu optimizaciju, pa cak i ako je bude, bice mozda 5%, kao sto je bilo sa Crysis-om 1.2. Pa FarCry nisam mogao normalno da igram dok nisam uzeo graficku tek sledece generacije. Znaci kad izadje GTX300, igraces ga fino...
To je i moja konstatacija bila prvo...Inace GTX300 se nece skoro pojaviti jer su sad poceli da kenjaju sa ovim revizijama u 55nm tehnologiji a performanse za nijansu bolje..Smesno..Ali sve u svemu GTX280 se lepo nosi sa igrom i ne mora se sve ni igrati u krajnjem slucaju u Full-u na AA na max itd...Ja sam kartom zadovoljan ali me je igra iznenadila tj razocarala jer su rekli da ce biti optimizovanija od Crysis-a 10-20%.Citiram:
`Za grafiku je zaduzen CryEngine 2 od koga treba ocekivati poboljsanja vezana pre svega na optimizaciju koda i manja vizuelna unapredjenja.Prema tvrdnjama razvojnog tima,ubrzanje bi trebalo da iznosi izmedju 10 i 20 procenata!`
E pa bas super,umesto da je optimizuju oni je jos 20% opterete!Inace ovakvu zahtevnost bi trebalo da ocekujemo od FarCry 2!
:: Nemoj da ocekujes nikakvu optimizaciju, pa cak i ako je bude, bice mozda 5%, kao sto je bilo sa Crysis-om 1.2. Pa FarCry nisam mogao normalno da igram dok nisam uzeo graficku tek sledece generacije. Znaci kad izadje GTX300, igraces ga fino.. :: ::
@SkyFire Sacekajmo da braca Rusi kazu zadnju rec. Ja sam skinuo za komsijinog malog patch za Crysis i on je igrao na X800XT. Posto je to moguce, neverujem da nece i ovaj put da naprave neku zakrpu, koja ce dozvoliti da se igra sa vecim FPS-om na GTX280. Inace, nervirao sam se i ja kada sam mu trebao da namestim da igra. Ako se pojavi patch, koji donosi ubrzanje, javicu, ali mislim da je jos uvek rano. Sami su trvorci rekli da se Crysis Warhead najbolje ponasa sa 3 GTX280. Izgleda da cu sebi da kupim Playstation 4 kada se pojavi za igrice, jer bi mi za mene trebalo 2500 eura da bi igrice lepo radile u full-u. Iskreno, ja nestizem od posla da probam igrice, tako da je dobro da se je vratio Skyfire da testira za nas.
Ako se i Patch pojavi nisam siguran da ce doprineti vise od 5% optimizacije...Ja bih zaista voleo a i bio bi red jer su stvarno ispali bezobrazni,nije u redu sa njihove strane a i definitivno nema sta da bude toliko zahtevno..Inace sto se tice cifre za PC Platformu i ja se tu negde vrtim isto pa cak mozda i premasujem kada se malo zanesem Tu sam uvek da pomognem.Pozdrav.P.S.Pominjes ruski patch,jel to neki poseban ili klasican od ona 3 koja su originalna za Crysis?1.1,1.2,1.21 itd...???
:: @SkyFir :: Sacekajmo da braca Rusi kazu zadnju rec :: Ja sam skinuo za komsijinog malog patch za Crysis i on je igrao na X800XT :: Posto je to moguce, neverujem da nece i ovaj put da naprave neku zakrpu, koja ce dozvoliti da se igra sa vecim FPS-om na GTX280 :: Inace, nervirao sam se i ja kada sam mu trebao da namestim da igra :: Ako se pojavi patch, koji donosi ubrzanje, javicu, ali mislim da je jos uvek rano :: Sami su trvorci rekli da se Crysis Warhead najbolje ponasa sa 3 GTX280 :: Izgleda da cu sebi da kupim Playstation 4 kada se pojavi za igrice, jer bi mi za mene trebalo 2500 eura da bi igrice lepo radile u full-u :: Iskreno, ja nestizem od posla da probam igrice, tako da je dobro da se je vratio Skyfire da testira za nas :: :: ::
Izvini SkyFire ali stvarno ne znam kako mozes da igras ovu igru a da je ne teras u nekoj wide rezoluciji! Ja sam prethodni Crysis igrao u 1680x1050, ovaj novi sam malo spustio na 1440x900 i bogme jeste zahtevniji nema sta, bas su preterali malo, ali opet kad uporedim ovu igru sa nekom drugom uvidjam da i na `Mainstream` modu sa ukljucenim AA, bar na 2x, izgleda lepse i bolje od drugih igara nafuranih na FULL-u!
