Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
defragment
STRANA 1 OD 1
Kovle defragment 05.04.2008. 23:50 T9151

status: user
broj poruka: 976
Koji je najbolji program za defragmentovanje? Kakav je Executive software Diskeeper?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Anonymous !!! 06.04.2008. 00:16 #50267

broj poruka: 340
JKdefrag
zandarm ... 06.04.2008. 00:28 #50269

broj poruka: 1454

Iobit Smart Defrag, odlican program, besplatan i radi svoj posao besprekorno.

Ognjeni .... 06.04.2008. 01:03 #50270

broj poruka: 4521
diskeeper the best of the best....

Ajd uzdravlje :)

thedamager re 06.04.2008. 01:11 #50274

broj poruka: 176
O&O Defrag 10. Vrhunski, nije besplatan.

http://www.oo-software.com/home/en/products/oodefrag/

MKV rulz!!!

Kovle ... 06.04.2008. 01:15 #50276

broj poruka: 976
Hvala ne znam koji da uzmem pa cu da probam sve da vidim koji mi najvise odgovara

Pisko Održavanje 06.04.2008. 01:47 #50279

broj poruka: 6650
Onako, meni je već pun q tih saveta i likova koji godinama i godinama pričaju o održavanju windowsa, optimizacijama i velikim trikovima i savetima. Da ne imenujem naše novine koje to vole još i da naglase naslovima 50 saveta, 1000 trikova, 200 načina da .... itd. A onda se sve svede na diskcleanup i defragmenter, eventualno, ali veeeoma rizično, neki regcleaner, avp i antispy-alware. I tako godinama. Disk od gomile Gb i na 7200rpm, od defragmentiranja vidi malu vajdu. U stvari, tek totalno fragmentiran i do guše napunjen hard počinje ozbiljno da pati. Već kod pojave diskova sa 7200rpm (masovne i jeftine) likovi su lepo na testu ustanovili da nema razilke u brzini između prosečno fragmentiranog i sveže defragmentiranog diska. Jednostavno je previše brz da se na to obazire, pa je cela teorija o veeeeelikoj popravci ugasla. Da se razumemo, nisam ja protiv toga, to je korisno, povremeno, kad ti je disk pripun, kad kloniraš particiju, kad radiš backup, pre snimanja dvd-a većom brzinom (naročito kada se radi o bezbroj malih fajlova)... i tako. Moj glas ide za JK defragmenter i to zato što ima opciju da radi kao screensaver, tj. ne uzima više vremena nego što defagmentacijom vraća (kao npr. antivirusi) - jednostavno se umetne između dotadašnjeg screen saver-a, odradi defragmentaciju SVIH windows particija i, kad završi - aktivira pravi screen saver koji je pre njega bio. Može da se podesi i osetljivost (podrazumevano je da, ako se aktivira kraće od 4 sata od prethodne defragmentacije, odustane....).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Re: 06.04.2008. 02:29 #50281

broj poruka: 12057

O&O Defrag 10 Pro stvarno odlicno slozi podatke na HDD-u. Jednom mesecno zveknesh complete/modified profil i super.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

BataCele IObit 06.04.2008. 16:12 #50304

broj poruka: 1532
IObit Smart Defragmenter je besplatan, sasvim solidno obavlja posao i ima dobru opciju automatskog defragmentisanja. Hoce reci, pri svakom dizanju sistema skenira particije i automatski zapocne defragmentaciju. Cim ukljucis neki program koji zauzme vise od npr. 50% (ovo sam odredjujes) resursa, Defragmenter se sam ugasi.

Radi eksperimenta aktivirao sam ovu automatsku defragmentaciju i mogu ti reci da ne primetim razliku pri dizanju sistema, racunar ne usporava vidno, a sistemska C particija mi je stalno defragmentirana. Nisam siguran da li automatski defragmentira i ostale particije.

Prethodno sam imao instaliran O&O defragmenter, odlican je, ali je poceo da mi stvara probleme kada sam mu jednom, greskom, dozvolio da pristupi internetu. Verovatno jer je bila cr*ck-ovana verzija. Nakon toga nisam hteo da reinstaliram sistem radi O&O defragmentera vec sam ga deinstalirao i instalirao IObit koji radi zadovoljavajuce.
thedamager re 07.04.2008. 00:57 #50352

broj poruka: 176
100 ljudi, 100 ćudi, 100 žena, 200...
Iliti što je neko pre rekao u nekoj temi o HDD-ovima, da postoji najbolji znalo bi se.

MKV rulz!!!

Pisko Partije i politika 08.04.2008. 21:44 #50471

broj poruka: 6650
Koliko Srba, toliko favorita programa za defragmentaciju. E, lele, kad se složimo... će gi razvalimo načisto.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs