Pozdrav svima! Imam mali problem. Pokusavam da format CDR (COREL) prebacim u DWG (AUTOCAD), ako pokusam onu default varijantu da COREL crtez otvorim i sacuvam kao DWG file on mi posle u AUTOCAD-u ne da nista sa njim da radim, to jest prijavljuje mi greske i puca mi program. Da li postoji neko uputstvo ili procedura koja bi ovo prebacivanje omogucila. Hvala unapred! `Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj rade`
Koristim CAD vec 15-tak godina ali nikad nisam probao direktno prebacivanje iz Corel-a u AutoCAD. Ako to ne ide probaj neki drugi format ima ih tust i tma ali je verovatno najbolje da iz Corel-a sacuvas fajl u DXF formatu pa da kasnije komandom DXFIN uteras to sto zelis u AutoCAD.
Nisi rekao koji Corel i CAD imas ako je AutoCAD 2007,2008 ili 2009 u pitanju i Corel 12 ili noviji onda ovako: 1.Staruj AutoCAD, 2.Otvori Win Explorer i nadji taj CDR fajl, 3.Prevuci svoj Corel fajl iz Explorera u AutoCAD i to je to.
Mozes i da ga eksportujs iz Corela kao DXF ili DWG,kako god ti je lakse. AutoCAD 2006 i Corel Draw 12 su imali opciju `link to Corel` gde startujes oba programa,dok crtas u AutoCADu odmah se ceo crtez javlja u Corelu linija po linija.To je bio neki `DWG to CDR` plug in za CAD ako se dobro secam...Ali tebi treba CDR to DWG(ili DXF) plug. Potrazi taj plug in ovde: http://www.freedownloadscenter.com/Best/cdr-to-dxf.html
Al za malo. Imao sam corel12 cad2006 i uopste nije islo. Preko clipboard-a ili prevlacenjem mi prebaci ali kao image i sa tim nista ne mogu da radim, a ni preko DXF formata nije pomagalo, znaci isto blokira i puca. A onda sam instalirao cad2007 i uspeo da prebacim vise crteza iz CDR u DWG format, ali ne sve, kompleksniji crtezi i dalje pucaju. Ali i ovo je nesto. POZDRAV SVIMA! `Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj rade`
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.