Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
VirtualBox/vmware player ubuntu 10.10 - filmovi
STRANA 1 OD 1
xenox VirtualBox/vmware player ubuntu 10.10 - filmovi 04.02.2011. 19:38 T33379

status: user
broj poruka: 1408
Probao sam obe varijante. Ono sto me intereuje je da li se neko igrao sa vmware workstation i da li su bolje performanse za video od playera.

Razlog za pitanje je taj sto pustanje filmova na vmware virtuelnom XP (32) ide bez problema ali kao da se slika prilikom prenosa kompresuje - nekako dodatno obradjuje.

Sa virtualbox-om je slika kakva se i ocekuje - ista kao i kad pustim sa samog ubuntu-a...

Ostalo je da jos probam da promenim vmware addons u klijentu, posto je malo stariji image sa kojeg sam probao.

Konkretno pitanje - ima li razlike izmedju workstation i player varijante na linuxu?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Heh 04.02.2011. 22:24 #292045

broj poruka: 3746
tesko ces dobiti odgovor ovde. Malo ljudi proba te varijante. Ja se malo zezam sa time. ali nisam jos stigao do pustanja filmova :). Vise ucim tehnikalije.

support normality

xenox Eh... 04.02.2011. 23:52 #292070

broj poruka: 1408
Ma zezam se ja malo vise - severe sam odavno virtuelizovao (openSuse - XEN), ali mi tu nije bitna grafika.

Ovo je zezanje kod kuce posto mi win skace po j... sto budi hardove bez preke potrebe. Linux to ne radi, ali trebace vremena da se navikne na gui, a posto sluzi uglavnom za gledanje filmova VLC player ipak ne moze da mi pridje BS+ffdshow za zezanje sa slikom... Ono nije los...

Probacu onda ja sa updateom tools-a u clientu pa cu ostaviti poruku sta sam uradio...

Ruff re 05.02.2011. 02:46 #292096

broj poruka: 829

imas kmplayer i za linux... samo to je skroz nevezano sa onim the kmplayer-om za windows. koliko sam ga koristio na suse-u, radi lepo.:)

asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone :)
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647629.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs