Instalirao sam Acronis,i napravio image cele C particije koji sam sacuvao ne E particiji u posebnom folderu. E sad hocu da napravim butabilni disk. Isao sam prvo na opciju CREATE BOOTABLE RESCUE MEDIA,i nije hteo da nareze disk,pa sam isao na opciju CREATE IMAGE pa sam kod ponudjenih opcija gde da cuva image ukucao na DVD,i nece da nareze disk! Prvi put radim sa programima ove vrste,pa je svaki savet dobrodosao. Gde gresim?
Kako neće da nareže....mora bez pitanja...doduše ja nisam probao na DVD, ali običan CD ili CDRW bez problema, čak te i pita ako je pun RW da ga obriše.
Jetl ti prijavi neku grašku ili pta ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Create bootable rescue media napise error burning..... a na create image napise e0007004failed to write data jer je moguci razlog los kvalitet diska. Koja opcija treba da se koristi,prva ili druga? A kako da koristis obican cd od 700mb,kada je image moje c particije `tezak` 2.8gb?
Sve jedno je, možeš prvo da napraviš ISO, pa ga onda sam nareži. To za bootable disc. Kad je image toliko velik, režeš backup umesto na HDD na DVD rezač, spremiš prazan DVD, i čak ako je image vći od 4.5 GB, reći će ti program da ubaciš sledeći prazan DVD. Možeš u programu da podesiš da spanuje image na delove (700 MB, 4500MB,...) pa ga narežeš iz Windows-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
x puta da narezem DVD disk i nije moglo. Ubacio sam obican cd od 700mb i narezao ga je iz prve i probao sam ga i funkcionise. Kad sam malo bolje pogledao u opcije Acronis-a NIGDE i nije pisalo DVD,vec ili flopi,ili cd/r,cd/rw. Znaci za sve koji budu imali isti problem,BOOTABLE DISC radi samo na cd-u od 700mb! pozzzzzz
Kako svesti sveze narezan windows na 700 mb? Ja sam par puta pokusao sa tim acronis-om i jednom sam uspeo da narezem fajl od 80 kb i to je sve sto uspeo.
Greške u startu. Bootable cd nije windows cd, već je Acronis True Image koji se podiže u full grafičkom okruženju, identičan izgledom i sa više mogućnosti (bez nepotrebnog restarta iz windowsa) nego ono što se pojavljuje u windowsu samom. Opciju koju vam nudi je, da narežete boot cd sa ACRONIS-om a ne sa slikom neke od particija - diskova koju ste napravili. Namena toga je da, kad ne daj bože pukne windows ili šta već koristite ili, kad ga ukokate - formatirate disk... da se sa tog cd-a podigne acronis da bi zatim, sa nekog medija učitao pre toga izrađen image particije - diska. Pošto je veoma mali, nema ga smisla narezivati na dvd pa vas to zato i zyebaye. Kad radite snimak particije, dovoljno je istu podeliti na fixne veličine do 4500mb za dvd-e da bi se onda isti mogli lepo snimiti iz nera ili čega već na dvd-e... i to je ono što vam treba, ili, da vam bude na nekoj rezervnoj particiji - disku, da se nađe. Apsolutno je nemoguće spakovati neki moderan OS koji je već instaliran, na cd pomoću bilo čega pa ni acronisa. Istrajte, izvanredno je koristan alat - program. Da je windows ali i linux kako treba, imali bi ovu opciju (i sve ostale koje ima acronis) ugrađene u sebe (i još bi radile...) ovako.... mučite se malo. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Greške u startu. Bootable cd nije windows cd, već je Acronis True Image koji se podiže u full grafičkom okruženju, identičan izgledom i sa više mogućnosti (bez nepotrebnog restarta iz windowsa) nego ono što se pojavljuje u windowsu samom. Opciju koju vam nudi je, da narežete boot cd sa ACRONIS-om a ne sa slikom neke od particija - diskova koju ste napravili. Namena toga je da, kad ne daj bože pukne windows ili šta već koristite ili, kad ga ukokate - formatirate disk... da se sa tog cd-a podigne acronis da bi zatim, sa nekog medija učitao pre toga izrađen image particije - diska :: Pošto je veoma mali, nema ga smisla narezivati na dvd pa vas to zato i zyebaye. Kad radite snimak particije, dovoljno je istu podeliti na fixne veličine do 4500mb za dvd-e da bi se onda isti mogli lepo snimiti iz nera ili čega već na dvd-e... i to je ono što vam treba, ili, da vam bude na nekoj rezervnoj particiji - disku, da se nađe. Apsolutno je nemoguće spakovati neki moderan OS koji je već instaliran, na cd pomoću bilo čega pa ni acronisa. Istrajte, izvanredno je koristan alat - program. Da je windows ali i linux kako treba, imali bi ovu opciju (i sve ostale koje ima acronis) ugrađene u sebe (i još bi radile...) ovako.... mučite se malo :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.