CPU AMD X2 6000+ VGA Gainward GoldenSample 8800GT 4GB ram Vista 64-bit
Pa hocu...Cekam da mi stigne monitor 26` pa cu da ga vozim...Inace Crysis stari se lepo pokazao na rezoluciji 1920x1200 tako da to za GTX-a nece biti problem~!Sa ovim novim cemo videti kako stvari stoje..Inace do skoro sam furao samo 5:4 format jer Wide ne volim ali sad sam prinudjen da menjam monitor!Jel ti taj Gainward na default-nim vrednostima?
:: Izvini SkyFire ali stvarno ne znam kako mozes da igras ovu igru a da je ne teras u nekoj wide rezoluciji :: Ja sam prethodni Crysis igrao u 1680x1050, ovaj novi sam malo spustio na 1440x900 i bogme jeste zahtevniji nema sta, bas su preterali malo, ali opet kad uporedim ovu igru sa nekom drugom uvidjam da i na `Mainstream` modu sa ukljucenim AA, bar na 2x, izgleda lepse i bolje od drugih igara nafuranih na FULL-u :: :: CPU AMD X2 6000 :: VGA Gainward GoldenSample 8800G :: 4GB ra :: Vista 64-bit
Taj crysis je samo da odigras 5 min da vidis grafiku i bacis je u smece posto za drugo nije, ja licno dosadniju igru nisam igrao...gameplay je NULA u odnosu na npr. cod4.
COD 4 je stvarno igra za pohvalu...Ne znam kakav ce biti ovaj novi World At War ali nadam se da ce biti dobar...Kad covek malo realno i pogleda COD 4 je samo malo imao losiju grafiku od Crysis-a bar po meni a duplo manje zahtevan!!!Mnogi komentari i jesu da je Crysis Warhead dosadna igra...Ja cu da idem do tog momenta dok se ne smorim pa cu doneti konacan sud.
:: Taj crysis je samo da odigras 5 min da vidis grafiku i bacis je u smece posto za drugo nije, ja licno dosadniju igru nisam igrao...gameplay je NULA u odnosu na npr. cod4 ::
Bolje stopiraj igranje dok ti ne stigne monitor! .)) Inace ne znam sto ne volis wide, sve novije igre su radjene za wide i takvo igranje je kud i kamo lepse, mozda stvar navike. Gainward mi je na defaultnim vrednostima, on je Golden Sample(650/950), vec malo fabricki kloknut, igrao sam se malo i moze da se potera fino, ali sta znam, nikada nisam voleo bas nesto da se zezam sa time, jedino se secam dobrog starog bartona 2500+ i 2600+ kojeg sam imao i bio je kloknut na fsb200 za svaki dan, a razlike u performansama su bile ociglende! Slabo igram igre u poslednje vreme, posao me iscrpi i bude mi muka kompa kad sam kuci, tek kad se pojavi nesto pompezno tipa crysis ili cod4 onda dobijem zelju da se malo izigram.
:: Pa hocu...Cekam da mi stigne monitor 26` pa cu da ga vozim...Inace Crysis stari se lepo pokazao na rezoluciji 1920x1200 tako da to za GTX-a nece biti problem~!Sa ovim novim cemo videti kako stvari stoje..Inace do skoro sam furao samo 5:4 format jer Wide ne volim ali sad sam prinudjen da menjam monitor!Jel ti taj Gainward na default-nim vrednostima :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Izvini SkyFire ali stvarno ne znam kako mozes da igras ovu igru a da je ne teras u nekoj wide rezoluciji :: :: Ja sam prethodni Crysis igrao u 1680x1050, ovaj novi sam malo spustio na 1440x900 i bogme jeste zahtevniji nema sta, bas su preterali malo, ali opet kad uporedim ovu igru sa nekom drugom uvidjam da i na `Mainstream` modu sa ukljucenim AA, bar na 2x, izgleda lepse i bolje od drugih igara nafuranih na FULL-u :: :: :: :: CPU AMD X2 6000 :: :: VGA Gainward GoldenSample 8800G :: :: 4GB ra :: :: Vista 64-bit
Bez brige, radice ti, neces moci da je nafuras na bog zna kakvu rezoluciju i setovanja, ali igra prelepo izgleda i na `Mainstream`-u tako da opusteno, inace ja sam prvi deo Crysis-a poceo(samo poceo) da igram sa amd X2 4000+, 2GB rama i GeForce 7950GT i prelepo je radila, nesto na high nesto na medium setovanjima u rezoluciji 1360x768(lcd tv).
:: :: :: :: Ljudi oce meni moci ovo da radi i kako??? : :: :: AMD Athlon X2 Dual Core 5200 :: EAH385 :: 2GB DD :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.