Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Kontrola Windows-a preko USB IR adaptera
STRANA 1 OD 1
ddragoljub Kontrola Windows-a preko USB IR adaptera 23.03.2008. 03:49 T8902

status: user
broj poruka: 126
Pozdrav,

da li neko zna neki program koji moze da `nauchi` komande se obichnog IR daljinca? Imam USB IR adapter , `obichan` daljinski upravljach i ne mogu da nadjem nijedan program koji bi mi zavrshavao posao. Gotovo svi programi za ovu namenu podrazumevaju IR adapter vezan za COM (serijski rs232) port ... Nashao sam i neke malo naprednije programe poput Girder-a ali ni oni ne rade... daljinski je ispravan, adapter je ispravan ... U sushtini mi treba za kontrolu winamp-a, jachine zvuka, PPPrezentacija i slichnog...

Unapred hFala !!!!

Pozdrav, dragoljub
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Mora da može 23.03.2008. 11:49 #48657

broj poruka: 6650
Da ne izgubiš nadu, Asus TVFM kartica ima ir daljinac koji se probija do PC-a preko IR prijemnika nakačenog na USB. Zbogradi drajvera samih, on uspešno simulira mnoge akcije miša pa tako služi i kod navedenog, što ti treba. Prvotna verzija te kartice (koja je doživela mnoge reinkarnacije u međuvremenu, a ja imam ne baš prvenac, ali, recimo, drugu-treću modifikaciju sa Philipsovim čipom), zbog koje sam se i zaleteo da je kupim, u potpunosti je podržavala pointer miša, pomerala ga daljincem, i simulirala levi i desni klik odnosno, dvoklik i tab taster. Ja sam uspeo da u nekom kratkom intervalu od 15 minuta do restarta, nateram taj stari drajver da radi i sa mojim hardverom, baš to... i taman kad sam se oduševio, sve se zaglavilo i windows je jednostavno isključio taj drajver... tako da mi je preostalo da tasterima daljinca simuliram tastaturu, ali ne i miša, što opet znači kod multimedijalnih programa (recimo, snimanje sa SkyStar kartice preko daljinca... winamp, mediaplayer, acdsee, PPP, adobereader - foxitreader itd.) Jedino, ne funkcionišu uvek iste dirke za logično iste funkcije u svim programima, ali, navikneš se. Dakle, probaj sa asusovim drajverima ako ne nađeš neki program koji `očitava` IR komande daljinca i razume ih kada dolaze preko IRDa.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict @ pisko 23.03.2008. 14:59 #48664

broj poruka: 4515
na tom daljincu ima dugme toggle kojim se prebacujes u mod kojim kontrolises misa !
mene je to sluzilo jedno 3 godine super,dok nisam prodao !

Sijamska mačka jede masline i supu... ponekad, bar ova moja

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs