Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Call Of Duty 2
STRANA 1 OD 1
Garson Call Of Duty 2 11.12.2005. 00:18 T1155

status: user
broj poruka: 736
Kako komentarishete monstruoznu hardversku zahtevnost igre pod Direct X 9.0?Cudno je da razlika izmedju DX 9.0 i DX 7.0 moda nije velika da bi opravdala razliku u zahtevnosti.Josh kad se na sve doda da je u pitanju Q3 Arena engine (dodushe modifikovan).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
fan Call je odlican 11.12.2005. 14:23 #3314

broj poruka: 33
S obzirom da ucitava celu mapu odjednom i kad pogines da ne prodje sekund dok ne igras opet, ne da nije zahtevan, nego je savrsen.Na KT600 XP2000+ sa GF4 64bita 64Mb i 256 DDR333 radi u 800*600 opusteno.Bez premca WW2 shooter.

Garson RE 11.12.2005. 20:53 #3316

Mislio sam na zahtevnost po pitanju graficke kartice u DX9.0 modu.Kod mene na Athlon64 2800+ sa 1GB RAM-a i zestoko overklokovanim GF 5900XT (500 MHz GPU i 800 Mhz memorija,performanse blizu 5950Ultra) u 1280x1024 sa svim detaljima na maksimumu, 2xQ AA i 4xAF leti u DX7.Ali u DX9.0 u bilo kojoj rezoluciji i sa bilo kakvim podeshavanjima apsolutno je neigriv (izmedju 10 i 15 fps).Nije problem memorija jer ne ucitava vishe kad pocne igra vec kolje graficku.

gagimil Ja ne vidim 12.12.2005. 10:33 #3321

broj poruka: 172
Ja ne primecujem da je Call of Duty2 previse zahtevan.Cak je zadrzao
previse malu zahtevnost kao i prvi deo na sta ostali WW2 mogu samo
da mu skinu kapu.Ne vidim jos iz teksta sta bi moglo da ti predstavlja problem.Ali sam ubedjen da je problem softverske prirode.Daklem , neki drajveri , servicepack2 ili mozda neki antivirusni program i slicno.Poz.

manojlo82 kartice 12.12.2005. 13:55 #3323

broj poruka: 2

prvo, COD2 jestezahtevna igra jer ima vrlo ddetaljne teksture (jedna od retkih koja razlikuje kartice sa 512 i 256mb GRAM) i engine je nov, nije optimizovani q3. u dx9 imas milion efekata na sceni koji guse graficku. Jesi li video negde tako detaljan i dobar dim? No, ima tu i par ali... igra je primarno pisana i optimizovana za xbox360 (jedan od velikih naslova koji su se pojavili paralelno sa premijerom ove konzole). Sad, GForceFX serija je primiarno dx8.1 akcelerator, podrzava veliku vecinu dx9 funkcija, ali se ne snalazi dobro sa njima. Ja imam Gf 6600 (520/620) koji igru radi sasvim korektno na 2xaa i detaljima medium/high u 1024x768. tvoja kartica dobija verovatno vise poena u 3dm01 i 03, ali ne u 05, pa ni u COD2. Prodaj karticu i dodaj malo kesha, uzmi 6600gt (256 ram) i uzivaj u igri :))

Garson RE 13.12.2005. 00:31 #3331

Za Gagamila.Igra jeste najzahtevnija, 6800Ultra daje oko 30 fps u 1024x768 sa svim detaljima na maksimumu.Ako to nije preterano onda ne znam shta jeste.Nema nikakvih problema softverske prirode kod mene.Igra leti u DX7.Ti si verovatno stavio na auto podeshavanja pa igra radi u DX7.0.

Za manojla82.I ja sam citao na vishe mesta da je engine nov (u SK npr.) ali nije shto se vidi u DX7.0 modu.Dim jeste odlican ali je isti u DX9 i DX7.Shto se tice GF FX serije ona je potpuno DX 9.0 kompatibilna a problem je u DX9 kompajleru.Naime nVidia je tada razvila sopstveni kompajler tzv. Cg (C for graphics) koji je po njima bolji od standardnog Microsoftovog HLSL-a.Mozda jeste ali se ne moze protiv Microsofta.To je greshka nVidie.Inace FarCry (pravi DX9.0) kod mene radi ekstra shto govori da ako se softver optimizuje (u smislu Cg kompajlera) shto FarCry jeste ,radice dobro.Isto vazi i za HL2 koji leti i u 1280x1024.Za sada su neoptimizovani 3D Mark 05 i Fear.
Karticu sam kupio pre vishe od godinu dana i ne pada mi na pamet da je prodajem da bi kupio samo 6600GT (na kome COD2 ne bi bio igriv u 1024x768 sa svim detaljima na maksimumu) vec cu sacekati 6800GS.

manojlo82 re grasonu 13.12.2005. 19:01 #3350

broj poruka: 2

U pravu si sto se tice 6600gt, ne vredi dodavati pare samo za nju. verovatno si u pravu i sto se tice kompajlera. Nisam se toliko udubljivao i tu pricu. Imao sam FX5600 do pre pola godine, i sve je islo ok dok se nisu pojavili far cry, doom3 i hl2... Ali sam za endzin na vise mesta procitao da je nov (razni sajtovi koji se bave review-ovima igara) i svi pisu da je endzin nov, No nije ni bitno. Chineica je da je odvratno zahtevna, mozda zahtevnija i od FEARa. Ali je i strasno dobra igra. Skor se slazem sa Kuzmanovicevim opisom i SKa. Pozdrav
Garson RE 13.12.2005. 23:50 #3352

I ja sam citao i SK (i poverovao Kuzmi da engine nema veze sa Q3) ali na Benchmarku misle da je engine od Q3 modifikovan do neprepoznatljivosti (uz opasku da mnoge kolege misli da je engine nov).Kad se igra pokrene u DX7 modu vidi se neverovatna slicnost sa prvim delom igre zbog cega je vrlo moguce da je engine od Q3 ali dodatno modifikovan (dim i drugi efekti).Slazem se da je igra do jaja ali sam pokrenuo raspravu jer me nervira bezobrazluk ljudi koji razvijaju igre.Sa ovim tempom , ko misli da uziva u igrama mora da menja graficku svake godine.Pozdrav.

gagimil Re: RE 14.12.2005. 08:59 #3363

broj poruka: 172
Garson je potpuno u pravu.I mene to mnogo nervira.Mi smo ostali na stadiumu da uzivamo u igrama uvek u zakasnjenju neku godinu.Ako recimo sada imamo neku karticu iz srednjeg segmenta sto se tice cene,
mozemo da uzivamo u igri od pre godinu i vise na full u.Ah da je samo graficka u pitanju.Jos sada kada najavljuju osmojezgarne procesore.Taman sam mislio da tempo sa MHz usporava , ako ne i staje,
oni se setili multipliciranja.Kuda sve ovo vodi?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs