Treba mi neki program da kompresujem iso fajlove od 7.5GB na bar 4.5gB koliko staje na prazan DVD. Jel ima neki program koji to moze da odradi, a da se ne sjebe struktura iso fajla?
Znam ja da podelim fajlove, to nije problem, ali me zanima da li je ikako moguce kompresovati ih na manji kapacitiet? Jednom sam skinuo neki Windows7 koji je imao svega nekoliko MB, a kad se raspakuje zauzima 4GB!
7-zip ima bolju kompresiju nego rar, stavi compression method LZMA i level Ultra. Koliko će da se kompresuje zavisi od toga šta je na iso fajlu i da li je to možda već kompresovano.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Neki fajlovi jednostavno nisu za kompresiju, poput recimo videa, moras raditi obradu smanjenje kvaliteta, neki programi su vec kompresovani, dobro se kopresuje tekst itd....
Svojevremene kao klinac sam eksperimentisao sa exe datotekama da ubacim u notepad, izlaze heroglife itd..a zatim kompresujem txt, posle ako se koristi samo se tekstu stavi ekstenzika .exe i radi ali dazaba kompresija je zanemarljiva hehe.....
Neznam mozda me neko ispravi iskreno nisam se bavio nikad nesto posebno mozda i postoji nesto da nazovem `ultimativno` ??? ali mislim da bi se malo vise culo o tome.
Probaj i sa Arc arhiverom.Imam par igara od 1Gb, a kad se raspakuju idu i do 7Gb.Sve zavisi sta kompresujes i koliki ce ratio ispasti.U biti ako winrar ne uradi nista, nece ni jedan arhiver moci nista uraditi.
:: Treba mi neki program da kompresujem iso fajlove od 7.5GB na bar 4.5gB koliko staje na prazan DVD. Jel ima neki program koji to moze da odradi, a da se ne sjebe struktura iso fajla? ::
Ako želiš to da imaš na jednom disku, onda ga nareži na dual-layer DVD bez ikakve kompresije. Jer teško da ćeš moći 7.5GB (verovatno već kompresovanog materijala) da sabiješ da stane na običan DVD.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647629. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.