Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Nero 9 - jel moguce
STRANA 2 OD 3  
coldcry @tortojed 24.02.2010. 00:48 #191537

status: user
broj poruka: 174
Zasto se svi ovde pravite pametni, a ja ne mogu da dobijem odgovor na jedno prosto pitanje. To pitanje sam postavio skyfire-u pa me nije udostojio odgovora. Mozes i ti da odgovoris. A sto se tice nadimka to je sitnica naspram necijeg izliva egoizma na ovom forumu.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Vase Velicanstvo.. 24.02.2010. 01:05 #191539

broj poruka: 18472
Evo da te udostojim odgovora..
Prvo i prvo Engleski jezik je jezik sire naorodne mase,internacionalni jezik koji se koristi u svim zemljama sveta.Poznavanje tog jezika smatra se vidom obrazovanja i kulture,samog nivoa u nekom drustvu..
Warez-bb inace piratski sajt je sajt za siru narodnu masu citaj (svetsku piratsku populaciju) pa je zbog toga i uzet engleski jezik kao osnova za vid sporazumevanja..
Kad vec pominjes nacionalizam morao bi da znas sta to podrazumeva..Koriscenje jezika na nekom forumu to ne znaci..Tvoj stav prema engleskom jeziku je nacionalizam!
Inace ne znam kako ti ne smeta google i sve sto je na netu je 90% na engleskom jeziku!

Evo ti i odgovor na drugo pitanje..
Ne,ne poznajem ni jednu osobu koja ne govori srpski a isto tako ne mogu ni da tvrdim da ne postoji..
A to na sta aludiras je veoma smesno..Ovde na forumu prvo niko ne pise na engleskom kao vid sporazumevanja vec se prica svojim maternjim jezikom.To sto se po koja rec,recenica sastavi nema nikakvog znacaja da bi ti od svega toga prafio dramu.
Sve u svemu upleo si se da dokazes nesto za sta nemas argumente tj zapravo nisi u pravu..Niko se ne pravi pametan ni najmanje vec si ti skrenuo totalno sa koloseka..

I da..Objasni mi sta to znaci biti egoista na forumu?

Green,Green,Grass Of Home

:: Pa zasto je onda forum ware_ b_ nacionalizovao engleski jezik. Da pojednostavim... da li ti skyfire poznajes neku osobu na ovom forumu koja ne govori srpski jezik
::
coldcry @skyfire 24.02.2010. 01:27 #191541

Ocekivao sam mnogo bolji odgovor, ali dobro i ovaj moze da prodje. Sad zelim da budem potpuno jasan u vezi mog stava i sustine koju ja ovde govorim i koju samo slepci ne mogu da vide. Ja tebi skyfire ne mogu da zabranim da vrsis nuzdu jer ja nemam moc da to uradim. I ti to nikad ne bi prihvatio jer je to tvoja prirodna potreba koju moras da radis sa vremena na vreme. Moje shvatanje engleskog jezika zadrzavam za sebe i to je samo moje shvatanje i ne dam ga nikome. Ali ako za sve u zivotu postoji razlog onda mora da postoji i za upotrebu engleskog jezika na ovom forumu. A ja taj razlog ne vidim. A klasican primer ega je kada neko stalno misli da je u pravu , a da svi ostali grese ukljucujici i mene.

SkyFire coldcry 24.02.2010. 01:36 #191542

Nije mi jasno kako zelis da se neko sa tobom slozi kada zaista nisi u pravu?
Ako je egoizam to sto sam tvrdis da jeste onda si ti egoista jer nama pokusavas da isforsiras neko iskrivljeno glediste da je pogresno koristiti strane (engleske) izraze na srpskom forumu.
Druze pa sve sto ti je od hardware-a pise se na engleskom.Ovo je IT forum i svaki podrazumeva koliko toliko poznavanje upravo tog engleskog jezika..
Inace prava definicija egoizma podrazmueva osobu koja samo misli na sebe ne osvrcuci se na potrebe drugih ljudi..U ovom slucaju egoista na forumu bi znacilo da neka osoba koja ima dosta znanja,iskustva ne pomaze ostalim userima u nevolji (ne znanju) ..
Kada neko misli da je u pravu i pokusava da to nametne drugim ljudima zove se manipulacija!Pokusaj da se svi ostali pridruze istom razmisljanju i prikljuce pod njegovu kontrolu..
Koje si ti godiste?

Green,Green,Grass Of Home

imarkovic > coldcry 24.02.2010. 01:38 #191543

broj poruka: 19067
Druze, ne mislim nista lose, ovo ti govorim iz dobre namere, mislim da nisi uopste shvatio poentu, ne kapiram sta si hteo da kazes pitanjem, `da li sky zna nekog ko ne govori srpski na forumu`, logicno je da takva osoba ne moze da prati forum, jer ne zna srpski...??? Izvini sto sam se ubacio umesto skaja, nemoj zameriti..
Podseticu te malo, da u srbiji, po nekoj mojoj proceni, ajde da ne preteram, 70% populacije zna da spika engleski, cak i ljudi koji zive u zabiti, tamo gde koza pase pod rucnom, cak i oni znaju ponesto da beknu, karikiram malo, ali tako je...Ne zelim da vredjam, nisam nacionalista, ali cinjenica je da smo mi mnogo manje ograniceniji, ili mozda bolje da kazem mnogo pamentiji od amera. Poenta: to sto kazes za ubacivanje engleskih termina u sprskom jeziku, kada je u pitanju IT (znamo odakle potice - IBM), evo, navescu ti logican primer sa mog gledanja, kada nekome objasnjavas nesto, dajes neku informaciju, kao npr. ovde na forumu, i pomenes neki strani termin, a ne prevedes ga, osoba kojoj objasnjavas, iako ne zna engleski, pre ce shvatiti znacenje terminologije originalnog porekla (naziva), nego sa prevodom na srpski, zasto, zbog toga sto odatle POTICE, prvo se prenosi originalan naziv, pa prevodi, vecina NE prevode, jer imaju cilj da budu uvek originalni, sto je po meni sasvim OK, jer se i ja trudim takodje..

Ovo za WarezBB, ne znam zasto si uopste pomenio, ako si mislio na server za downloading (skidanje) i forum, ne vidim poentu, ne znam kakvo poredjenje si hteo da primenis, jer, uzevsi u obzir da je to engleski/amer sajt, normalno da ce biti na engleskom, logicno, zar ne...?
Ako si pak hteo da kazes, da je engleski jezik nacionalizovala piraterija, na piratski nacin, nacionalizacija je nastala mnogo pre piraterije, ali ja to tako ne bih nazvao....ko zna, mozda si hteo i nesto peto da kazes, daj pojasni malo, da udjemo dublje ako treba...

coldcry @imarkovic 24.02.2010. 01:56 #191547

Dobro neka budem ja taj koji ne shvata poentu i koji gresi. Ako do sad ne vidite sta ja pokusavam da kazem onda ne vredi ni da crtam na papir. Cisto da obrazlozim pitanje... Kada sam rekao da li poznaje nekog ko ne govori srpski (ovo moze da se postavi i na drugi nacin) `Da li poznajes nekog na forumu kome je maternji jezik engleski` ...ne znam mozda je sad toliko ocigledno da ne moram da objasnjavam to vise. Jer ja kao neka razumna osoba ne bih imao nista protiv da se koristi engleski jezik na nekom forumu u vlasnistvu evropske unije. Ali ovaj forum ima oznaku .rs i ta oznaka oznacava da je u vlasnistvu Srbije, kao sto je .nl za Holandiju .de za Nemacku .itd I svi oni na svojim forumima razgovaraju na svom maternjem jeziku i nemaju potrebe da se sluze engleskim.On je jednostavno suvisan i bespotreban i jednostavno nema svoju svrhu u takvim slucajevima. A ako udjemo u evropsku uniju pa se jos oznaka promeni u pcberza.eu i jos stranci pocnu da palamude na svom imperijalistickom jeziku onda ja nemam sta da zamerim na koriscenje engleskog jezika. Jao sto me mucite ne mogu vise da pisem.

imarkovic > coldcry 24.02.2010. 02:06 #191549

i dalje mislim da je pitanje bez osnova, jaoooo, brate, ala ti preterujes u nekim stvarima, pa covece, zasto tebe toliko to pogadja, ja ne mogu da verujem o cemu ti polemises, pa zar je moguce da si toliki rasista, nemoj da se ljutis, ali zbog ljudi kao sto si ti, ova drzava trpi posledice...moras da naucis da se nosis sa nekim cinjenicama, imas pogresan stav, i ako ti to sam ne mozes da shvatis, ili ne zelis, u tom slucaju ti ne mogu pomoci, pa cak i ako napisem romane u tu svhru..

coldcry Ajde 24.02.2010. 02:21 #191553

dobro ti mislis da ja preterujem, ja mislim da vi preterujete sa koriscenjem engleskog na forumu ...skyfire misli da sam neki prestolonaslednik, ti mislis da sam ja rasista,....... ja mislim da si ti crncac.......ili crnkinja da slucajno ne budem prozvan kao zenomrzac. I svi mi nestoo mislimo. Ili se bar trudimo da to uradimo. Ali ne vredi ovde na ovom forumu nista da se misli vidim ja to. Kad god se nesto pametno kaze nije bitno to sto govoris vec ko to govori. I da ja se uopste ne ljutim, samo cu vas naci i platicete mi za sve ovo.

MilosNBG ... 24.02.2010. 02:31 #191554

broj poruka: 1586
Iskjuz mi, ken aj put maj upaljach Kriket into di majkrovejv oven to brn maj sidiz? For hau long aj mast set tajmer end hau fast?

Ajm sori for maj pur inglish, ju hev veri kofjuzin ansers, hard to anderstand bikoz aj em from Tunguzija

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

coldcry @MilosNBG 24.02.2010. 02:36 #191556

No problem mate, just be patient and everything will reveal to you soon..very soon. And i think that your english is almost perfect. You just need a litlle practice just repeat this `The Way It`s Meant To Be Played` ten times a day and you`ll be fine.

Equinoxe Re: 24.02.2010. 02:41 #191557

broj poruka: 12057

Kad se već ubijate da vam pomognem:

To što su kreatori foruma sa naših prostora, i što forum ima .RS domen ne znači ama baš NIŠTA. Ako nekoga vređa to što koristi jezik koji svi učimo ili od 3 ili 5 razreda osnovne škole iz prostog razloga što to svetski priznat poslovni jezik, i jednostavan, primenljiv, lak za učenje, užasno flexibilan itd....
(Srpski jeste lakši za pisanje i čitanje, a sve ostalo je UBI Bože).

Dakle kome smeta korišćenje engleskog jezika, ili ga ne zna, ili je gadno istripovan i ima žešće komplexe i ako to što sam ja ovde napisao nije shvatio još u osnovnoj školi do 5. razreda, treba da se BAŠ počeše.

Engleski jezik mora da se zna, NAROČITO u IT svetu, i treba ga što više koristiti, prvo:
kao što svi znamo, u konverzaciji i praxi jezik se najbolje uči i drugo jako puno izraza užasno glupo zvuče kad se prevedu i gube smisao.

Naročito mi nisu jasni ljudi koji kombinuju ćirilicu tamo gde je latinica osnovna struktura, samo jer su SRBENDE !!!

Ja sam Srbin i na to sam ponosan, ali to sa obrazovanjem, kulturom, tehnologijom i forumom BLAGE VEZE NEMA.

Kome nije jasno neka pročita više puta.

coldcry @bax2003 24.02.2010. 02:46 #191560

Oh my goodnes we have another patriot here. Why do you need to point that you are serb, does that mean croats cant use this forum?

