Sta znace ovi atributi ? A stoji kod svake pesme koju imam u kompu, sve je mp3 formata. A ovde stoji AN atribut i ima ovaj fancy cover koji se vidi umesto obicnog winamp ..`obelezja` ? Naleteo sam na to pa me interesuje, a eto i vidi se kako i izgleda cover kada se i pusti pesma. Hvala.
Standardni File Attributes su: A - archive R - read only H - hidden S - system Prvi put vidim ovo AN. Na Netu nisam pronasao taj atribut (N). Cover ti se pojavljuje jer je u Winampu po defaultu cekirano da downloaduje cover dok ide pesma. Ako malo pogledas Options > Preferences, mozes da podesavas sta god hoces. Imas da se igras sa tim dva dana.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Evo screen- :: :: http://img230.imageshack.us/my.php?image=sssrm9.jp :: :: Sta znace ovi atributi ? A stoji kod svake pesme koju imam u kompu, sve je mp3 formata :: A ovde stoji AN atribut i ima ovaj fancy cover koji se vidi umesto obicnog winamp ..`obelezja` :: Naleteo sam na to pa me interesuje, a eto i vidi se kako i izgleda cover kada se i pusti pesma :: Hvala.
Trebalo bi da nađeš neki program tipa MP3 Tag editor, možda je neki extra atribut (ili info) o fajlu znači to slovo. (Neka slika (thumbnail, musician, autor, aranger, genre, ...itd)) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
R Read only A Archive S System H Hidden B Backup N Not content indexed C Compressed E Encrypted T Temporary O Offline
... itd... (Reparse, Sparse, Hard link, Symbolic link) ... itd...
Ti atributi su vezani za sam NTFS, postojalo je to delom i pre Viste, malo `maznuto` od Unix-a a dosta toga utureno u toliko ocekivan NTFS 5.0. Neki se koriste manje (kao B - koristi ga backup od windowsa da bi obelezio fajlove na kojima je bilo promena i koji su za backup, T - neki programi ga koriste pri instalaciji da se pronadju i oporave ukoliko dodje do pucanja, C - strasna opcija, a najstrasnija kada se upotrebi na celom disku ili na vec `spakovanim` fajlovima - jpg, exe, rar, zip). Neki se u svakodnevnoj upotrebi ni ne koriste ili ne potpuno (kao Reparse/Mount Point - ne moras imati diskove C,D,E,F,G,H,I,J,K,L itd, mozes ih `mountovati` u prazne NTFS foldere na jednom slovu. Reparse/Junction Point - recimo neka vrsta redirekcije foldera, da bi izbegao milion `podfoldera` a u cilju bolje organizacije i podataka i tvog posla. Sparse koji odvaja bitno od nebitnog i umesto da pise 100 miliona nula po disku i zauzima dragoceni prostor glupostima (ukoliko fajl ima `prazne` segmente, zapise - toliko puta ponovi nulu (slicno kao gif kompresija, samo ovaj samo barata sa nulama, a gif ima indeksirane boje). Neki su imali i ozbiljne propuste - EFS (enkriptovani fajl sistem je radio tako sto privremeno u istom folderu gde je original dekriptuje fajl i otvori ga. Jedini je problem sto ga posle bilo kojim undelete programom mozes `iscitati` jer ga ne pregazi, ne isfroncla (shredder-uje).
Sto se tice `N` atributa, recimo da imas folder sa golim tetama koji neces da delis sa sestrom i mamom u Vista Search-u. Onda moras da ides u Index Options i skines stikleraj sa tog foldera. Tim postupkom ce ceo folder sa sve sadrzajem dobiti flag N sto znaci da ga OS nece indexirati i nece se pojavljivati u search-u. Fajl moze flag `N` da dobije i ukoliko se index servis zakucao na tom fajlu jer je fajl ostecen, blokiran ili vec nesto mu nije dobro, u tom slucaju je Vista toliko `divna` da ne smara sa tim fajlom (mada ce se sigurno negde vec zaglaviti).
Hvala svima za objasnjenja. Sto se tice samog mp3 fajla, cover se vidi umesto obicnog nazovimo obelezja za winamp ili wmp ako se preko njega pusta jer je i stavljena slika tj cover u njega. Preko ovog, Mp3 Tag Editor-a se to moze metnuti a i skinuti, doduse nije lose mozda cu na svaku pesmu i da ubacim cover sa albuma sa kog potice, ovako koristim CD Art Display ( to je ono dole desno sto se vidi ) - nije program za pustanje muzike nego to sto se i vidi na slici, prikazuje cover albuma, ime, autora idt idt. E, on sam skida sa neta odgovarajuci cover pomocu podataka koji su u pesmi ( album, godina, izvodjac ) medjutim, ovde nije nista morao da skida ili trazi jer je to vec stavljeno, tako da nije lose da sam i ubacim za svaku pesmu.. Hvala
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.