ne znam da li vas nervira ali ja cu prestati da igram igre bas radi toga, igram par meseci company of heroes multiplayer i uglavnom igram sa vermahtom,kad juce ajd da probam sa amerima,i tu usledi razocarenje,kolko je igra podredjena saveznicima to je nenormalno,kontam pa ameri je prave ali da su toliko nerealni... ljudi pa svi koji se malo bolje razumeju u istoriju znaju da su nemacke jedinice bile najopremljenije i najuvezbanije i da su rat izgubili zahvaljujuci bezglavom hitleru i malobrojnosti u odnosu na saveznike
Tacno je da su Nemci imali super naucnike i superironu opremu, ali rat je dobio jedan sasvim prost i na oko smesan ruski `izum`. Najveci deo rata i snaga je bio koncentrisan na tenkovske jedinice - one su nosile 50% svih kopnenih borbi. Nemci su imali odlicne tenkove sa samo jednom manom: ravan/prav oklop koji je bio probojan od strane granatnih gelera. Ako bi se on podebljao tenk bi bio isuvise trom. Ali jedna ruska ideja je preokrenula tok kopnenih borbi, to su nemci tek kasnije videli i zakljucili zasto su gubili. Rusi su se dosetili kako `matematikom/fizikom` da poboljsaju oklop: nije postavljen upravno/normalno vec koso! Samim tim je metak, geler...prolazio put po dijagonali poprecnog preseka celika i to je biolo sasvim dovoljno da posada ne pogine a masa tenka ostane ista kao i manevrisanje. Tako su prepravljeni nemacki Shermani bili propast za 3. rajh :) Ovakvo `otkrice` je zaista bilo cudno u odnosu na doprinos nemaca u projektovanju projektila, raketnih motora, bojne opreme (fon Braun, Sper...)...ali dovoljan da ih baci na noge...posve genijalno, zar ne???
@Machine wrote `Tako su prepravljeni nemacki Shermani bili propast za 3. rajh...`
E pa ovi shermani su bili gringo jedinice, panzeri (sto je u isto vreme bio i generalni naziv za nemacke oklopne jedinice) tigrovi, jaguari i pantheri su bili naj mislim stvarno naj nemacke oklopne jedinice, jedina mana je bila ta sto su bili skupi i sto ih je napravljeno malo pogotovo tigrova II (bilo koje izvedbe oklopa) cirka oko 500 komada za ceo rat. Jeste da je za unistavanje jednog tigra bilo potrebno 7-10 shermana ali je massproduction sa one strane atlantika uspeo da prevazidje taj problem, nisam skroz siguran ali mi se cini da je za vreme rata napravljeno 70-tak hiljada shermana...
Inace EA games na temu WWII ne igram zato sto im je gazda zidov i sto su nemci predstavljeni ko sotone i blesani.
A kad smo vec kod opremljenosti nemacke vojske tokom WWII moramo prihvatiti cinjenicu da se Hitler prerano zaleteo i ko Cobe nista nije uradio kako valja, tako recimo nije forsirao okretnu avijaciju podeljenu na lovce i bombardere nego je to moralo da bude all in one (za to je kriv i onaj debeli Gebels, zatim artiljerija je bila zaostala iako su imali dobre topove buduci da su ih vukli ljudi i zaprezna kola, da da zaprezna kola za neverovati, onda kad se gledaju partizanski ratni filmovi pomilsli se da su svi nemci imali `smajsere` kad ono ispade da je svaki 10 ili 100 vojnik imao automatsku pusku ostale su bile na nivou M48 najcrnja puska koju smo koristili prilikom gadjanja iz ONO na streslistu u Bubanj Potoku tokom epohe SFRJ. Daleko od toga da su nemci imali najopremljenije i najmodernije vojne jedinice jedino sto su imali je savrsena hijerarhija u komandovanju i gvozdenu disciplinu jer svim nemcima je DEUTSHLAND UBER ALES, a ne ko u mom potpisu posto sam se razocarao u ideju srpstva i srbije...
Pored gore navedenih igara EA ne igram ni ostale koje imaju temu tamanjenja vetnamaca, japanaca, i ostalih u nase mozgove usadjenih sotona iz WWII te potonjih neprijatelja demokratskog zapada.
Pa gde si na Rusa kreno` ?!?! Jesi ti bre normalan. Ima ih koliko oćeš pa onda još toliko na kvadrat pa i još na zimu. Budaletine. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
u CoH bar mozesh da igras sa nemcima.Koja druga igrica to dozvoljava.U svakom slichaju da su svabe pobedile u cod2 iskrcavanje na normandiju ja bi sedeo za mg42 na litici i pajao po amerima sto i nije tako losa ideja za cod 6.Danas ameri su ista stvar sto i nemci pre 60tak godina,samo malo finja verzija koja zabija na kvarnjaka.Ali pesadija panzer elite u CoH OF je nepobediva.Britanci su najgora moguca stvar.
momci vidim da ste dobro obavesteni oko teme drugi svetski rat,ali imam malih ispravki u pogledu vasih izlaganja mali abner:gebels je bio ministar za propagandu treceg rajha,i uopste nije bio debeo to je bio Herman Gering 2.nemci u pocetku nisu imali dobre tenkove,najjaci bio je panzer 4,srednji tenk,koji nije bio dorastao ruskom t34,ali 1943 tu je tigar panzer 6,tezine oko 65tona 95mm oklop i 88mm top koji je busio sve saveznicke tenkove sa oko 1milje,dok shermani i t34 nisu uspevale da naude tigru sa oko 500m.jedan tigar nosi rekord od 234 primljena pogotka,i takav se dokotraljao nekih 40km u nemacke linije.za ravan oklop,reseno je kod tenka tipa panter inace ima ga u coh,tenk je radjen po uzoru na t34 ali je bio mnogo jaci od ruskog pulena. kraljevski tigar,ili tigar 2 bio je kombinacija sasije tigra i 180mm debelog oklopa pantera sa 88mm topom,tezio je 75 tona i bio je najjaci tenk 2svetskog rata ali je neslavno zavrsio u bitci kod bulza de ih je americka avijacija sravnila sa zemljom... najbolji avion mesersmit 262,prvi mlazni lovac,koga je nesretni hitler neuspesno hteo preobraziti bombardera... mogu pisati do sutra oko ove teme da bih dokazao inferiornost saveznika ali otom potom...samo da se zna ...AHTUNG PANZER!!!!!!!!!!!!!!!
nemacke ss vafen jedinice priznate su kao najopremljenije i najmocnije u to vreme sto zbog fanatizma sto zbog uvezbanosti,samo da nevedem par proslavljenih oruzja iz njihovog arsenala,mitraljez mg42 i mg45 sarac koji se i dan danas koristi,pistolj luger,jurisna puska mp42, mocni 88mm top koji je koristen prvobitno kao protivavionski a uspesno i kao protivtenkovac,bacac raketa od 128mm nebelfever,zatim infracrveni nisan[imali su tada]vampir i jos mnogo toga.....
Jedna od deset ili sto jedinica je bila SS, to ti pricam a za nepoverovati je da su topove vukle konjske zaprege zato su i zaglibili u rusiji smrzli im se konji zakazala logistika pa su onda navedene konje pojeli a topove ko j..., etc... Inace prvi su stradali konji rumuna i kuruvata i to sa sve ukrasima kojima su bili nagizidani.
Takodje se izvinjavam sirem auditorijumu za lapsus odnosno sto sam Geringa zamenio sa Gebelsom, iskren da budem meni su oni manje vise isti, samo sto je ovaj komandant luftvafea bio debo ko Olio (tokom rata se popravio za 4 konfekcijska broja) a onaj drugi je bio cvikeras ko uca..., a debeljko je bio omrazen medju pilotima jer ih je terao da tromim lovcima-bombarderima idu u borbu protiv okretnih i brzih `pljuvaca vatre`.
Navedeni mesersmit 262 je bio brz i skoro superioran ali kao i Tigar nije napravljen na vreme i u dovoljnom broju, na njihovu nazalost a neciju drugu radost.
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Mogu da zamislim male nemce koji treba da igraju EA Games igranja i besomucno tuku po svojima, kakav cinizam...
:: nemacke ss vafen jedinice priznate su kao najopremljenije i najmocnije u to vreme sto zbog fanatizma sto zbog uvezbanosti,samo da nevedem par proslavljenih oruzja iz njihovog arsenala,mitraljez mg42 i mg45 sarac koji se i dan danas koristi,pistolj luger,jurisna puska mp42, mocni 88mm top koji je koristen prvobitno kao protivavionski a uspesno i kao protivtenkovac,bacac raketa od 128mm nebelfever,zatim infracrveni nisan[imali su tada]vampir i jos mnogo toga.... :: :: ::
sto se tice panzer elite iz oposing fronta,ne znam kako ali i pored toga sto sam 6x kupovao po bovljacima igre nisam uspeo je pokrenuti,i od toga samo imam 12neispravnih diskova,sto nemaju crack,sifre,nece da se otpakuju........
:: :: Ma koliko da su bili jaki, ne možeš imati resursa do beskonačnosti. Nema trainer u realnosti. :: :: Ai pored toga bili su napaljene, poremećene, izopačene, retardirane, kretensko - moronsko - debilske prsnute kretenčine :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
(Ma koliko da su bili jaki, ne možeš imati resursa do beskonačnosti. Nema trainer u realnosti. Ai pored toga bili su napaljene, poremećene, izopačene, retardirane, kretensko - moronsko - debilske prsnute kretenčine.)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.