pretpostavljam da postoje neki programcici koji mere potrosnju sistema pa ako neko moze da mi nabaci ime nekog od istih bilo bi dobro da moze snimati rezultate merenja u nekom vremenskom intervalu pozzz svima
Software-ski se to ne moze izmeriti!Moras da imas externi uredjaj za te namene plus software koji ide uz njega...Ako i postoje takve vrste programa oni su totalno neprecizni i nepouzdani!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: pretpostavljam da postoje neki programcici koji mere potrosnju sistema pa ako neko moze da mi nabaci ime nekog od isti :: bilo bi dobro da moze snimati rezultate merenja u nekom vremenskom interval :: pozzz svima
Mislm da ovaj i slicni kalkulatori daju maksimalnu potrosnju kad sve komponente u racunaru rade sto se desaca samo u par slucaja recimo prilikom starta/restarta tako da on nije merodavan za obracun utrosene struje, mada moze dati neku okvirnu cifru za izbor minimalno potrebnog napajanja. Ali ako te interesuje koliko ce se uvecati racun za struju, pa recimo ovako u slucaju 24x7 rada racunara ocekuj uvecanje od jedno 10-15E (u svakom slucaju preko 1000 dinara) na mesecnom nivou pogotovu ako je sistem OC. I tu dolazimo do bolne cinjenice da je Intel procesor da bi bio ono sto jeste mora da se OC ne bi li u zemlju ukopao AMDeku posto su klok na klok tu negde ili je AMDeka nesto bolji, taj OC dodaje jos 10-tak E na mesecnom nivou. Kad se sve sabere da bi imao vrhunske performanse sistema u slucaju Intel procesora moraces da saberes cenu procesora i dodatnu struju pa to ispadne daleko neisplativije od AMDeke ali na to niko ama bas niko ne obraca paznju jer racune placaju uglavnom keva i cale... jedino je meni problem jer sam ja cale... pa tako dva racunara, itd...
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.js :: :: i na rezultet dodaš bar 50W :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.