Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Partition Format
STRANA 1 OD 1
norby Partition Format 17.01.2011. 21:12 T32807

status: user
broj poruka: 66
Treba mi neki program, sa kojim mogu da formatiram iz Windows-a C particiju, gde mi je i instaliran.... Kazu da imam neki virus sto sam dobio sa Daemon Tools-om, racunar mi ne vidi CD/DVD citac. Trebao bi da reinstaliram, ali ne mogu nikako ako nece da mi vidi CD, ne mogu da boot-ujem sa CD-a.

Znaci treba mi program za formatiranje celog hard diska (ili barem Windows particiju) tako, da mi je Windows podignut. Rec je o Windows 7ici.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matko teska posla 17.01.2011. 21:23 #284619

broj poruka: 52

najbolji program za format iz windowsa ti je partition magic.

Ali, neces moci da formatiras iz windowsa dok windows radi! znaci ne mozes da brises C gde ti je windows iz windowsa!!!!! Ne znam kako ti to palo na pamet?
Ne verujem da ti virus sprecava da bootujes sa cd-a. Ako se tvoj rezac vidi u bios-u onda mora da mozes i da bootujes sa njega, samo podesi da ti first boot device bude CD uredjaj.
*Inace ovo sto si ti hteo u svakom slucaju mozes da obavis sa druge masine. znaci skines tvoj HDD i formatiras ga u komsijinom kompjuteru recimo...
Ishmerish Proveri ti hardware prvo 17.01.2011. 21:26 #284621

broj poruka: 7285
da ti se nije zabica kabla od optike ili napajanje za istu otkacilo.

A i kako leba ti mislis da formatiras Boot particiju iz windows-a???

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

norby Re: 17.01.2011. 21:28 #284623

Tako su mi rekli da je virus. Da je Daemon Tools jedan veliki virus.

Svaki dan kad hocu da ukljucim kompjuter, nece iz prve. Pise mi: DISK BOOT FAULIRE insert SYSTEM DISK AND PRESS ENTER, iako mi je za prvo boot podesen hard. Restartiram nekoliko puta, pa se ukljuci, jedva. Kad mi digne sistem, normalno radi, nema nikakvih problema, ali nece ni da otvori citac, niti ne pokazuje a My Computer-u.

norby ??? 17.01.2011. 21:30 #284627

Pa me interesuje da li postoji neki program, koju pokrenem u Windows, pa on restartira, pa mi brise sve...?

raic Re: Re: 17.01.2011. 21:32 #284630

broj poruka: 9006
E blago njima kad sve znaju.

Proveri ti šajo prvo kablove na kojima su ti hard i čitač, vidi li se taj nesrećni dvd uopšte u biosu?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Tako su mi rekli da je virus. Da je Daemon Tools jedan veliki virus.
::
:: Svaki dan kad hocu da ukljucim kompjuter, nece iz prve. Pise mi: DISK BOOT FAULIRE insert SYSTEM DISK AND PRESS ENTER, iako mi je za prvo boot podesen hard. Restartiram nekoliko puta, pa se ukljuci, jedva. Kad mi digne sistem, normalno radi, nema nikakvih problema, ali nece ni da otvori citac, niti ne pokazuje a My Computer-u
norby Re: 17.01.2011. 21:43 #284643

Kad prvi put probam da ukljucim, onda se vidi. Vidi se u drugi put, mozda i treci. Dokle mi se ne boot-uje komp, vidi se. Cim vidim da mi ne pokazuje citaca, znam da ce mi dici sistem. Al kad mi vidi citac, onda mi ne vidi hard.

codeus ... 17.01.2011. 21:43 #284644

broj poruka: 4054

jao norby druze .. ajde ako imas garanciju i nesmes da otvaras komp :) odnesi ga na garanciju .. u suprotnom ga odnesi u servis .. ,)
norby Odneo bi ali... 17.01.2011. 21:47 #284648

Nazvao sam ih da im kazem sta mi je problem. Oni su mi to rekli da je virus, i da reinstaliram komp...

raic Re: Odneo bi ali... 17.01.2011. 21:52 #284655

Aj ih nazovi opet leba ti i reci im da se nose u kurac.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Nazvao sam ih da im kazem sta mi je problem. Oni su mi to rekli da je virus, i da reinstaliram komp..
norby :D 17.01.2011. 21:55 #284659

Hehehe... Sutra cu ih nazvati, pa cu pitati kako da reinstaliram komp ako mi ne cita CD. Nadam se da cu dobiti neki pametan odgovor... :)

raic Re: :D 17.01.2011. 21:59 #284662

Ne zadržavaj dah u išekivanju instant pameti preko telefona.

