Potrebna mi je pomoc i smernica u vezi HP recovery particije..Naime nisam to nikad koristio i neznam kako radi, pa ako neko moze da pomogne.. Naime treba da reinstaliram jedan notebook koji uzasno sporo radi iako ima 4gb memorije i dobar procesor (pokusao sam da ga ocistim od virusa ,spywarea itd) ali i dalje jako sporo radi. E sad mora da ostane origalni windows glista home ultimate a broj se naravno skroz izlizao i jos je nemacka verzija za koju nemam DVD.
Znaci pitanje je : da li ce ako probam preko tog recovery-ja da mi trazi onaj broj za win ? i da li je takva vrsta reinstalacije isto sto i prava reinstalacija (ja verujem samo u full format pa install) Hvala unapred
i pomoću njega izvadi svoj product key. Nabavi ISO image za tvoju verziju win 7 (ili za bilo koju, ima fora da ti setup ponudi koju ćeš verziju win7 da instaliraš), instaliraj na čisto i registruj sa serialom koji si izvadio. To je to, imaćeš čist i legalan win7. Preporučujem ti da čim instaliraš, napraviš image kopiju sistemske particije da se više ne bi zajebavao sa takvim problemima. Edit: sad vidim da je vista u pitanju. Nema veze, postupak je isti.
Prilikom boot-a računara pritisni F11 i ući ćeš u HP Recovery. Tu izaberi opciju da ti vrati laptop na fabričko stanje, tj. kao kad si ga kupio :) Naravno, backup-uj sve podatke pre toga na neki USB, drugi disk i sl. ovo će sve obrisati.
Product key koji bi izvukao sa ovog računara ti je beskoristan - u pitanju je specifičan ključ koji radi samo kod HP OEM instalacije i neupotrebljiv je za druge diskove. Čak se i ključ koji je bio na nalepnici i ovaj koji je stvarno u Win razlikuju.
HP recovery ti neće tražiti nikakav product key, ima u sebi embedovan HP ključ koji se razlikuje od onog koji ti je bio na nalepnici i koji ispravno aktivira Win samo ako se podaci u BIOS-u poklapaju, tj. ako je u pitanju HP računar.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647629. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.