Za pravljenje omota za DVD... Hocu da pravim svoje omote, i treba mi neki programcic za to, da ne bih morao sam da merim po kutiji za DVD i po Photoshopu i slicno..
Ovo je definitivno najbolji program za pisanje po diskovima, stampanje omoto i svega vezano za cd nalep nalepnice itd... Nekada dok sam jos rezao diskove imao sam ovaj program, secam se da ima toliko dobre mere za sve da je to neverovatno. Sa ovim programom imas utvrdjenje kordinate z sve cd nalepnice (ne moras podesavati stampac) Ovo sam ja uspeo da iskopam... http://katz.cd/search/surething Javi bas sta si uradio... Bolji neces naci... Pozdrav B.F.
Ima dosta tih polovnih programa koji rade na osnovu kojekakvih predlozaka i slicnog, a surething cd-labeler je samo dobar za nalepnice... ili, najbolji za nalepnice, kad se jednom kalibrisu mere nalepnica, papira, i samog stampaca. Ipak, da bi se postigli dobri rezultati sa cd-coverima, ja mislim da je upotreba corel-draw-a, u onim rudimentarnim okvirima insert-write i slcno, jedino pravo resenje. Usput, vredi nauciti kako se radi u samom programu i zbog drugih stvari. Radi ubrzanja, jednostavno se naprave blanko predlosci dimenzija omota za slim, double case, i sta god hoces kutija za opticke medije, i onda ih koristis... znam da ce mnogi reci da je vremenski zahtevno nauciti kako se (vrlo dobro) radi-crta u corelu, ali, svakako je brze od gubljenja vremena sa amaterskim programima kod kojih nakon sati i sati pokusaja i promasaja, zakljucite da uopste ne mogu da odrade ono sto vam je potrebno... a sve je pocelo sa: u par poteza, odmah..., lako i slicno. Sve naravno, zavisi i sta ti hoces, ako hoces da ukljucas nesto teksta i ubacis sliku... cak i word, excel, da ne kazem visio, odradjuju posao.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Corel ce uskoro da postane istorija... Quark se dobro drzi po stamparijama ali je InDesign za poslove koji se obavljaju u Corelu i Quarku (prelom na pr.) keva! Za crtanje vektorske grafike je Illustrator keva, a za crtanje uopsteno - Photoshop. Po meni, Illustrator ili Photoshop su nezamenljivi za korice, omote i ostalo ali ako coveku ne treba bas pro omot onda mu bilo koji program vrsi posao. Samo unese neku sliku, text i cao. Sve je premereno i obelezeno tako da ne mora da se muci bzvz.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.