Ništa dok sam ne zasučeš rukave, kad se nakaniš javi se pa ćemo korak po korak, kad su ovakve zajebancije u pitanju nema bum-tras-o-ruk nego polako i temeljno pa da vidimo ko to jebe naše koke.

:: Hehehe... Sutra cu ih nazvati, pa cu pitati kako da reinstaliram komp ako mi ne cita CD. Nadam se da cu dobiti neki pametan odgovor... :
Veelnev Ahahah 17.01.2011. 22:00 #284664

broj poruka: 346

daemon tools je jedan veeliki virus. . .a jooj sta jos necu da cujem. . .a sto se tice problema,ja sam imao isti i samo sam proverio kablove,jer su bili onako dopola ukljuceni,samo sam ih pritiso i sve je bilo ok :)

I like the girls who drink with me. :)

norby Re: 17.01.2011. 22:07 #284671

Reako sam ja u telefonu sta mi je problem... Oni su me odmah pitali da li imam instaliran Daemon Tools? Rekli su da svaki drugi dan imaju poziv i svima je ovo problem. I da su probali da iscupaju iz sistema Dameon Tools, ali nisu uspeli, na kraju su morali da reinstaliraju sistem. Samo mi nisu rekli kako, ako ne mogu da ubacim CD...

Veelnev Kako kaze dino merlin. . . 17.01.2011. 22:09 #284672

broj poruka: 346

lazu lazu te. . . :)

I like the girls who drink with me. :)

ctrl Re: Re: 17.01.2011. 22:27 #284680

broj poruka: 779
Ako nisu zvali dedu,babu,malu Julku i kucu Zujku nisu ni mogli da ga iscupaju.
Kako su oni mislili bez ove ekipe da iscupaju Daemon tools?

:: Reako sam ja u telefonu sta mi je problem... Oni su me odmah pitali da li imam instaliran Daemon Tools? Rekli su da svaki drugi dan imaju poziv i svima je ovo problem. I da su probali da iscupaju iz sistema Dameon Tools, ali nisu uspeli, na kraju su morali da reinstaliraju sistem. Samo mi nisu rekli kako, ako ne mogu da ubacim CD..
norby Re: 17.01.2011. 22:30 #284683

Pojma nemam... Sutra cu ih pitati. :D

ribolovac re 17.01.2011. 22:40 #284685

broj poruka: 1305
Da nisi ti slucajno deinstalirao drajvere za citac kad si skinuo deamon tools sa kompa?
Probaj sa add new hardware da nadjes citac. Ako ga ne vidi, deinstaliraj sve dvd citace ako ih ima i resetuj komp. Onda idi na add new hardware i dodaj ga.
Druga varijanta je system restore na period pre instaliranja deamon toolsa.

neXus2000 .... 17.01.2011. 23:27 #284709

broj poruka: 3351
Joj, ja bih ove izbacio iz servisa da sam im gazda. Daemo Tools virus??? Heh, pa ja ga onda vucem godinama, a sve savrseno sljaka :))) Kazi ti njima lepo da ti BIOS iliti pri Post-u ne vidi citac. Da ti izbacuje taj `Disk boot failure` i kazi im da to nema veze sa DaemonTools-om nego sa hardverom. Ako krenu opet neke fore, kazi da im se cela PC berza ismejala :)))
vladats Re: :D 18.01.2011. 07:12 #284813

broj poruka: 4537

Racunaru moze da se pridje i preko USB Flasha,samo da znas......
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647629.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs