Imam AMD Burton-a 2500+ (1.8GHz), Asus A7N8x, 2GB Ram Kingston, ATI Sapphire HD3650 512Mb AGP (NARAWNO).... Nece ni da se upali GRID : Race drvier Stalno skuca, ono po fazonu Send, Don`t Send... Po hardverskom minimumu odskace mi procesor,pa me zivo interesuje da li je bas on problem??? Mislim,nije mi jasno kako to da mogu da djuskam CRYSIS u FULL-u,a ne mogu ni da upalim GRID ili DiRT??? Mozda ima neka fora u vezi sa tim... Inace imam Win XP SP3... Mozda je SP3 ploblem???
FABRICKE... Jedine koje hoce da `vide` moju graficku... Cak i na sapphire-ovom sajtu nema novijih... Ne znam tacno koja je verzija... Clone??? Nemam zakacen TV... To je upaljeno po default-u??? Trenutno sam na poslu,pa mi nije komp pri ruci...
Desavalo mi se nekoliko puta da me posle igre doceka VPU Recover prozor koji me obavesti da je kartica prestala da radi i da je on resetovao... Nije mi jasno odakle mu to??? Ja normalno igrao i nisam imao problema... Konkretno mi se to desilo sa Gothic3 igrom...
:: :: :: :: Desavalo mi se nekoliko puta da me posle igre doceka VPU Recover prozor koji me obavesti da je kartica prestala da radi i da je on resetovao... Nije mi jasno odakle mu to??? Ja normalno igrao i nisam imao problema... Konkretno mi se to desilo sa Gothic3 igrom..
Ne bi trebao da SP3 budem problem ja sam igrao na SP3 bez problema GRID.
VPU se pojavljuje jer ti se mozda pregreva kartica?
eto, znao sam da ce novi SP doneti nove nekompatibilnosti :)...da li je iko osetio realno poboljsanje performansi za SP3 ???? bas me zanima, posto sam razmisljao da se upgrade-ujem....
31.07.2008. 23:50
status: user broj poruka: 35
Nije clockovana... Stvarno ne znam da li se pregreva,ali znam da imam veeeelikiiii sistemski cooler na kucistu koji je supesno hladio predhodnu 6600GT koja je sluzila kao grejno telo :) s vremena na vreme... Mislim da nije problem pregrevanje,ali opet nisam ni proveravao... Videcu! HVALA! Posto si igrao GRID pod SP3, koji procesor imas? Mozda me definitvno zeza procesor???
Verovatno ti se kartica pregreva... Ja imam 2900XT + ATI oficijelni drajveri, Phenom X3. 2GB OCZ i SP3 i radi bez problema 1680x1050 na ultra high setovanjima... Sto se procesora tice, vrlo lako mozes da proveris da li je on problem... Ako ti igra isto secka na 640x480 i na 1680x1050 onda je do CPU (to je meni bio slucaj sa NFS dok sam imao Athlon64 3200+) Takodje, moze da bude i bagovita kopija... Kod mene npr mozes normlano da igras, ali kad izadjes iz igre saceka te neka greska :)
:: Verovatno ti se kartica pregreva... Ja imam 2900XT + ATI oficijelni drajveri, Phenom X3. 2GB OCZ i SP3 i radi bez problema 1680x1050 na ultra high setovanjima... Sto se procesora tice, vrlo lako mozes da proveris da li je on problem... Ako ti igra isto secka na 640x480 i na 1680x1050 onda je do CPU (to je meni bio slucaj sa NFS dok sam imao Athlon64 3200+) Takodje, moze da bude i bagovita kopija... Kod mene npr mozes normlano da igras, ali kad izadjes iz igre saceka te neka greska :
Ma ja igu nisam ni `poterao` na mojoj masini... Nisam stigao ni da `seckam`... xa,xa...
:: :: eto, znao sam da ce novi SP doneti nove nekompatibilnosti :)...da li je iko osetio realno poboljsanje performansi za SP3 ???? bas me zanima, posto sam razmisljao da se upgrade-ujem... :: ::
Iskreno NISTA novo,cak su tu prisutni neki bagovi iz SP... Nemoj da upgrade-ujes SP2...
Re: VPU se pojavljuje jer ti se mozda pregreva kartica?
01.08.2008. 00:03
status: user broj poruka: 359
:: :: :: :: VPU se pojavljuje jer ti se mozda pregreva kartica :: :: :: Nije clockovana... Stvarno ne znam da li se pregreva,ali znam da imam veeeelikiiii sistemski cooler na kucistu koji je supesno hladio predhodnu 6600GT koja je sluzila kao grejno telo :) s vremena na vreme... Mislim da nije problem pregrevanje,ali opet nisam ni proveravao.. :: Videcu! HVALA :: Posto si igrao GRID pod SP3, koji procesor imas? Mozda me definitvno zeza procesor?? ::
Instaliraj ti lepo ati tool i proveri kakve su ti temp. pod opterecenjem. Inace ja sam je igrao na X2 4000+ i 9600GSO, a postoji verovatnoca da nece da ti pusti igru upravo zbog procesora. Taj Barton podrzava SSE2 instrukcije, a ovaj moj SSE3 tako da ko zna mozda je do toga.....???
Re: Re: VPU se pojavljuje jer ti se mozda pregreva kartica?
01.08.2008. 00:07
status: user broj poruka: 35
:: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: VPU se pojavljuje jer ti se mozda pregreva kartica :: :: :: :: :: :: Nije clockovana... Stvarno ne znam da li se pregreva,ali znam da imam veeeelikiiii sistemski cooler na kucistu koji je supesno hladio predhodnu 6600GT koja je sluzila kao grejno telo :) s vremena na vreme... Mislim da nije problem pregrevanje,ali opet nisam ni proveravao.. :: :: Videcu! HVALA :: :: Posto si igrao GRID pod SP3, koji procesor imas? Mozda me definitvno zeza procesor?? :: :: :: :: Instaliraj ti lepo ati tool i proveri kakve su ti temp. pod opterecenjem. Inace ja sam je igrao na X2 4000+ i 9600GSO, a postoji verovatnoca da nece da ti pusti igru upravo zbog procesora. Taj Barton podrzava SSE2 instrukcije, a ovaj moj SSE3 tako da ko zna mozda je do toga.....??
Ma sigurno je procesor... Samo sam se nadao da mozda gresim... HVALA!
:: :: :: :: :: Znas li mozda koju ploci i proc da uzmem da mi radi sa ovim ati-jem,pa da imam SSE3? :: :: Za tu plocu ne postoji procesor sa SSE3, ako bi hteo da menjas CPU onda bi morao sve da menjas znaci, cpu, gpu, mem i psu sto ispadne drugi komp :: :: Ja nisam rekao da je 100% problem zbog SSE2 mozda je nesto drugo problem kod tebe, jel` ti rade druge igre
Samo me `zeza` GRID i DiRT... Cak igram i CRYSIS u punim detaljima... pod Vistom sam cak pokrenuo igru u dx10 i sljakalo je dosta sporo,ali je sljakalo... Hvala za odgovor za ploce .-) samo,daleko mi je NS...
:: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Znas li mozda koju ploci i proc da uzmem da mi radi sa ovim ati-jem,pa da imam SSE3? :: :: :: :: Za tu plocu ne postoji procesor sa SSE3, ako bi hteo da menjas CPU onda bi morao sve da menjas znaci, cpu, gpu, mem i psu sto ispadne drugi komp :: :: :: :: Ja nisam rekao da je 100% problem zbog SSE2 mozda je nesto drugo problem kod tebe, jel` ti rade druge igre :: :: Samo me `zeza` GRID i DiRT... Cak igram i CRYSIS u punim detaljima... pod Vistom sam cak pokrenuo igru u dx10 i sljakalo je dosta sporo,ali je sljakalo.. :: Hvala za odgovor za ploce .-) samo,daleko mi je NS..
Onda je 99% SSE2 problem, posto je obe igre pravio Codemasters a i imaju slican engine.
Bolje ti lepo skupi kes i promeni sve, jer ti se takva nadogradnja nikako ne isplati, samo ulazes u staru tehnologiju koju ces morati da menjas.
tako da nagadjate. Ne mogu da verujem kakvi odgovori. Zbog SSE2 i SSE3 da pravi problem,heh. To nikada nije bio problem koliko ja znam,mozda gresim, al ipak mislim da je do drivera graficke. Nek otvori read me i nek vidi troubleshoot, zato to i postoji. SP3 ne fali nista, radi odlicno, naravno untouched verzija. Uzmi skini drajvere sa game.amd sajta za tvoju graficku i pre instalacije izbrisi stare. I u CCC opcijama iskljuci VPU recover i njegov report. ___________________________________________________________________ Why should man be protected, what has he done to justify it? This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have!
:: tako da nagadjate. Ne mogu da verujem kakvi odgovori. Zbog SSE2 i SSE3 da pravi problem,heh. To nikada nije bio problem koliko ja znam,mozda gresim, al ipak mislim da je do drivera graficke. Nek otvori read me i nek vidi troubleshoot, zato to i postoji. SP3 ne fali nista, radi odlicno, naravno untouched verzija :: Uzmi skini drajvere sa game.amd sajta za tvoju graficku i pre instalacije izbrisi stare. I u CCC opcijama iskljuci VPU recover i njegov report :: __________________________________________________________________ :: Why should man be protected, what has he done to justify it :: This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have :: ::
Ja nisam rekao da je 100% problem do SSE instrukcija, vec da je to mozda jedan od problema koji mu ne dozvoljava da pokrene igru, a uostalom sve ostale igre mu rade sem grid-a i dirt-a koji koriste slican engine.
Nije pregrevanje kartice nego neke verzije ati driver-a nisu bas najbolje ... Meni se isto desavalo sa tom kartom i sa odredjenim driverima tj. verzijama...ali takodje mi se samo u nekim igrama to desavalo a u drugim ne ( npr meni se to nikad nije desilo kad sam igrao grid :) ) Promeni drivere stavi neku stariju verziju i sve ce biti ok.....
Probaj stavi jace napajanje,minimum 550w pa onda probaj da igras!Videces da ce problemi nestati!
But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.