Equinoxe Re: @bax2003 24.02.2010. 02:52 #191563

O čemu treskaš sad ? Nalupetao si se ovde za medalju pa ti i to nije dovoljo, pa sam sebi izmišljaš scenario za prepirku.

Pazi da ti ne bi odgovarao na tu GLUPOST.

:: Oh my goodnes we have another patriot here. Why do you need to point that you are serb, does that mean croats cant use this forum
coldcry UUUUUU 24.02.2010. 02:57 #191564

Someone is getting angry. Please dont be angry i just dont understand what do you have against people with different nationality. I have asked you polite so i want polite answer. If you cant give one then dont answer.

MilosNBG ... 24.02.2010. 03:01 #191565

broj poruka: 1586
A sto si bas naveo hrvate, sta ti oni skrivili?

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

coldcry @MilosBG 24.02.2010. 03:07 #191568

I just wanted to destabilize a person named bax2003. And i succeed in that. I know how much patriots loves them (croats).

Equinoxe Re: @MilosBG 24.02.2010. 03:11 #191569

Ma da eno bax2003 se ubio, ali od smeha, skoro ovoliko gluposti nisam pročitao.
Dečko je kivan na engleski, kaže `Ovo je srpski forum`.....hahahahahahahhaha....

....mnogi tupe....IMPA oštri....hahahahahahaha.....

:: I just wanted to destabilize a person named bax2003. And i succeed in that. I know how much patriots loves them (croats)
coldcry Awh 24.02.2010. 03:13 #191570

He is still angry. Dont be angry its bad for your health.

markopvict Spritz u bulju?! 24.02.2010. 06:07 #191571

broj poruka: 4515
Vidi ga dole u potpisu!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Hahaha.. 24.02.2010. 06:33 #191572

Znas kad sam znao da ces da se javis nocna `tico :)
Spritsz je morao da radi

*Spritz*
Ja,ja schneller,schneller,das ist fantastisch :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
When we talk in english we think in serbian,when we talk in our mother language we think in english..Who is crazy now?
PC Berza ,serbian forum-this is the best possible way to learn english well ..
Now we will all speak in english.

First lesson :
Mama - Mother
Tata - Father
Krava - Muuuuuuuuuuu :)
User - Beeeeeee :)

End of story

Ko bude govorio engleski ici ce u pakao

imarkovic > hladanplac 24.02.2010. 09:43 #191578

inace, ne kaze se pravilno `Croats`, vec `Croatians`..

::Oh my goodnes we have another patriot here. Why do you need to point that you are serb, does that mean croats cant use this forum
::I just wanted to destabilize a person named bax2003. And i succeed in that. I know how much patriots loves them (croats).
coldcry @imarkovic 24.02.2010. 12:00 #191589

You`re right about croats. But i could never understand why do they need to pronounce Belgrade instead Beograd.

tortojed O pa! Ti ces do kraja ove teme (kojoj se kraj ne nazire)... 24.02.2010. 12:38 #191593

broj poruka: 11009
jos i nauciti pa pises engleski (jos samo malo da poradis na padezi, prilogima i sintaksiki).
Nije `pronounce` nego `write` ili `spell` (u datom kontekstu), ne `polite` nego `politely` (`in a polite manner`).Reci koje oznacavaju nacionalnu pripadnost pisu se velikim pocetnim slovom (zamisli, bas kao i kod nas, Srbalja!)...

saxija re 24.02.2010. 13:47 #191601

broj poruka: 4016
SRBLISH

engleski nije luxuz vec potreba i malte ne je doslo do toga da treba da se stidite ako ne znate E, ja studiram industrijsku informatiku pa imam DVE godine engleski, u prvoj gramatika, a u drugoj poslovni E

CPUGPU
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

gile23 ... 24.02.2010. 14:05 #191604

broj poruka: 9121
Ajmo na nekom drugom jeziku momci, ali ne koristite google translate :), inace da se ne hvalim, koristim se Engleskim, Francuskim i pomalo Nemackim od stranih jezika.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647629.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs