Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
opet GRiD
STRANA 1 OD 1
Miguelinho opet GRiD 06.06.2008. 09:40 T10247

status: user
broj poruka: 211
procitao sam postove vezane za ovu igru, ali niko nema `vaki problem. sta se desava? igra radi perfektno posle instalacije, do prvog restarta i li gasenja racunara. posle toga nece ni da cuje da se startuje, samo zakuca na naslovnom ekranu (crna pozadina sa logoom GRiD). ostale igre mi rade normalno, cak i ostali codemasters naslovi (DiRT, ToCA 3...), ali GRiD JOK! da li je neko imao slican problem? igru sam reinstalirao dva puta, i simptomi se ponavljaju.
grafika je PowerColor 3870 512Mb DDR4, driveri 8.5.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Hmmm... 06.06.2008. 11:57 #57613

broj poruka: 729
...da je u pitanju hardver ne bi radio ni jednom. Očigledno je problem u cr*cku, ne verujem da išta drugo može da bude. Da su drajveri ili directx igra, takođe, ne bi mogla da se pokrene.

Miguelinho ma... 06.06.2008. 12:08 #57615

pomislio sam i ja na crack, ali kod ortaka radi bez greske. `bem li ga, gremlini. uglavnom, meni se desavaju najcudnije stvari vezane za hardware i software. :)
Miletic ... 06.06.2008. 12:41 #57619

broj poruka: 221
Nije krek, nego se taj problem desava kod samog hardvera. negde postoji usko grlo, i detaljnijom analizom hardvera ustanovices da ili neka od komponenti nije u potpunoj kompatibilnosti sa drugom (da bi izvukla maksimum) ili imas komponente neodgovarajucih proizvodjaca ili je u pitanju sam tip neke od komponenti koje prave problem pri najzahtevnijim procesima. Do igre nije, jer su se meni desavale potpuo iste stvari, pa sve dok u mom slucaju nisam zamenio memoriju, takvi problemi nisu bili otklonjeni (promenio sam firmu koja radi memoriju kao i kapacitet), a onda jos i procesor, i nakon ovih zamena sve radi savrseno, nikad vise probleme takve vrste nisam imao.

Pogledaj i uporedi konfiguraciju sa ortakovom, ako je slicna ili se raspitaj malo po forumu da li je ta konfiguracija dobro slozena. Verovatno su neke nijanse u pitanju.
Miguelinho RE @Miletic 06.06.2008. 12:51 #57620

da li je moguce da sam demo vrteo danima bez greske i da se kompletna igra najnormalnije staruje i radi vise sati/dana bez problema, a zatim ako resetujem komp ili ga ugasim pa ponovo upalim, nece vise ni da se startuje? sumnjam da je hardware, pre ce biti neka software glupost, ali opet, hvala na misljenju. mene zaista zanima da li je neko imao slican ili ovakav problem sa ovom igrom. da napomenem, probao sam sa iskljucenim firewall i antivirus programima, ali problem ostaje. a mrzi me da je reinstaliram svaki put kada bih da igram :)
NastyB Hmmm... 06.06.2008. 14:47 #57622

broj poruka: 729
...ako je već tako, onda mogu da pomislim da sa registry-jem nešto nije u redu. Probaj da instaliraš igru na drugu particiju i pod drugim imenom, ali pre toga iskoristi registy editor i obriši sve što ima CODEMASTERS ili GRID u nazivu. Ako to ne uspe, onda tvoja instalacija ne valja...
Equinoxe Re: 06.06.2008. 16:16 #57633

broj poruka: 12057

Jel ti RIP ili full verzija ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Miguelinho @ bax2003 06.06.2008. 18:17 #57651

eh, jbg, nemam pojma, nisam je ja skidao. dobio sam na disku. u cemu je caka?
Miguelinho @ bax2003 06.06.2008. 18:18 #57652

eh, jbg, nemam pojma, nisam je ja skidao. dobio sam na disku. u cemu je caka?
Equinoxe Re 06.06.2008. 18:31 #57653

Samo pogledaj koliko je CD narezan, ako je double layer, onda je full.

Miguelinho @bax2003 06.06.2008. 20:26 #57674

jeste dual layer. koji mu je ondak andrak? :)

Equinoxe Re: 06.06.2008. 20:45 #57677

Moraćeš. redom, nešto ti izgleda sa kompom nije u redu....RAM, pregrevanje CPU-a, slabo napajanje .....ko zna

Miguelinho @ bax2003 07.06.2008. 09:23 #57742

ja sa zakasnjenjem :). da li je moguce da u ovoj konfiguraciji:
AMD Athlon 5600+ X2 (65nm, 2900MHz, 2X512kb L2 cache)
Gigabyte GA M56S-S3
GEIL Black Dragon DDR2 800MHz
PowerColor HD3870 512Mb DDR4
PSU LC Power 6550 GP,
napajanje zeza?
pitam zato sto sam sinoc, posle tvog odgovora pokusao malko da istestiram komponente, pa sam pomocu ATItray tool-a probao da klokujem grafiku (hardware> overclocking settings>calculate) i uvek mi izbaci plavi ekran. u svim igrama sve radi besprekorno, proc se ne pregreva, proveravao sam ga i iz biosa i pomocu sisoft sandre, hladim ga pomocu OCZ Vanquisher-a, temperature grafike su vise nego odlicne (idle-37C, load-48C). znaci, instaliram GRID, normalno ga igram koliko god hocu/mogu/zelim, ali ako resetujem komp ili ga iskljucim pa ponovo ukljucim, ne mogu vise da startujem igru. cudno, zar ne?
uglavnom, hvala na odgovorima.

Miguelinho jao, jao 07.06.2008. 12:06 #57760

izgleda da je problem u driverima (ah, taj ati .)). obrisao sam sve drivere pomocu driver cleaner pro, instalirao samo one koji su dosli uz kartu, i sada grid radi. valjda je to to.
izvinite na smetnji :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs