Moja nedoumica je sledeca: Da li smem u pomenutom programu, prilikom zavrsene provere free up disk space, da odradim clean, s obzirom da mi se u unnecessary files nalazi 5 gb System restore fajlova. Napominjem da nisam nikakav backup radio, niti ista slicno.
ali mislim da su to oni fajlovi koje sisten cuva ukoliko ti je ukljucen system restore, tako da ako njih obrises neces moci da radis onaj oporavak sistema, opcija koju windows nudi, ne vezano za tune up...ali kazem da nisam siguran s obzirom da je u pitanju tune up...
verovatno ce se javiti neko sa vise iskustva ali ja mislim da je ovo u pitanju...
da...to su ti fajlovi windowsovog restore-a..prvo to lepo izbisi sa tune up a onda brzo na opcije i iskljuci sugavi system restore koji samo zauzima mesto i ne sluzi nicemu.....onaj koje bar 2 puta upalio komp znace da moze imati samo probleme sa tim i da nicemu korisnom ne sluzi. Ajd uzdravlje :)
desni klik na my computer, properties, system restore
povremeno iskljuci pa ukljuci ponovo (ako ti je masina ok) to ce da pobrise restore pointe, eventualne gamadi u tom folderu, a generalno iz nekih neprijatnih situacija moze te izvuci u dva klika nije bas toliko glupa i nekorisna opcija
Ne kazem da ne moze da pomogne ali 99 % slucajeva ces napraviti haos na kompu posle restore-a i posle toga ces umesto da si popravio komp morati format....gasi tu glupost...30 gb !?!? masala .....:)
Ajd uzdravlje :)
:: :: desni klik na my computer, properties, system restor :: :: povremeno iskljuci pa ukljuci ponovo (ako ti je masina ok :: to ce da pobrise restore pointe, eventualne gamadi u tom folderu :: a generalno iz nekih neprijatnih situacija moze te izvuci u dva klik :: nije bas toliko glupa i nekorisna opcij ::
Ma restore je glupos` ! Pomoći će vam ukoliko su pomerene ikonice ili je oštećen neki win fajl koji nije modifikovan od instalacije. Za sve ostalo pravi veću štetu neko koris`. Acronis True image je majka za backup. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
@vatreni Nisam nista adresirao na tebe. Objasnite coveku zasto mu je folder narastao na 30gb, kako da sa 12% (default) prebaci na 1% i da ima neku sigurnost na racun 200mb. Ne rade svi sa Acronisom, nemaju ga svi po masinama, a i po Marfijem zakonu uvek se nesto desi nesto taman sto si hteo da napravis backup. Recimo, bas u tom TuneUp-u ima jedna divna opcija - koliko da Windows pri gasenju ceka na odzive za gasenjem aktivnih programa. Gro ljudi spusti sve na minimum, ne bi li se Windows sto pre ugasio... Naravno, nekad se nece desiti nista, a nekad po restartu dobijes system missing or corrupt. Last Known ne radi u 90% slucajeva, imas backup od pre 2 meseca, a ukoliko imas samo jucerasnji restore point, registar iz dos-a vratis za 1 minut. Druga je stvar sto se to koristi u pogresne svrhe, za ciscenje drajvera ili skidanje novih, neispravnih, u kojem slucaju ces sigurno dobiti `haos`, jer recimo za to sluzi driver rollback koji pravi kompletnu kopiju starog drajvera. Koliko puta je ovde bilo ovde problema sa programima koji `ciste` registrar, `defragmentiraju ga`, gde je krajnji ishod bio mrtav pacijent, a zakljucak posta format c:. I tako dalje. Zakljucak, @zandarm, ukoliko ne pravis bakcup bolesno redovno, ili instaliras i ekperimentises sa raznim programima i drajverima, desni klik na my computer, properties, system restore, skini stikleraj a u settings-u svaki disk prebaci space usage na minimum. Ovako ti nece zauzimati mnogo mesta, ne usporava sistem, a imaces jednu opciju vise kako da vratis masinu u radno stanje u slucaju ostecenog registra. Pa ti proceni...
:: Ne kazem da ne moze da pomogne ali 99 % slucajeva ces napraviti haos na kompu posle restore-a i posle toga ces umesto da si popravio komp morati format....gasi tu glupost...30 gb !?!? masala .....: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: desni klik na my computer, properties, system restor :: :: :: :: povremeno iskljuci pa ukljuci ponovo (ako ti je masina ok :: :: to ce da pobrise restore pointe, eventualne gamadi u tom folderu :: :: a generalno iz nekih neprijatnih situacija moze te izvuci u dva klik :: :: nije bas toliko glupa i nekorisna opcij :: ::
Ne radim ja backup uopste, pokusavao sam jedno vreme, ali nisam nikako uspevao i odustao sam. Kad vec vidim da je komp poceo da trokira, a ja lepo format i svi zadovoljni, osim mene naravno koji moram da cvrljim posle sa koje kakvim instalacijama. A bas mi taj backup deluje kao super stvar.
:: :: :: Zakljucak, @zandarm, ukoliko ne pravis bakcup bolesno redovno, ili instalira :: i ekperimentises sa raznim programima i drajverima, desni klik na my computer :: properties, system restore, skini stikleraj a u settings-u svaki disk prebaci spac :: usage na minimum. Ovako ti nece zauzimati mnogo mesta, ne usporava sistem :: a imaces jednu opciju vise kako da vratis masinu u radno stanje u slucaju osteceno :: registra. :: Pa ti proceni.. ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.